Wiipurintien markkinat vie jälleen keskiajan tunnelmiin
"Kiireisimpiä hoitolassa ovat kesäviikonloput"
Korjausurakka sulkee alikulkukäytävän viikoksi Kouvolan Lehtomäessä
Lukijan kuva: kesäluontoa
Kesä töissä kivassa seurassa ja maisemassa
Positiivisin kotkalainen 2025 finalistit julkaistu
Kouvolan kaupunki tarkistaa kiinteistörajoja ja rajamerkkejä
Tapio Heino jäi eläkkeelle mutta ei vielä kiikkustuoliin
Kouvolassa pääsee vikkelästi vihille perjantaisin
K-Market Hovinsaari saa uuden kauppiaan
Hyvä palvelu tekee iloisen mielen
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Uusi Kipparikvartetti herättää nostalgisia tunnelmia.
Kaakon Kamarimusiikki soi heinäkuussa – Festivaalilla kuullaan jälleen maailman kantaesitys
Kaakon Kamarimusiikin kesän festivaali järjestetään 5.–9. heinäkuuta. Ohjelmassa on laaja kirjo elämyksiä musiikin ja taiteen ystäville. Konsertteja ja oheistapahtumia on tällä hetkellä tarjolla neljätoista, mikä takaa tiiviin ja hyvän festivaalitunnelman. Konsertit järjestetään Virolahdella lukuun ottamatta avajaisillan konserttia, jossa festivaali esittäytyy ensimmäistä kertaa Haminassa Johanneksen kirkossa.
Festivaali kantaa teemaa ”Musiikin vihreä vyöhyke”. Euroopan vihreä vyöhyke, Green Belt, yhdistää erilaisia maisemia, elinympäristöjä, kulttuureja ja ihmisiä yli 12.500 kilometrin reitillään läpi Euroopan etelän Adrianmereltä ja Mustaltamereltä aina pohjoisen Jäämerelle asti. Tämän reitin varrelle Kaakon Kamarimusiikki vie festivaalikävijät eurooppalaiselle musiikkimatkalle.
Musiikin vihreän vyöhykkeen teema nousi luontevasti esiin Virolahdelle 2021 perustetun Green Belt -keskuksen ja siihen liittyvän kansainvälisen yhteistyön kautta.
– Syksyllä festivaalin teemaa miettiessämme emme voineet aavistaa, että rautaesirippu on tänä päivänä jälleen karua todellisuutta ja sota kauheuksineen on keskellämme. Eurooppalainen yhteistyö on noussut aivan uuteen merkitykseen, vahvistamaan ja yhdistämään meitä. Taiteella on myös oma erityinen tehtävänsä tuoda tähän sodan ja pandemian piinaamaan aikaan uskoa ja toivoa, lohtua ja valoa, toteaa taiteellinen johtaja Jukka Merjanen tiedotteessa.
Konserttiohjelmasta löytyy niin klassisen kulmakiviä kuin uusia tuttavuuksiakin. Bach, Beethoven, Mozart ja Brahms tunnetaan jo, mutta keitä ovatkaan Ivan Eröd, Esther Mägi tai Leone Sinigaglia? Miltä kuulostavat Karol Szymanowskin Masurkat tai Ernö Dohnányin Serenadi? Konsertit yhdistävät eurooppalaisen taidemusiikin tunnettuja ja uusia teoksia.
Festivaalilla kuullaan jälleen maailman kantaesitys: Gergely Bogányin Shadow – Capriccio fagotille ja pianolle.
Tutun taiteilijakaartin lisäksi festivaalilla nähdään myös vierailijoita. Lastenmusiikkibändi Mimmit aloittaa koko festivaalin jo perinteeksi muodostuneella lastenkonsertilla.
Mieskvartetti Uusi Kipparikvartetti herättää nostalgisia tunnelmia musiikki- ja komedianumeroita sisältävällä esityksellään.
Festivaalilla on myös ensimmäistä kertaa vuoden nuori taiteilija, Porvoon sellokilpailun voittaja, sellisti Maria Morfin Venäläinen, joka konsertoi Harjun Hovissa avajaispäivänä.
Konserttisalien lisäksi taiteesta pääsee nauttimaan myös luonnon helmassa Virolahden uusissa historiallisissa kohteissa. Pyterlahden louhoksen poluilla saa ensiesityksensä kirjailija Anni Kytömäen ja viulisti Viola Räisäsen Kivitasku – tarinallinen metsäkonsertti, jossa yhdistyvät klassinen viulumusiikki ja nykykirjallisuus. Metsäkonsertissa tarkastellaan ihmisen luontosuhdetta sekä luonnonvarojen hyödyntämisen inhimillistä ja ekologista hintaa – ja pohditaan, miten kiven lujuus vertautuu ihmisen mielenlujuuteen.
Keisarin huvipuiston reittien varrella puolestaan saadaan nähdä draamaryhmän kevään aikana valmistuvia pienoisnäytelmiä ajalta, jolloin Nikolai II perheineen vietti kesäpäiviä Virolahdella vuosina 1906-14.
Mestarikurssitoiminta alkoi Kaakon Kamarimusiikin yhteydessä kesällä 2015. Parin vuoden tauon jälkeen kurssit jatkuvat taas kolmen opettajan voimin. Viulistit saavat oppia Petteri Iivoselta, sellistit puolestaan Tuomas Yliseltä ja Samuli Peltoselta.
Ilmoittautuminen kurssille on parhaillaan käynnissä ja se jatkuu toukokuun loppuun saakka.
Nuoria nähdään festivaalin aikana myös esiintymässä: mestarikurssien loppukonsertin aika täsmentyy vielä ja mahdollisuuksien mukaan kuullaan myös pienempiä matineoita ja yllätyssoittoja kurssiviikon aikana eri paikoissa.
Lipunmyynti käynnistyy Lippupisteessä toukokuussa. Konserttipaikoilla lipunmyynti alkaa aina tuntia ennen konserttia.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.