Jaalan hammashoitola sulkeutuu pysyvästi
Leijonarastit on koko perheen ulkoilutapahtuma, jossa pääsee myös suunnistamaan
Go Käyrälampi -tapahtumaan ilmainen bussikuljetus nyt kahdelta eri reitiltä
Xamkista valmistui viime vuonna lähes 2400 korkeakoulutettua
Merikeskus Vellamon yleisötilaisuudessa juhlistetaan taidevälittäjä Hellmuth van Assendelftin muistokokoelmaa
Koiratreffit tuo karvakuonot Karhulan torille
Kymenlaakson vuoden kylä ja maaseututoimijat on valittu
Kotkan kauppatorin kehittäminen jatkuu – Yhteisterassi monipuolistuu, torin kesässä uusia toimijoita ja tapahtumia
Vesitorninkadun eteläinen osa Karhulassa suljetaan väliaikaisesti
Kotkan kaupunki ja Kotka Peace United yhteistyöhön
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Mielipide: Liikkuvat palvelut osaksi hyvinvointialueen palvelutuotantoa
Kymenlaaksossa ollaan valmistelun osalta hieman arkoja etenemään liikkuvien palveluiden kehittämisen osalta. Liikkuvat palvelut tarkoittavat minulle, että sosiaali- ja terveyspalveluja tuodaan sinne mistä on mm. haastavat julkisen liikenteen yhteydet tai palvelua ei ole kohtuullisen matkan päässä kotoa. Liikkuvat palvelut käsitetään monella eri tapaa. Joidenkin mielestä liikkuva palvelu on sitä, että palvelua viedään kumipyörillä kotikulmille, joillekin liikkuva palvelu on, kun hoitohenkilöstö siirtyy tarpeen mukaan johonkin kohteeseen tai asiakkaan kotiin kotikäynnille. Liikkuva palvelu voi olla kaikkea näitä muotoja tai jotain muutakin.
Valitettavasti Kymenlaaksossa etsitään haasteita eikä ratkaisuja. Lopputulos voi olla melkein mikä tahansa, kunhan on ensin esitetty luovia ratkaisuja ja riskit sekä kustannusvaikutukset on tuotu esiin. Vahva käsitykseni on, että suurin osa päätöksentekijöistä olisi mielellään mukana avoimesti kehittämässä, tutkimassa ja kannustamassa rakentamaan uusia tapoja tuottaa palvelua.
Haja-asutusalueelle olisi kohtuullista osoittaa korvaavaa palvelua, jossa on mahdollisuus saada kiireetöntä sosiaali- ja terveydenhuollon peruspalvelua. Tämä tulee olla aitoa ja järkevää. Digi- ja etäpalvelut eivät ole ratkaisu kaikkeen ja kaikkialla. Palveluista voidaan räätälöidä alueelle sopivia ja huomioidaan alueen erityispiirteitä.
Pirkanmaan hyvinvointialueella oli vuoden 2024 aikana pilotti eli kokeilu muutaman asuinalueen osalta, jossa liikkuvia palveluita kokeiltiin, joita arvioitiin yhdessä asukkaiden sekä päättäjien kanssa. Osallistaminen oli aitoa. Kokemuksien mukaan tehtiin toimeenpanosuunnitelma, jossa linjattiin, miten edetään ja mitä palveluita otetaan käyttöön.
Kannustan, että liikkuvia palveluita kehitetään ja tutkitaan aktiivisesti, etsitään kokonaisratkaisu. Uudistuminen ja rohkeus ei riko, mutta hoitamatta jääneet ihmiset kasvattavat pahoinvointia, sairauksia ja kustannuksia.
Nina Brask (sd)
aluevaaliehdokas
Kotka
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.