Kirkkokadun koronarokotuspisteen eteen väliaikaisia parkkipaikkoja
"Kun on vuosi jo kitkuteltu, se on paljon" – Yrittäjät pettyivät hallituksen esitykseen kustannustuesta sulun kurittamille yrityksille
Kesän päällystyskohteet lautakuntakäsittelyyn Kouvolassa
Kymsoten Omaolon sosiaalihuollon palveluarviot käyttöön – auttavat erityisesti ikääntyvien palvelutarpeiden selvittämisessä
Tuleeko Euroopassa käyttöön venäläinen koronarokote? Euroopan lääkevirasto alkoi arvioida Sputnikia
Jari Nenoselta "paljastuskirja"
Älä mene verkkopankkiin Googlen kautta – Suomalaisia huijataan nyt uudella, erittäin uskottavalla tavalla
”Tämä on harmittava takaisku”
Googlen yhteisötukiavustukset haettavissa Kymenlaakson alueen organisaatioille
AstraZenecan rokotetta annetaan vain alle 70-vuotiaille – Tässä järjestyksessä rokotetaan
Viikon Pulinat -show
Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Samoin Viikon Pulinat. Viimeisessä ohjelmassa käydään pohjalla ja noustaa huipulle eli mukana mm. parhaat/huonoimmat palat, nostalgiaa, yllätysvieraita jne.
Tuotanto: Same-eYes Oy / Citymedia.fi
Kuvituskuva.
Sari Tauru
Talviloma tietää piikkiä myös tapaturmissa – kaatumisia, törmäyksiä, venähdyksiä, murtumia...
Klaus Nurmi
Koulujen talvilomien aikana sattuu paljon tapaturmia laduilla, jäällä ja rinteessä. Piikki näkyy myös vakuutusyhtiöissä.
Laskettelu-, hiihto- ja muut ulkoilutapaturmat lisääntyvät yleensä merkittävästi, kun vietetään talvilomaa. Tänä vuonna ulkomaan matkat ovat jäissä, mutta monet liikkuvat tai matkailevat kotimaassa.
Tapaturmariskiä lisäävät into kiirehtiä liian haastaviin rinteisiin ja laduille, saati alkoholin käyttö, toteaa vakuutuskonserni LähiTapiola tiedotteessa.
LähiTapiolan yksityistapaturmien asiantuntija Henrik Ekman kertoo, että talvilajeissa tapaturmavammoja tulee tyypillisesti erilaisissa kaatumisissa, yhteentörmäyksissä ja horjahtamisissa. Yleisiä vammoja ovat venähdykset ja revähdykset, ruhjeet ja erilaiset raajojen murtumat.
– Mäessä ja ladulla ranteet, olkapäät ja polvet voivat kaatuessa joutua koville. Jonkin verran kaatuessa tulee myös selänvenähdyksiä sekä päähän kohdistuneita vammoja. Lisääntynyt kypärän käyttö esimerkiksi rinteessä on onneksi vähentänyt vakavien päävammojen määrää, mutta talvisaikaan tasamaallakin kannattaa olla tarkkana liukastumisen varalta, Ekman toteaa tiedotteessa.
Monet pohtivat matkavakuutuksen kattavuutta kotimaassa. Tätä koskevien kyselyiden määrä on LähiTapiolan mukaan lisääntynyt korona-aikana.
– Kotimaassa matkavakuutus on voimassa kohteissa, jotka ovat yli 50 kilometrin päässä kotoa, työ- tai opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnolta. Käytännössä esimerkiksi talvilomaviikoksi parin tunnin ajomatkan päästä vuokratulla mökillä tai loitolla olevassa hiihtokohteessa vakuutus on pääsääntöisesti voimassa. Olennaista on, ettei majapaikka ole itsellä tai perheellä säännöllisesti käytössä, avaa Ekman.
Hän lisää, että vakuutus korvaa myös koronatestin, jos loman aikana tulee koronan kaltaisia oireita ja lääkäri määrää testiin.
Toimi näin tapaturman sattuessa:
- Vakavissa vammoissa soita aina 112:een. Tällaisia vammoja ovat esimerkiksi päähän kohdistuvat vammat ja tajuttomuus, vaikea hengitysvaikeus, voimakas verenvuoto ja selvät raajojen virheasennot.
- Lataa ennalta puhelimeen 112 Suomi -sovellus, jonka kautta apua hälyttäessä Hätäkeskus saa suoraan tapaturmapaikan sijaintitiedon.
- Ilmoita aina jollekin, missä olet urheilemassa, jos olet yksin. Pidä matkapuhelinta mukana.
- Ehkäise paleltumien syntyminen. Älä jää vamman jälkeen makaamaan pitkäksi aikaa hankeen.
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 4, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.