Katariinan kyläjuhlat vietetään Mansikkalahden uimarannalla
Nuorisopalveluiden syksy käynnistyy Kouvolassa: ehkäisevää päihdetyötä ja nuorisotilat auki
Koronatartuntoja on Kymenlaaksossa edelleen runsaasti – tilanne ei kuitenkaan ole enää pahentunut
"Ykkösdivari on meidän naisillemme ihan hyvä"
Kaikille 65 vuotta täyttäneille tarjotaan mahdollisuus hyvinvointia edistävään keskusteluun
Meripäivien ajan poikkeavat liikennejärjestelyt – Paikallisliikenteeseen lisävuoroja
Meripäiväparaatia juhlittiin näyttävästi kahden vuoden tauon jälkeen – Katso kuvakooste
Seppo Vanhanen ja Tiina Mertanen ovat Meripäivien neuvos ja neuvoksetar
Kotkaan on yön aikana piilotettu sata kappaletta Kotkan Meripäivien festivaalitorin lippua
Pyhtään Saaristomarkkinoille on ilmoittautunut yli 30 myyjää
Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palveslut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.
Suomessa viranomaiset suosittelevat kotitalouksia varautumaan erilaisiin häiriöihin 72 tunnin ajaksi. Suositus on annettu jo ennen Ukrainan sotaa, mutta se on noussut entistä enemmän esiin kansainvälisen tilanteen kiristyessä.
− Jokaisessa kodissa kannattaa varautua esimerkiksi pitkittyvään sähkökatkoon tai vedenjakelun häiriöihin kolmen vuorokauden ajaksi, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen toteaa tiedotteessa.
Katso videolta, miten kaupungin turvallisuuspäällikkö on varautunut erilaisiin poikkeustilanteisiin, kuten sähkökatkoihin kolmen vuorokauden ajaksi. Tauriainen antaa hyvin käytännönläheisiä vinkkejä varautumiseen.
−72 tunnin varautuminen ei ole monimutkaista. Monet tarvittavat asiat ovat niitä, mitä käytämme ihan perusarjessa. Jos haluaa hankkia jotakin ekstraa, niin esimerkiksi vesiastioita on hyvä olla kotona, Tauriainen kertoo.
https://www.youtube.com/watch?v=lmWLfWrIF-AKymenlaaksossa runsaasti koronavirustartuntoja – Vakavia tautimuotoja esiintyy kuitenkin aiempaa vähemmän
Kymenlaaksossa koronavirustartuntoja on esiintynyt runsaasti kesän aikana, viimeisen kolmen viikon aikana on ollut selkeää nousua positiivisten tartuntojen määrissä. Nyt tilanne näyttää kuitenkin tasoittuneen eli nousuvauhti on taittunut.
Koronavirustartuntojen positiivisten testitulosten määrä on nyt noin 800 viikossa, kun vastaava luku oli juhannuksen aikoina alhaisimmillaan 340. Luvuissa on mukana vain terveydenhuollon koronatestein todetut tartunnat. Todellisten koronatartuntamäärien arvioidaan olevan jopa noin 6–8 -kertaisia virallisin testein todettuihin tartuntamääriin verrattuna.
Kymenlaaksossa terveydenhuollossa tehdyistä koronatestituloksista noin 50 prosenttia on positiivisia, tämä osuus oli alkukesänä alhaisimmillaan 31 prosenttia. Sote-henkilöstön osuus positiivisten testituloksien määrästä on 25 prosenttia.
Koronavirustilanne kuormittaa edelleen terveydenhuoltoa niin työntekijöiden sairaspoissaolojen kuin sairaalahoidon tarpeen vuoksi.
Sairaaloissa kuormitus oli viime viikolla korkea, sillä Kymenlaaksossa oli sairaalahoidossa 25–26 potilasta, joilla on koronavirustartunta. Nyt sairaalahoidon tarve on hieman laskenut ja sairaalahoidossa on noin 20 potilasta, joilla on koronavirustartunta.
– Koronavirusta on alueella runsaasti ja omikron-variantti tarttuu erittäin herkästi, mutta taudinkuvat ovat yleensä lieviä, tiivistää hallintoylilääkäri Kari Kristeri tiedotteessa.
– Sairaslomat ovat nyt usein lyhyempiä kuin aiemmin. Samoin sairaalahoidossa hoitojaksot ovat yleensä lyhyempiä kuin aiemmissa epidemian vaiheissa.
Koronavirus on aiheuttanut edelleen tartuntaryvästymiä mm. hoivakodeissa.
– Vaikka suurin osa sairastaa koronaviruksen lievänä ja vakavat tautimuodot ovat harvinaisia, on koronavirustauti edelleen riski ikääntyneille ja riskiryhmiin kuuluville, Kari Kristeri muistuttaa.
– Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että rokotusvuorossa olevat ikääntyneet ja riskiryhmiin kuuluvat ottavat nyt koronarokotuksen 4. annoksen. Jonkun verran kysellään, kannattaako odottaa uudenlaisia rokotuksia. Ei kannatta odottaa aikoja parempia, vaan tärkeintä on ottaa nelosrokote mahdollisimman pian.
Koronarokotusten 4. annoksia annetaan Kymenlaaksossa nyt iän perusteella kaikille 70 vuotta täyttäneille ja rokotuksia laajennetaan nuorempiin ikäryhmiin. Ajantasaiset tiedot kaikista koronarokotuksiin oikeutetuista ryhmistä löytyvät täältä.
Koulujen alkaminen voi vaikuttaa koronatilanteeseen.
– Viime vuonna koulujen alku räjäytti koronatartuntojen määrän, vaikka lähtötilanne oli tartuntojen määrän suhteen pienempi kuin tällä hetkellä. Luonnollisesti tilannetta seurataan tarkasti, Kari Kristeri toteaa.
– On tärkeää, että sairaana pystytään kotona eikä mennä esimerkiksi työpaikalle tai kouluun.
Koronakoordinaatioryhmässä todettiin, että erilaisten rajoittamistoimenpiteiden asettamiselle on tällä hetkellä niin valtakunnallisesti kuin alueellisestikin korkea kynnys. Vielä korkeampi kynnys on tehdä lasten ja nuorten toimintaa koskevia rajoituksia.
Alueellinen koronakoordinaatioryhmä päätti kokoontua seuraavan kerran kahden viikon kuluttua, jolloin voidaan arvioida myös koulujen aloituksen vaikutusta alueen koronatilanteeseen. Koronakoordinaatioryhmän kokous on 17.8.2022.
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 4, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.