Katariinan kyläjuhlat vietetään Mansikkalahden uimarannalla
Nuorisopalveluiden syksy käynnistyy Kouvolassa: ehkäisevää päihdetyötä ja nuorisotilat auki
Koronatartuntoja on Kymenlaaksossa edelleen runsaasti – tilanne ei kuitenkaan ole enää pahentunut
"Ykkösdivari on meidän naisillemme ihan hyvä"
Kaikille 65 vuotta täyttäneille tarjotaan mahdollisuus hyvinvointia edistävään keskusteluun
Näyttelijä Nina Petelius-Lehto on kuollut
Meripäivien ajan poikkeavat liikennejärjestelyt – Paikallisliikenteeseen lisävuoroja
Meripäiväparaatia juhlittiin näyttävästi kahden vuoden tauon jälkeen – Katso kuvakooste
Seppo Vanhanen ja Tiina Mertanen ovat Meripäivien neuvos ja neuvoksetar
Kotkaan on yön aikana piilotettu sata kappaletta Kotkan Meripäivien festivaalitorin lippua
Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palveslut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.
Suomessa viranomaiset suosittelevat kotitalouksia varautumaan erilaisiin häiriöihin 72 tunnin ajaksi. Suositus on annettu jo ennen Ukrainan sotaa, mutta se on noussut entistä enemmän esiin kansainvälisen tilanteen kiristyessä.
− Jokaisessa kodissa kannattaa varautua esimerkiksi pitkittyvään sähkökatkoon tai vedenjakelun häiriöihin kolmen vuorokauden ajaksi, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen toteaa tiedotteessa.
Katso videolta, miten kaupungin turvallisuuspäällikkö on varautunut erilaisiin poikkeustilanteisiin, kuten sähkökatkoihin kolmen vuorokauden ajaksi. Tauriainen antaa hyvin käytännönläheisiä vinkkejä varautumiseen.
−72 tunnin varautuminen ei ole monimutkaista. Monet tarvittavat asiat ovat niitä, mitä käytämme ihan perusarjessa. Jos haluaa hankkia jotakin ekstraa, niin esimerkiksi vesiastioita on hyvä olla kotona, Tauriainen kertoo.
https://www.youtube.com/watch?v=lmWLfWrIF-ALapsena Mariia Ruusunlahti ihaili mummolansa seinällä ollutta peiliä. Nyt se on hänen kotinsa seinällä, ja antoi nimen hänen yritykselleen T:mi Mariian Peili. -Olen tavannut ihmisiä, joiden on vaikea katsoa silmiin omaa peilikuvaansa. Jos ollaan jo siinä tilanteessa, se on vaikea paikka.
Martti Linna
Mariia Ruusunlahti vaalii mielen ja kehon tasapainoa
Martti Linna
Keväällä 2011 haminalaisen Mariia Ruusunlahden elämässä tapahtui jotakin, joka vaikutti kaikkeen hänen elämässään.
– Oma terveyteni lähti menemään alaspäin ja olin työssäni sellaisessa kohdassa, jossa mietin miten voisin tarjota ihmisille jotakin syvempää. Löysin hyvän olon lähteen.
Tuo lähde oli aluksi jalkakylpylaite, jolla Ruusunlahti alkoi tehdä itselleen ja asiakkailleen kehonpuhdistuksia entisten ihonhoito- ja kosmetiikkapalvelujen sijaan. Pian hän siirtyi syömään vegaanista ruokaa, ja ryhtyi seuraamaan kehonsa happoemästasapainoa.
Sataprosenttinen vegaani ei syö mitään ruoka-aineita, jotka ovat peräisin eläinkunnasta. Mariia Ruusunlahti ei kuulu täysvegaaneihin, vaikka hän ei olekaan syönyt lihaa kohta kymmeneen vuoteen. Jos pidoissa on tarjolla vaikkapa kermakakkua, niin se kyllä maistuu.
– Lihan jätin pois terveyssyistä, kun huomasin ettei se sula helposti kehossani ja on liian hapanta elimistölle. Muutos tuli siis terveys edellä. Lihansyönnin eettisyyteen liittyvät kysymykset tulivat mukaan vasta myöhemmin, Rauhanlahti kertoo. – Edelleen hyväksyn alkuperäiskansojen metsästyskulttuurin, jossa saaliseläimistä käytetään kaikki mahdollinen hyödyksi.
Muutos tuotti tuloksia.
– Oloni ei ollut koskaan tuntunut henkisesti ja fyysisesti niin hyvältä. Tajusin, että tämä on se olotila, jossa haluan olla.
Nykyisin Mariia Ruusunlahti on monitoimiyrittäjä, joka tekee monenlaista hyvinvoinnin ja ruokavalioiden parissa. Hän kokkaa, opastaa ja luennoi. Sanoista, puhumisesta ja kirjoittamisesta pitävän yrittäjän suunnitelmissa on aloittaa ensimmäisen oman ruokaohjekirjan kirjoittaminen.
Ruusunlahti haluaa jakaa eteenpäin sitä tietoa, minkä hän on itse hyvän olon hakemisesta ja saavuttamisesta tähän saakka oppinut – muistaen toki sen, että jokainen meistä tekee itse omat valintansa.
– Ihmisen hyvinvointi on jatkuvaa peilaamista sisäisen ja ulkoisen hyvinvoinnin suhteen. Eikä asioita kannata miettiä puhtaasti ravinnon kautta, hän muistuttaa. – Monelle ihmiselle ohjeeni on ollut: pysähdy ja hengitä. Ravinto ei aina ole oikea lähtökohta vaan sen miettiminen, mikä on oikeasti pahan olon juuri ja syy.
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 4, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.