Poliisi varoittaa veronpalautuksia hyödyntävistä huijareista
Kehon ja mielen hyvinvointia messuilta
Paula Werning: hallituksen leikkaukset syventävät velkakierrettä
Kymen Seudun Osuuskaupan uusi toimitusjohtaja on Laura Koistinen
Kauniin maailman kaipuu
Kotkassa uusi tapahtuma ikinuorille kaupunkilaisille
Karhulan torin uusi veistos kommentoi Karhulan Lasitehtaan perintöä
Kotkan kaupungin yrittäjäpalkinto Veljekset Turpeinen Oy:lle – Pyhtää palkitsi Kaakon Hoiva Oy:n
Kaivosvaraus hätkäyttää
Mitä jos innostuisit ja innovoisit?
Hyvä palvelu tekee iloisen mielen
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
-Kun pohja on hyvä, yksinkertaiset täytteet riittävät, Timo Mämmelä (vas.) ja Jussi Mattsson vakuuttavat.
Kuva: Teija Piipari
Rokkileipuri laajensi pizzoihin
Kouvolalainen Jussi Mattsson kehitti taikinan, josta saman kaupungin ravintolayrittäjä Timo Mämmelä innostui.
Teija Piipari
Mies mustien silmänrajausten ja maskin takaa seuraa tarkkana reaktiota ensimmäisestä haukkauksesta pizzasta, jonka hän on juuri pyöräyttänyt uunista pöytään.
– Eikö olekin pinnasta rapea ja sisältä kuin vaahtokarkki? hän kysyy.
Ravintola Three Wings Kouvolan kävelykadulla ja Rokkileipuri Oy Kuusankoskella tekevät nyt pizza-yhteistyötä. Three Wingsin listalla on kolmesta viiteen rokkileipuri Jussi Mattssonin reseptin mukaista artesaanipizzaa. Rokkileipuri myös toimittaa pizzapallot ravintolaan.
– Olinkin jo miettinyt, että pizzaa voisi olla täällä tarjolla, mutta miten sen toteuttaisi, koska pizzan pitäisi olla jotain erityistä, ravintolayrittäjä Timo Mämmelä kertoo. – Ja sitten tuli Jussi ja loi mahdollisuuden.
Kakuistaan ja Suomi leipoo -ohjelmasta tuttu muusikko Jussi Mattsson ja vaimonsa Tiia Mattsson perustivat kesällä Rokkileipuri Oy:n. Three Wings taas on ollut Timo Mämmelän omistuksessa koronakeväästä 2020 alkaen.
Kahden yrityksen tiet kohtasivat ikään kuin vahingossa, Mattsson kertoo:
– Se on sillä lailla hauska tarina, että tulimme vaimoni kanssa ravintolaan juhlistamaan Rokkileipurin syntyä ja tilasimme skumppaa pöytään. Tarjoilija kysyi, että mitä juhlimme, ja mehän kerroimme. Tuli puheeksi pizzataikinat, kakkureseptit ja muu tuotekehitys. Niinpä hän vinkkasi keittiössä Timolle, että menepä juttelemaan. Siinä sitten aloimme miettiä yhteistyötä.
Mämmelä ja Mattsson sopivat palaverin jo seuraavalle viikolle. Silloin kehkeytyi idea rakentaa artesaanipizzat Three Wingsiin.
Jussi Mattsson viihtyy keittiössä ideoimassa ja kehittämässä kaikenlaista.
– Olen sellainen labramies, hän virnistää.
Pizzataikinaan hän sotkeutui, kun korona vei muusikonkeikat. Oli terapiaa laittaa ruokaa perheelle.
– Pizzahommasta innostuin frendin mukana. Tajusin, että pizza on oma taiteenlajinsa. Rupesin kotona säätämään, ensin sähköuunilla ja pizzakivellä. Luin leivonnan kemiaa ja muita salaisia reseptejä, kunnes aloin ymmärtää. Taikinan tein varmaan 800 kertaa, että se tuli sellaiseksi, kuin mitä se nyt on. Kun Timo tuli kehiin, tutkimustyö oli tehty, joten siinä mielessä ajoitus oli hänen kannaltaan hyvä.
Rokkileipuri ei vaivaa pizzataikinaa kotikeittiössään vaan Lounaskahvila Hekarin tiloissa Kuusankoskella.
– Teen mielelläni yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. Timonkin kanssa on ollut puhetta laajentaa yhteistyömme jälkiruokiin ja kakkuihin.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.