Lukijan kuva: hyvää pääsiäistä!
Polttoaine riittää Kotkan seudun busseissa ainakin ensi viikon
Ilmoittautuminen Kotkan Meripäiväparaatiin on nyt auki
Harju aloittaa hevosalan koulutuksen Pirkanmaalla
Mielipide: Ihmisyys unohduksissa, onko sovinto mahdollista
Sami Ristiniemi osti Restec Finland Oy:n
Kotkasta löytyy Kaakkois-Suomen paras K-Market
Muualta tullut äiti kaipaa ystävää
Maakunnan kulttuurille uutta näkyvyyttä
Ikuiset jäljet elämästä rikollisjengissä
Digiasemalta uutta osaamista yrityksille
Palveleva kangaskauppa
Luksulla valmistaudutaan Tammikuun talkoisiin
Kotihoitoa Kouvolassa - Myö välitetään sinusta!
Miun & ihanan kaupan tarina
Kotkalaiset ideoivat palkitun ruokainnovaation
Kotkalaiset Nicole Kahila ja Teijo Javanainen palkittiin Syke-työelämätapahtumassa viime viikolla uudenlaisen, terveellisen valmisruokasarjan kehittämisestä. Ruokainnovaatio auttaa erityisesti heitä, jotka kärsivät ärtyvän suolen oireyhtymästä.
Osana Yrittäjän päivän Syke-työelämätapahtumaa julkistettiin keväällä liikeideakilpailu, jonka tavoitteena on luoda uutta yritystoimintaa Etelä-Savon maakuntaan.
Liikeideakilpailun pääpalkinto, Etelä-Savon kauppakamarin Hilja ja Alpo Savolaisen rahaston myöntämä 1000 euron stipendi myönnettiin FODu-valmisruokasarjalle. FODun kehittäjät Nicole Kahila ja Teijo Javanainen työskentelevät Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Luovien alojen tutkimusyksikössä.
Teijo Javanainen on aiemmin toiminut ravintola-alalla.
– Minulla on yli neljän vuoden kokemus kokin työstä erilaisissa ravintoloissa. Olen esimerkiksi työskennellyt laitoskeittiössä, jossa tehtiin vähähiilihydraattista luomuruokaa ihmisille, joilla oli ruokarajoitteita. Tuolloin tuli selväksi, että terveellisen ruoan pitää olla hyvänmakuista tai se jää syömättä, Javanainen kertoo.
Idea FODusta lähti liikkeelle, kun Nicole Kahila sai suosituksen lääkäriltä kokeilla FODMAP-ruokavaliota.
– Tilanne oli haastava, koska vältettävien aineiden lista oli runsas ja totutut kotiruuat olivat kieltolistalla.
Aluksi Teijo Javanaiselle heräsi idea blogista, jossa reseptit olisi avoimesti jaossa. Reseptejä kehittäessä tuli ilmi, että kun tehdään mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa, voi se viedä useammankin tunnin arjen vapaa-ajasta. Valmisruoka säästää aikaa ja vaivaa arjessa.
Keksijät itse haluaisivat kokeilla reseptien toimivuutta lounasruokana ennen valmisruoan tuottamista. Näin saataisiin helpotusta myös työpaikkaruokailuun.
– Tällä hetkellä työpaikolla useimmiten joudutaan syömään omia eväitä ruokavaliossa pysymiseksi, Kahila mainitsee. – Odotuksena on, että uusilla resepteillä myös lounasravintolat saavat uusia asiakkaita.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.