Vaihtoehtokulttuurin uurastaja Kouvolasta palkittiin 15 000 eurolla
Bändikisan voiton vei tyttöduo Haminasta
Mielipide: Toteutuuko vaalien jälkeen kansan tahto?
Tuija Arvila jatkaa valtuuston johdossa Pyhtäällä, kunnanhallituksen puheenjohtajaksi Anna-Leena Kailio
Kohtaamisten keittiö on paras ympäristöteko
Liitsin lenkki on nostalgiailta Kotkassa
Kuutostiellä Korialla otetaan käyttöön kiertotielevitykset
Kymenlaakson hyvinvointialue kartoittaa vaihtoehtoja talous- ja henkilöstöpalveluidensa järjestämiseksi
Sotaharjoitus sulkee osan Pyhtään Kirkkotiestä
Kotkan kauppatorin kehittäminen jatkuu – Yhteisterassi monipuolistuu, torin kesässä uusia toimijoita ja tapahtumia
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Marko Hämäläinen on syvällisesti kouvolalaiseen kulttuurielämään juurtunut monitoimija.
Kuva: Johnny Troberg
Vaihtoehtokulttuurin uurastaja Kouvolasta palkittiin 15 000 eurolla
Kymenlaakson rahastolta yli 400 000 euroa apurahoja tieteelle ja taiteelle.
Kymenlaakson rahasto on vuosijuhlassaan tänään tiistaina Kotkassa palkinnut vaihtoehto- ja kaupunkikulttuurin ruohonjuuritasolla arvokasta ja pyyteetöntä työtä tehneen kouvolalaisen ohjelmavastaavan Marko Hämäläisen. Palkinto on suuruudeltaan 15 000 euroa ja se myönnettiin Uuno Klamin rahastosta.
Hämäläinen palkittiin vuosikymmeniä jatkuneesta työstä kymenlaaksolaisen elävän musiikin ja kulttuurin hyväksi. Hän on sitoutunut intohimoisesti kotiseutunsa kulttuurielämän edistämiseen ja paikallisten artistien tukemiseen. Rokkibaari House of Rock on hänen johdollaan vakiinnuttanut asemansa yhtenä alueen tärkeimmistä elävän musiikin keitaista, jossa genrerajat rikotaan ja uudet soundit pääsevät kukoistamaan.
Suomen Kulttuurirahaston maakuntarahastojen haussa Kymenlaakson rahastosta myönnettiin apurahoja 17 yksittäiselle tieteen ja taiteen tekijälle, viidelle työryhmälle ja viidelle yhteisölle. Eniten jaettiin työskentelyapurahoja, yhteensä 18 kappaletta, 288 500 euroa. Kokovuotisia apurahoja myönnettiin viisi, ja niistä yksi on kaksivuotinen.
Rahaston kärkihankkeena myönnettiin Olavi ja Alli Pietikäisen rahastosta 40 000 euroa hakkeelle, jossa tutkitaan kehonpyöreysindeksiä lihavuusriskin uudelleenmäärittelyssä. Filosofian tohtori Alisa Nousiaiselle myönnettiin kaksivuotinen työskentely- ja kuluapuraha poikkeavan korkean kolesterolin hoitoa käsittelevään geeniterapiatutkimukseen. Apurahoilla tutkitaan myös koulupoissaoloja ja vanhemmuutta sekä datakeskuksen hukkalämmön hyödyntämistä maatalous- ja elintarviketuotannon kiertotalousjärjestelmässä.
Kokovuotisista työskentelyapurahoista kaksi myönnettiin taiteilijoille. Haminalaiselle Maiju Pohjolalle myönnettiin 32 000 euroa Toivo Huhtasen nimikkorahastosta runoteoksen kirjoittamiseen. Kuvataiteen kandidaatti Eetu Sihvonen sai 32 000 euroa Elsa Parosen rahastosta Kotkan paikallishistoriaa ja evakkohistoriaa tutkivaan taiteelliseen työhön.
Taiteelliseen työskentelyyn myönnetyillä apurahoilla tuetaan myös arkkitehtuuria, musiikkia ja visuaalista suunnittelua yhdistävää peli- ja taideprojektia sekä Huovarin saaresta ja sen yhteisöstä kertovaa dokumentaarista Kalaputka-valokuvaprojektia.
Taiteen alan työryhmät saivat 4 500–7 500 euron suuruisia apurahoja niin kuvataiteen, esittävän taiteen kuin musiikkikonsertin tekemiseen. Yhteisöjen 2 000–18 000 euron apurahoilla tuetaan paikallista kulttuurielämää. Apurahoilla katetaan musiikkileirin kuluja, järjestetään näyttely sekä tuotetaan ohjelmaa kylätapahtumiin ja lasten ja nuorten festivaaleille.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.