Suomen merimuseo Kotkassa esittelee meren inspiroimaa huippumuotia ja klassikoita vuosikymmenien varrelta
Mielipide: Onnellisen kansan totuuden hetket
Mielipide: Ihmiset ovat kauhuissaan leikkureista ja ALV:n korotuksesta
Perinteet kunniassa Kansallisena veteraanipäivänä
Kymenlaakson kauppakamari: Väylämaksun palauttaminen on kilpailukykyä heikentävä päätös
Akkutehtaasta jätettiin adressi ministereille – CNGR:n mukaan Haminan akkutehdasta ei voida rinnastaa muihin tehtaisiin ratkaisuiltaan
Henkilö: Ahkera mielipidekirjoittaja Jukka Poikolainen herättää vahvoja reaktioita, puolesta ja vastaan – ”Yritän olla humanisti”
Rallicrossia triplasti Tykkimäellä
Mauno kutsuu kävelylle hyvä asian puolesta
Tykkimäen huvipuiston kesän uutuuslaite kohoaa 38 metriin
Digiasemalta uutta osaamista yrityksille
Palveleva kangaskauppa
Luksulla valmistaudutaan Tammikuun talkoisiin
Kotihoitoa Kouvolassa - Myö välitetään sinusta!
Miun & ihanan kaupan tarina
Kouvolan kaupungin ruokahävikki vähentynyt 7000 kiloa viime vuoteen verrattuna
Tällä viikolla vietetään valtakunnallista hävikkiviikkoa. Hävikkiviikolla halutaan nostaa esille ruoan arvostusta sekä ruokahävikin vähentämisen tärkeyttä.
Kouvolan kaupungin ruokapalveluissa on tammi-heinäkuun aikana ruokahävikkiä saatu vähennettyä yli 7000 kiloa viime vuoteen verrattuna. Ruokapalveluissa ruokahävikkiä seurataan säännöllisesti.
– Vain säännöllisellä ruokahävikin mittaamisella pystytään näkemään mistä ruokahävikkiä syntyy ja pystytään todentamaan vähentämiskeinojen toimivuus, sanoo ruokapalvelusuunnittelija Merja Saarinen tiedotteessa.
Ruokapalvelut on ottanut käyttöönsä hävikkijohtamisen mallin, joka auttaa vähentämään entistä enemmän ruokahävikkiä. Malli pitää sisällään muun muassa ruokatuotannon suunnittelun, resepti- ja ruokalistasuunnittelun sekä hankintojen optimoinnin.
Kaupungin ruokapalvelujen suurimmissa kohteissa on ollut käytössä jo kaksi vuotta biovaa’at. Biovaakojen käyttötarkoitus vähentää manuaalista mittausta.
– Tuloksista näemme muun muassa sen, mikä osuus hävikistä on esimerkiksi asiakkaan lautaselta jäänyttä ja mikä osuus on tarjoilulinjastolta jäänyttä ruokaa. Suurimpana hävikin aiheuttajana on tarjoilulinjastolta syntyvä hävikki. Valmistettavan ruoan määrää tarkennetaan ja ennakoidaan asiakasmäärä huomioiden. On myös huomioitava, että ruoka ei saa loppua asiakkaalta ruokailun aikana.
Kouvolan kaupungin eri keittiöiden ylijäämäruokaa on myös annettu ruoka-apua antavien tai ruokailuja järjestävien järjestöjen käyttöön korvauksetta. Nämä järjestöt hakevat ruoat keittiöiltä ja hoitavat itsenäisesti ruoan tarjoilun sekä jakelun omille kohderyhmilleen. Tästä toimintamallista sovitaan aina ruokapalvelun ja järjestöjen kanssa erikseen.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.