Jaalan hammashoitola sulkeutuu pysyvästi
Leijonarastit on koko perheen ulkoilutapahtuma, jossa pääsee myös suunnistamaan
Go Käyrälampi -tapahtumaan ilmainen bussikuljetus nyt kahdelta eri reitiltä
Xamkista valmistui viime vuonna lähes 2400 korkeakoulutettua
Merikeskus Vellamon yleisötilaisuudessa juhlistetaan taidevälittäjä Hellmuth van Assendelftin muistokokoelmaa
Koiratreffit tuo karvakuonot Karhulan torille
Kymenlaakson vuoden kylä ja maaseututoimijat on valittu
Kotkan kauppatorin kehittäminen jatkuu – Yhteisterassi monipuolistuu, torin kesässä uusia toimijoita ja tapahtumia
Vesitorninkadun eteläinen osa Karhulassa suljetaan väliaikaisesti
Kotkan kaupunki ja Kotka Peace United yhteistyöhön
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Kalevi Laine ja Salme Viljanen kertovat Silakkaruokadraama-esityksessä kalastajan ammatista.
Silakkaa ja draamaa – Ruokateatteri yhdistää teatterin ja kulinaristiset nautinnot
Veli-Pekka Kelloniemi
Teatteriryhmä Kimara ry toteuttaa puheenjohtajansa Heini Salopellon ja jäsenensä Kalevi Laineen pitkään miettimän ruokateatteriesityksen silakasta.
Esitys koostuu viidestä pienoisnäytelmästä, joiden lomassa yleisölle tarjoillaan neljän ruokalajin illallinen. Esitys nostaa esiin herkkusuiden näkökulmasta katsoen silakan paikallishistorian parhaat puolet.
Esityksen pohjana ovat kotkalaisten tekijöiden Silakkaruokavuoka -kirjan proosatekstit. Menun innoittajana ovat Aino Lindströmin reseptit kirjassa. Wildfish Factoryn keittiö laittaa lautasille tuoreeltaan valmistettua silakkaa ja saaristolaisherkkuja eri muodoissa.
Heini Salopellon ohjaamassa ja dramatisoimassa Silakkaruokadraamassa esiintyvät: Mari Hostikka, Kalevi Laine, Merja Lindroos, Martti Pentti, Hanna Puhakka, Kirsi Sinisalo ja Salme Viljanen.
Mikä ihmeen ruokateatteri?
Ruokateatteri on esitysmuoto, jossa katsoja saa ruokalajien lomassa nauttia esiintyvien taiteilijoiden tarjoamasta ohjelmasta. Ruokateatteria on tehty Kotkassa varsin vähän.
Ruokaan liittyy monilla ihmisillä vahvoja tunnemuistoja. Myös teatterissa kosketetaan tunteita. Yhdistämällä nämä kaksi on mahdollista luoda syviä ja nautinnollisia elämyksiä. Silakkaruokadraaman tavoitteena on luoda intiimi kokemus, joka juhlistaa silakkaa ruokakalana.
Entä miksi juuri silakka?
Villinä kasvaneen ja lähivesiltä pyydetyn kalan käyttöä ravintona ei ole vaikea perustella jo ihan ekologisiin tai eettisiin lähtökohtiin nojaten. Moni kuitenkin valitsee kalatiskiltä mieluummin norjalaisen kasvatetun lohen, vaikka silakka on tavattoman hyvä ruokakala ja siitä voi valmistaa mitä ihanampia herkkuja. Ja edullinenkin se on moneen muuhun proteiininlähteeseen verrattuna.
– Voisimmeko kenties nostaa silakan arvostuksen taas sen ansaitsemalle tasolle ja tuoda silakan useamman ihmisen ruokapöytään kertomalla ja näyttämällä, mihin kaikkeen se taipuu? tekijät pohtivat tiedotteessa.
Elokuun lopulla, kesken näytelmän harjoituskauden, kuultiin Euroopan komission antamasta esityksestä, joka uhkaa lopettaa silakan kalastuksen Suomessa kokonaan. EU:n ministerineuvosto tekee päätöksiä Itämeren kalastuskiintiöistä lokakuun lopulla.
– Jäämme huolestuneina odottamaan tilanteen kehittymistä.
Silakkaruokadraaman kokonaiskesto on noin 2,5 tuntia.
Maksullisen Dinner, Drinks & Show’n lipun hintaan sisältyy esitys, neljä ruoka-annosta ja kaksi kaatoa ruokajuomia.
Liput varataan ja maksetaan viimeistään viikkoa ennen esitystä Wildfish Factoryssä (Kauppakatu 3), missä ovat myös esitykset 13.10., 14.10., 27.10. ja 28.10. Kaikki esitykset ovat kello 18.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.