Miri Rantio ja Make Perttilä esiintyvät Pyhtään kirkossa
Poliisi: Kouvolassa kadoksissa ollut nainen löytyi hyvävointisena
"Kymenlaaksossa 5G-verkon väestöpeitto on yli kaksinkertaistunut kolmen viime vuoden aikana"
Kaakkois-Suomen Ely-keskus: Sinileväkukintoja tavataan edelleen paikoin runsaastikin Kaakkois-Suomen järvi- ja rannikkoalueilla
Kartanohotelli Karhulan Hovissa kaksi konserttia
Meripäiväparaatin voitti Kotkan VPK – Katso kuvakooste paraatista
Ravintola pystyttää Korkeakoskelle kesäfestarit
Löylyrasia on kotkalaispariskunnan patentoima uusi saunatuote
Suurmarkkinat Kotkassa
Fiskariajot ajetaan Kotkan Meripäivillä lauantaina
Juoksulenkki, koirakävely tai pyöräily - Antaa sinulle energiaa sekä hyvän mielen
Huolenpitoa suurella sydämellä
Koti on lomalaisen kesäkeidas
Kawaii!
Autokamu huoltaa ja rengastaa
Kouvolaan 2,2 miljoonaa euroa elintarvikekeskittymän kehittämiseen
Valtioneuvosto on päättänyt Kymenlaakson tukemisesta rakennemuutostilanteessa. Kouvolaan kohdistetaan 2,2 miljoonaa euroa elintarvikesektorin kehittämiseen. Yritysten kasvua tuetaan etenkin TKI-toimintaan panostamalla, korkeakouluyhteistyöllä ja yritysten kansainvälistymisen kautta.
Äkillisen rakennemuutostilanteen hoitoon suunnataan alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemiseen tarkoitettua ns. AKKE-rahoitusta. Rahoituksen avulla Kouvolaan haetaan uutta kasvua nousevasta elintarvikesektorista, tuotteiden jalostusarvon nostosta sekä yritysten ja niitä tukevien kehittämistoimijoiden osaamisen vahvistamisesta.
Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka pitää saatua rahoitusta tervetulleena.
─ Ministeriössä on erinomaisesti nähty Kouvolan vahvuudet. Olemme kaupunkina panostaneet jo pitkään yritysten toimintaedellytysten ja elintarvikealan koulutuksen kehittämiseen, ja meillä onkin meneillään ja käynnistymässä uusia koulutusohjelmia aiheeseen liittyen. Kehitysyhtiöllemme Kinnolle kiitos rahoitushakemuksen edistämisestä yhdessä alueen toimijoiden kanssa, toteaa Toikka tiedotteessa.
Nyt myönnetty rahoitus Kouvolan elintarvikekeskittymän vahvistamiseen on määrätietoisen kehittämistyön tulosta, toteaa Kouvola Innovationin toimitusjohtaja Kimmo Niemi.
─ Olemme yhdessä alan paikallisten toimijoiden kanssa kuvanneet sektorin mahdollisuuksia ja kriittisiä tekijöitä, joten äkillisen rakennemuutostilanteen hoitoon pystyttiin osoittamaan selkeä kehittämisehdotus.
Myönnetyllä määrärahalla yritysten kasvua ja uudistumista tuetaan muun muassa panostamalla TKI-toimintaan. Siinä LUTin, Xamkin ja Edukon testaus- ja analyysipalvelut ja muu osaaminen ovat tukemassa yritysten kokeiluja, pilotointeja ja tuotekehitystä sekä kansainvälistymispotentiaalin kasvattamista.
Teknologinen kehitys, vihreä siirtymä ja kuluttajakäyttäytyminen vaikuttavat elintarviketeollisuuden ja koko ruokaketjun toimintaan sekä toimintaedellytyksiin. Yhä tärkeämpää on eri toimialojen sekä tutkimuksen välinen yhteistyö innovaatiotoiminnassa ja innovaatioiden kaupallistamisessa. Lisäksi muuttuvassa toimintaympäristössä korostuvat ennakointiosaaminen ja riskeihin varautuminen. Kymenlaakson keskeinen sijainti kasvavan pääkaupunkiseudun läheisyydessä ja alueen logistiset palvelut varmistavat osaltaan ruokajärjestelmän murroksen hallittavuutta ja ennakoitavuutta.
Elintarviketuotannon turvaamisella ja monipuolistamisella on olennainen merkitys sektorin kehittämisessä. Osana Kouvolan äkillisen rakennemuutoksen ÄRM-toimenpiteitä valtio solmii sopimuksen elintarvikealan innovaatiovetoisesta kehittämisestä, jonka tavoitteena on vahvistaa uuden kasvun lähteitä alueella.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.