Anjalassa ja Voikkaalla torjutaan vieraskasveja talkoilla
Missä ammut on?
Kansanmusiikki raikaa Kymenlaaksossa
Kädet saveen ja kuplivaa lasiin
Wiipurintien markkinat vie jälleen keskiajan tunnelmiin
Tapio Heino jäi eläkkeelle mutta ei vielä kiikkustuoliin
K-Market Hovinsaari saa uuden kauppiaan
Keskikosken museosillan painorajoitus Kouvolassa muuttuu
Mielipide: Presidentti ja Pride
Työ Kymenlaakson luonnon eteen toi ympäristöpalkinnon
Hyvä palvelu tekee iloisen mielen
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Elintarvikeala on vahvassa kasvussa.
Kuva: Xamk
Elintarviketekniikan kehitys- ja opetusympäristö sai nimekseen Xamk FoodLab
Kouvolassa maanantaina virallisesti avattu uusi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun elintarvikealan kehitys- ja opetusympäristö sai nimekseen Xamk FoodLab.
Kehitysympäristössä on erilaisia tutkimus-, testaus- ja tuotekehitystiloja, jonne myös alan yritykset ovat tervetulleita testaamaan ja kehittämään tuotteitaan. Elintarviketekniikan insinööriopiskelijat puolestaan opiskelevat uusissa tiloissa.
– Opetus- ja kehitysympäristö on ainutlaatuinen tila, joka tarjoaa loistavat puitteet opiskelijoiden ja työelämän yhteistyöhön, kertoo tiedotteessa tekniikan koulutusalajohtaja Juho Rajala Xamkista.
Xamk FoodLabin kutsuvierasavajaisissa juhlapuheen piti kansanedustaja Ville Kaunisto (kok.). Kouvolan kaupungin tervehdyksen tilaisuuteen toi Kouvola Innovationin toimitusjohtaja Pasi Miettinen.
Elintarviketekniikan koulutus alkoi Kouvolassa syksyllä 2023. Sen tavoitteena on hillitä ilmastonmuutosta lisäämällä kasviperäisten elintarvikkeiden tarjontaa kouluttamalla elintarvikealalle insinöörejä, joilla on vahva osaaminen kasvipohjaisten tuotteiden ja raaka-aineiden prosessoinnista, tuotekehityksestä, pakkaamisesta sekä tuotteistamisesta.
Alueen yritykset, säätiöt, kaupunki ja opetus- ja kulttuuriministeriö ovat tukeneet elintarviketekniikan koulutuksen aloittamista Kouvolassa. Tämän lisäksi Xamk on panostanut merkittävästi FoodLabin rakentamiseen.
Uuden Xamk FoodLabin tuotekehityskeittiössä voidaan kehittää ja suunnitella uusia tuotteita ja testata niiden valmistusta pienessä mittakaavassa. Prosessihallista löytyy monipuolinen valikoima ammattikeittiölaitteita, jotka mahdollistavat elintarvikkeiden testauksen, kehityksen ja optimoinnin alusta loppuun elintarviketehtaan omaisissa olosuhteissa.
Elintarvikekemian ja mikrobiologian laboratoriossa voidaan määrittää elintarvikkeiden ravintoainekoostumusta, rakenteita ja mikrobiologista laatua ja säilyvyyttä. Aistinvaraisella testauksella pystytään arvioimaan kehitettyjen tuotteiden ominaisuuksia, kuten ulkonäköä, rakennetta, hajua ja makua. Tilojen laitteet ja koneet on hankittu koulutuksen sekä EU-osarahoitteisen hankkeen rahoituksella.
Xamk FoodLabin avoimet ovet ja yritysyhteistyöpäivä perjantaina 7. helmikuuta kello 12–16. Kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua elintarviketekniikan insinööriopiskelijoihin, koulutukseen sekä uusiin tiloihin ja laitteisiin osoitteessa Asentajankatu 9.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.