Kädet saveen ja kuplivaa lasiin
Wiipurintien markkinat vie jälleen keskiajan tunnelmiin
"Kiireisimpiä hoitolassa ovat kesäviikonloput"
Korjausurakka sulkee alikulkukäytävän viikoksi Kouvolan Lehtomäessä
Lukijan kuva: kesäluontoa
Positiivisin kotkalainen 2025 finalistit julkaistu
Kouvolan kaupunki tarkistaa kiinteistörajoja ja rajamerkkejä
Tapio Heino jäi eläkkeelle mutta ei vielä kiikkustuoliin
Kouvolassa pääsee vikkelästi vihille perjantaisin
K-Market Hovinsaari saa uuden kauppiaan
Hyvä palvelu tekee iloisen mielen
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Lasse Keräsen mukaan jatkossa liikkeen valikoimaan voi tulla muutkin japanilaiset ateriat.
Kuvat: Veli-Pekka Kelloniemi
Tuoreus on sushissa a ja o
Veli-Pekka Kelloniemi
– Sushipalvelutiskit ovat olleet olemassa ilmiönä Euroopan kaupoissa jo useampia vuosia. Meille se rantautui Suomeen muutamia vuosia sitten, kun Järvenpään Citymarketin kauppias Markku Hautala rakensi ensimmäisen sushipisteen, kertoo Kouvolan K-Citymarketin kauppias Lasse Keränen.
Viimeisen vuoden aikana sushitiskejä on noussut runsaasti ympäri maata. Kymenlaaksossa sushitiski löytyy niin Kouvolan kuin Kotkankin Citymarketista.
– Meillä oli tarkoitus avata tiski jo keväällä, mutta siihen tuli koronan vuoksi lykkäystä. Avasimme sen lopulta elokuulla, kun olimme saaneet tarvittavat järjestelyt tehtyä, kertoo Keränen.
Keräsen mukaan sushia on ollut kaupan aikaisemmin valmiissa paketeissa.
– Sushissa kaiken a ja o on kuitenkin tuoreus. Palvelutiskin sushi on alle tunnin vanhaa. Laatuero pakattuun ja kuljetettuun sushiin on merkittävä, niistä ei voi puhua samana päivänä, vakuuttaa Keränen.
Kauppiaan mukaan riisi ei pidä jäähdytyksestä.
– Palvelutiskillä sushia tehdään sitä mukaan kuin sitä menee. Sushia ostetaan kotiin ja lounaaksi. Sitä on mahdollista syödä myös kaupan kahvilassa.
Kauppiaan mukaan sushitiskiä pyöritetään ostopalveluna ulkopuoliselta ammattilaiselta.
– Haemme ravintolatason sushia, joten meillä vastaava pääkokki on tehnyt sushia 20 vuotta.
Keräsen mukaan sushin valmistukseen on japanilaisissakin ravintoloissa pitkä perehdytys. Pelkästään riisiä opetellaan keittämään vuosi kaupalla.
– Tähän ei ole olemassa mitään päivän perehdytystä, Keränen naurahtaa.
Sushkin kysyntä on ollut kauppiaan mukaan hyvä ja myydyt kilomäärät odotusten mukaiset.
– Asiakkailta on saatu positiivista palautetta. En ollut itsekään syönyt aiemmin paljoa sushia. Suosikkini on nyt nigiri lohella.
Opastusta erilaisista susheista saa opastauluista.
– Jos ei ole perehtynyt aiheeseen, niin valikoimassa on mukana on myös matalamman kynnyksen susheja, joissa on esimerkiksi tonnikalatahnaa.
Sushien yhteyteen kuuluvat myös japanilaiset salaattivaihtoehdot, soija, wasabi ja inkivääri.
– Syömätikuilla pääsee fiilikseen ja niillä sushi kuuluisi syödä, mutta kyllä minullakin saattaa joskus mennä haarukalla, Keränen tunnustaa.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.