Kouvolan Satuviikoilla kulttuuri kulkee pyörillä lasten luo
Minä osaan! Minä olen hyvä!
Ely-keskus: Työttömiä Kymenlaaksossa elokuussa kolme prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin
Kouvolalainen lounasravintola kymmenen parhaan joukossa
Pienikin apu voi olla suuresti tarpeen
Jesse Hartoselle kartingmestaruus
Kotiseututyön ansiomitali kahdelle ansioituneelle kymenlaaksolaiselle
Ei tullut koripallostadionia, kun ei sellaista tilattukaan – Satama Areenan rakennuttajia on ryöpytetty julkisuudessa
Mielipide: Kutomossa syntyvät kauniit matot ja uuden ystävyyssuhteet
Players Sports Bar Kotkassa sulkee ovensa
Rallicross SM -sarja tekee kahden vuoden tauon jälkeen paluun Tykkimäelle
Kirppis-yrittäjäksi rakkaudesta kierrätykseen
Poikki menneet nivelsiteet voivat kasvaa takaisin kiinni
Yrittäjien uusi kumppani
Mielipide: Voittaako arvovalinnat vai ihmisoikeudet vaalit?
Onko mitään järkeä verottaa työtömän työmarkkinatukea 20 prosentilla? Nettotulo jää paljon alle lain ja EU:n sosiaalisen kaaren velvoitteiden. Työttömän on pakko hakea jatkuvasti toimeentulotukea seviytyäkseen edes jotenkin arjesta. Monien arki on helvettiä toimeentulo-ongelmien takia, koska leipäjonoissakaan ei ole tarpeeksi jaettavaa.
Toimeentulotuki on tarkoitettu väliaikaiseksi tueksi erityisiin tilanteisiin. Silti tuesta on tullut suurelle työmarkkinatukea saavien joukolle jatkuvasti haettava tuki. Työmarkkinatuki ei riitä elämiseen, vaikka siitä lopetettaisiin verottaminen kokonaan.
Saatavan toimeentulotuen määrä on suunilleen yhtä paljon kuin työmarkkinatuesta maksettavan veron määrä eurona. Tällaisten palikoiden siirtelyyn tarvitaan iso joukko paperin pyörittelijöitä Kelassa. Loppujenlopuksi se tuota valtiolle mitään! Se ainoastaan loukkaa suuren joukon ihmisoikeutta ja kuluttaa Kelan resursseja.
Yhdenvertaisuus ja ihmisoikeus riittävään sosiaaliturvaan eivät toteudu. Suomi saa siitä jatkuvasti moitteita Euroopan Neuvoston Sosiaalisiaoikeuksia valvovalta komitealta, mutta hallitukset eivät ole korjanneet sosiaaliturvan tasoa Euroopan Neuvoston sosiaalisen kaaren edellyttämään sovittuun minimitasoon. Viimeksi helmikuussa Suomi sai taas huomautuksen liian pienestä sosiaaliturvasta.
Marinin hallitus on sentään hiukan parantanut sosiaaliturvaa, mutta ei tarpeeksi. Taso on edelleen liian alhainen. Sipilän hallituksen aikana sosiaaliturvan leikkaukset vaikuttavat edelleen liian alhaiseen tasoon.
Sosiaalisenkaaren mukainen sosaaliturvan minimitason pitää olla vähintään 50 prosenttia mediaanitulosta. Siitä olemme paljon jäljessä. On outoa, että sosiaaliturvasta on tullut hallinnossa arvovalinta, vaikka sen pitäisi olla perus- ja ihmisoikeuksiin kuuluva kansalaisen koskematon oikeus.
Yli 700 000 Suomalaista odottaa sosiaalliturvan nopeaa korottamista tasoon, joka ei loukkaisi enään ihmisoikeutta.
Onko demokratia sittenkin vain arvovalintojen puuhamaa, joka ei kohtele kaikkia ihmisiä tasavertaisesti? Lähtökohtaisesti ihmisoikeudet ovat demokratian perustukset. Ilman tarpeeksi vahvaa kivijalkaa, vain yläkerran rakentaminen aiheuttaa varmasti kokonaisuuden romahtamisen.
Alpo Jäppinen
Kotka
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.