Katariinan kyläjuhlat vietetään Mansikkalahden uimarannalla
Nuorisopalveluiden syksy käynnistyy Kouvolassa: ehkäisevää päihdetyötä ja nuorisotilat auki
Koronatartuntoja on Kymenlaaksossa edelleen runsaasti – tilanne ei kuitenkaan ole enää pahentunut
"Ykkösdivari on meidän naisillemme ihan hyvä"
Kaikille 65 vuotta täyttäneille tarjotaan mahdollisuus hyvinvointia edistävään keskusteluun
Meripäivien ajan poikkeavat liikennejärjestelyt – Paikallisliikenteeseen lisävuoroja
Meripäiväparaatia juhlittiin näyttävästi kahden vuoden tauon jälkeen – Katso kuvakooste
Seppo Vanhanen ja Tiina Mertanen ovat Meripäivien neuvos ja neuvoksetar
Kotkaan on yön aikana piilotettu sata kappaletta Kotkan Meripäivien festivaalitorin lippua
Pyhtään Saaristomarkkinoille on ilmoittautunut yli 30 myyjää
Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palveslut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.
Suomessa viranomaiset suosittelevat kotitalouksia varautumaan erilaisiin häiriöihin 72 tunnin ajaksi. Suositus on annettu jo ennen Ukrainan sotaa, mutta se on noussut entistä enemmän esiin kansainvälisen tilanteen kiristyessä.
− Jokaisessa kodissa kannattaa varautua esimerkiksi pitkittyvään sähkökatkoon tai vedenjakelun häiriöihin kolmen vuorokauden ajaksi, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen toteaa tiedotteessa.
Katso videolta, miten kaupungin turvallisuuspäällikkö on varautunut erilaisiin poikkeustilanteisiin, kuten sähkökatkoihin kolmen vuorokauden ajaksi. Tauriainen antaa hyvin käytännönläheisiä vinkkejä varautumiseen.
−72 tunnin varautuminen ei ole monimutkaista. Monet tarvittavat asiat ovat niitä, mitä käytämme ihan perusarjessa. Jos haluaa hankkia jotakin ekstraa, niin esimerkiksi vesiastioita on hyvä olla kotona, Tauriainen kertoo.
https://www.youtube.com/watch?v=lmWLfWrIF-AMielipide: Kevyen liikenteen kehittäminen – infraa ja asennetta
Kotkan Meripäivien ennakkoarvioinneissa huoli ja kiinnostus kohdistui jälleen liikennejärjestelyihin. Pelkäsimme ehkä jopa pahempaa – toisaalta jo tiedossakin olleet käsitykset kehittämistarpeista ja -mahdollisuuksista vahvistuivat.
Toukokuussa hyväksytyn Kotka 2030 -kaupunkistrategian pohjana käytettiin sen edellistä versiota ja mm. tämän pohjilta laadittuja kestävän liikkumisen ohjelmaa ja pyöräliikenteen kehittämissuunnitelmaa. Päätöksiäkin on tehty: joukkoliikenne sähköistyy ja katutyöt alkavat pian Kirkkokadulla ja Kauppakadulla.
Muutos tulee kestämään vuosia ja se tulee olemaan vaikutuksiltaan laaja-alaisesti kaupunkia ja kaupunkilaisten arkea koskeva. Siirtymäaika tarkoittaa myös sitä, että Kotkansaaren ja Karhulan kaupunkikeskustojen lisäksi huomiota joudutaan samanaikaisesti kiinnittämään myös näiden ulkopuolisiin väyliin sekä kesä- että talviolosuhteet huomioiden.
Loimaalla jalkakäytävien ja pyöräteiden kuntokartoitus tehtiin kuntalaisia aktivoivalla mobiilipelillä. Voisiko jollakin tämäntyyppisellä ratkaisulla selvittää tärkeimpien ja eniten käytettävien kevyen liikenteen väylien ympärivuotiset korjaus- ja kunnossapitotarpeet myös Kotkassa? Osallistuvan budjetoinnin kokemuksista oppineina meillä lienee perusteet odottaa positiivishenkistä vastaanottoa myös tämän tyyppiselle toimintatavalle.
Henkilökohtaisestikin saadun palautteen perusteella kehittyvän joukkoliikenteen ja infran lisäksi tarvitaan kehitystä myös liikennekäyttäytymisen asenteissa ja liikennesääntöjen tuntemuksessa. Tämä koskee sekä pyöräilijöitä, jalan tai muin apuvälinein liikkuvia, kuin myös autoilijoita ja moottoripyöräilijöitä. Yksi ehkä parhaista ohjeista liikenteeseen, positiivisen mielen lisäksi, sisältyy Georg Malmsténin ikivihreään Lasten liikennelauluun: ”Siksi valpas, aina mieli - Se on turva verraton”. On muuten kuin suoraan Kaupunkistrategiamme Poijusta 3 – Yhteinen Kotka.
Jouko Rauhala (kok.)
Kaupunginhallituksen 1. vpj
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 4, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.