Anjalassa ja Voikkaalla torjutaan vieraskasveja talkoilla
Missä ammut on?
Kansanmusiikki raikaa Kymenlaaksossa
Kädet saveen ja kuplivaa lasiin
Wiipurintien markkinat vie jälleen keskiajan tunnelmiin
Positiivisin kotkalainen 2025 finalistit julkaistu
Kouvolan kaupunki tarkistaa kiinteistörajoja ja rajamerkkejä
Tapio Heino jäi eläkkeelle mutta ei vielä kiikkustuoliin
K-Market Hovinsaari saa uuden kauppiaan
Kotkassa maan kolmanneksi parhaat hampurilaiset – Kouvola sijalla viisi
Hyvä palvelu tekee iloisen mielen
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Mielipide: Geopoliittinen asemamme ei ole muuttunut
Kun nyt olemme kritiikittömättömästi, täysin rähmällään länteen, sekä avanneet rajamme Naton ja muille nopeantoiminnan joukoille, on kysyttävä kysymys: mitä tämä tarkoittaa? Puolueettomuuspolitiikan status on heitetty todentotta romukoppaan ja nyt olemme Naton vasallivaltio. Olemme samalla ajattelemattomuuttamme kadottaneet myös meille elintärkeän pienvaltiorealismin. Isäntämaasopimus Naton taholta on määrittämässä asemaamme suhteessa Venäjään. Nyt olemme Nato-alisteinen alusmaa, juoksupoika, häntää heiluttava puudeli, tarpeen niin vaatiessa. Joka tapauksessa olemme yhä edelleen Fennoskandiassa ja maantieteelle emme voi mitään. Meidän geopoliitiikkaa tuntevat ja ymmärtävät eivät kaiketi ole vielä lännettyneet?
Asemamme ja paikkamme suhteeessa Venäjään ei ole muuttunut. Kuulumme yhä edelleen Venäjän vaikutuspiiriin, jopa etupiiriin tulkintatavasta hieman riippuen, tahdoimmepa sitä tai emme. Tästä asiasta on tietysti olemassa erilaisia tulkintoja, mutta geopoliittinen asemamme ei ole muuttunut. Venäjän etupiiriä on tarkasteltu ja tutkittu sotilasasiantuntijoiden ja historian kirjoittajien keskuudessa riittävästi tämän asian toteamiseksi. Mahdollisen konfliktin alkaessa Itämeren alueella joudumme asiaan osallisiksi, tahdoimmepa sitä tai emme. Tuolloin asemamme suhteessa Venäjään ja Natoon tulisi arvioitavaksi uudelleen ja tämän ymmärtäminen on keskeistä ja elintärkeää Suomi nimiselle pienvaltiolle nyt ja tulevaisuudessa. Geopolitiikan kaikkinainen kieltäminen, hylkääminen on yksinkertaisesti epärealismia, lyhytnäköistä, eikä palvele tulevaisuuden kannalta kuvaa itsenäisestä Suomi-nimisestä valtiosta. Tätä viiden miljoonan suomalaisen edustamaa valtiota ei olisi, jos emme olisi juuri tässä Itämeren kolkassa, Venäjän läheisyydessä toteuttamassa valtiomme ideaa, eli selviytyä tulevasta, olla olemassa.
Turvallisuus- sekä geopolitiikan ymmärtäminen on mahdollista ja maailmankartta kertoo realiteetit, mikä mitäkin on, ja miksi näin on. Tietysti jos turvallisuus ja ulkopolitiikkamme realiteetit ovat hämärtyneet ja todellisuuden havainnointi ei ole ajan tasalla, niin kuin nyt valtiossa nimeltä Suomi on tapahtunut ja turvallisuuspolitiikan syyseuraukset eivät vastaa todellisuutta. Me olemme vaarallisesti ajautuneet suurvaltapolitiikan pelinappulaksi, puoliksi raudanmaku suussa. Kaikesta huolimatta Naton, läntisen sotilasliiton kannatus ei ole saanut suosiota kansan keskuudessa, median propagandasta huolimatta. Tästä realiteettien huomiotta jättämisestä on jäänyt ikävä tunne siitä, että olemme tietyn etupiirin manipuloitavissa, ohjailtavissa ja tähän politiikkaan olemme sotkeutuneet ajattelemattomuuttamme, alistuen. Asiaa on käsitelty varsin löysin rantein julkisuudessa, syvällisempää kansalaiskeskustelua välttäen, itseriittoisesti, tietyn Nato-populistisen rintaman toimesta.
Valtio nimeltään Suomi ei ole kokoaan suurempi, kuten usein tajuamattomat poliitikot ja vastuuton media saattavat harhaanjohtavasti hehkuttaa. Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, sanoi valtiomies nimeltään J.K. Paasikivi. Puolueettomuuspolitiikan, pienvaltiorealismin hylkääminen ei ole mitä tahansa politiikkaa, vaan osoitus tosiasioiden kieltämisestä. Tämä asia kertoo myös sen, että historiasta ei ole opittu mitään.
Ossi Rosenblad
Pyhtää
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.