Kotkan K-Market Hovilaan uusi kauppias
Kenosta 60 000 euron voitto Kouvolaan
Konttisairaala toimii yhtenä keskussairaalan väistötilana
Risteilyalus Sirena avaa Kotkan risteilykesän
Kesäbussi vie Käyrälammelle lauantaista alkaen
Positiivisin kotkalainen 2025 finalistit julkaistu
Kouvolan kaupunki tarkistaa kiinteistörajoja ja rajamerkkejä
Tapio Heino jäi eläkkeelle mutta ei vielä kiikkustuoliin
Kouvolassa pääsee vikkelästi vihille perjantaisin
K-Market Hovinsaari saa uuden kauppiaan
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Mielipide: Menestyksen avaimet ovat käsissämme – uskallammeko tarttua niihin?
Tässä kuntavaalien alla olen pohtinut yhtä tärkeää kysymystä: miten kunnat varautuvat houkuttelemaan suurinvestointeja ja mitä tapahtuu, jos mitään ei tehdä? Haminan ja Kotkan kaupungit ovat hyvä esimerkki alueista, jotka ovat aktiivisesti valmistautuneet mm. akkuteollisuuden tuloon.
Investoinnit eivät synny tyhjästä. Ne vaativat ennakointia, suunnittelua ja rohkeita päätöksiä jo ennen kuin yhtään kaavamerkintää tai tehdashallia on tehty. Kunnissa käyty keskustelu suurhankkeiden esivalmistelun kustannuksista on ymmärrettävää. Onko järkevää käyttää resursseja etukäteen, kun lopullisia investointipäätöksiä ei vielä ole? Mutta kysytäänpä toisinpäin: jos mitään ei tehdä, kuinka todennäköistä on, että investointi osuu juuri meille?
Kilpailu suurista investoinneista on kovaa. Moni kunta ja kaupunki Suomessa ja maailmalla tekee jo nyt töitä sen eteen, että juuri heidän alueensa olisi valmiina, kun sijoittajat ja yritykset etsivät uusia kohteita. Jos naapuri on laittanut tonttinsa kuntoon, kaavat valmiiksi ja infran huippukuntoon, ja me jäämme odottamaan "varmoja päätöksiä", kumpaan paikkaan investoinnit menevät?
Kotkan ja Haminan seudulla on viime vuosina tehty pitkäjänteistä työtä, jotta alue olisi houkutteleva akkuteollisuuden sijoittumiselle. Tämä ei ole sattumaa, vaan tulosta suunnitelmallisesta työstä. Tällaiset hankkeet eivät vain tapahdu. Ne vaativat proaktiivisuutta ja uskallusta investoida tulevaisuuteen.
On ollut ilo nähdä, että sekä Kotkassa että Haminassa on uskallettu olla rohkeita ja tehdä päätöksiä ennakoivasti alueen elinvoiman vahvistamiseksi ja suurinvestointien mahdollistamiseksi. Hyvät esimerkit tästä ovat mm. Keltakallion teollisalueen infran rakentaminen ja Haminan Merivesilaitoksen suunnitelmat. Toivon, että sama suunta jatkuu myös uudella valtuustokaudella. Tulevaisuuden päätöksentekijöiltä vaaditaan kykyä nähdä pitkälle, ymmärrystä globaalista kilpailusta sekä rohkeutta tehdä ratkaisuja, jotka hyödyttävät aluetta pitkällä aikavälillä.
Meidän ei kannata jäädä odottelemaan, että joku muu tekee ensimmäisen siirron. Jos haluamme, että alueemme pärjää kilpailussa, meidän on oltava etukenossa. Muuten investoinnit, työpaikat ja tulevaisuuden mahdollisuudet valuvat muualle.
Joten mitä tehdään? Katsotaanko sivusta, vai hyödynnetäänkö yhdessä tämä mahdollisuus ja varmistetaan, että kun seuraava iso investoija saapuu, meillä on jo avaimet valmiina? Nyt on hyvä hetki jatkaa työtä, joka on jo aloitettu, ja viedä aluettamme eteenpäin pitkäjänteisesti ja määrätietoisesti.
Me Cursorilla olemme valmiina yhteistyöhön ja vastuunkantoon, jotta voimme rakentaa yhdessä elinvoimaisempaa ja kilpailukykyisempää tulevaisuutta.
Heli Toikka
viestintäpäällikkö
Cursor Oy,
Kotka
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.