Leppoisaa kesää koiran kanssa
Markkinatunnelmaa Suur-Miehikkälässa
Saariston Sirkka tai Sven julkistetaan taas tänä vuonna Pyhtäällä
Kotkan kirkossa on konserttien kesä
Kotkan Kantasataman uusi brändi kertoo erilaisista kohtaamisista
Sari Varonen hätkähdyttää ulkoisella olemuksellaan
Suomen suurin yleisötapahtuma järjestetään tulevana viikonloppuna – Kymenlaaksosta mukana 15 kyläkohdetta
Kirkkoherra Helteen perheelle mökkiympäristö on rakas
16 operaatiota Ukrainan hyväksi Kotkassa
Kotkalaisessa kerrostalossa on vahva yhteisöllisyys
Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palveslut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.
Suomessa viranomaiset suosittelevat kotitalouksia varautumaan erilaisiin häiriöihin 72 tunnin ajaksi. Suositus on annettu jo ennen Ukrainan sotaa, mutta se on noussut entistä enemmän esiin kansainvälisen tilanteen kiristyessä.
− Jokaisessa kodissa kannattaa varautua esimerkiksi pitkittyvään sähkökatkoon tai vedenjakelun häiriöihin kolmen vuorokauden ajaksi, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen toteaa tiedotteessa.
Katso videolta, miten kaupungin turvallisuuspäällikkö on varautunut erilaisiin poikkeustilanteisiin, kuten sähkökatkoihin kolmen vuorokauden ajaksi. Tauriainen antaa hyvin käytännönläheisiä vinkkejä varautumiseen.
−72 tunnin varautuminen ei ole monimutkaista. Monet tarvittavat asiat ovat niitä, mitä käytämme ihan perusarjessa. Jos haluaa hankkia jotakin ekstraa, niin esimerkiksi vesiastioita on hyvä olla kotona, Tauriainen kertoo.
https://www.youtube.com/watch?v=lmWLfWrIF-AMielipide: Leninin vihoviimeinen matka Kotkassa
Leninin patsasta ollaan siirtämästä pois syrjäiseltä paikaltaan, ja sen tilalle suunnitellaan ilmeisesti muistomerkkiä Saksan viimeiselle keisarille Friedrich Wilhelm Viktor Albert von Hohenzollern’lle (Vilhelm II). Historiaa lukeneet muistavat, kuinka hän nimitti Friedrich Karl Ludwig Konstantin von Hessen-Kasselin (Väinö I) Suomen kuninkaaksi liittääkseen Suomen osaksi silloista Saksaa. On myös puhuttu puiston nimeämisestä Otto von Brandensteinin muistopuistikoksi, sillä eversti oli varsin keskeinen henkilö, kun punaisten hallitsemaa Kotkaa yritettiin vallata.
Lisäksi keskustelua on käyty muiden Venäjän sorron aikaisten muistojen hälventämisestä.
Onko siirrettävien kohteiden listalla seuraavana Kyminlinna, joka varsin näkyvällä paikallaan muistuttaa meitä ja maassamme vierailevia EU:n kansalaisia Venäjän vallan ajoista? Entä tsaarin kalamaja ja Isossa puistossa sijaitseva ortodoksinen kirkko?
Saarilla olevat linnoitusten jäännökset voitaneen armahtaa muistona venäläisestä rakennustaidosta. Ja markkaa, jonka tsaari määräsi Suomen rahaksi, emme EMU:n myötä enää suostu käyttämään.
Markku J Kekäläinen
Kotka
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 4, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.