Harri Mannonen Pariisin koripallojoukkueeseen
Mielipide: Kouvolan valtuustossa on sammutettu valot
Kuusankosken Rantapuiston sillan ja raitin rakentaminen sekä Mielakan hiihtoylikulun perustusten korjaustyöt käynnistyivät
Heijastimella bussiin maksutta Kotkan joulunavauksen päivänä
Kotkan kaupunki julistautuu Suomen piparipääkaupungiksi
Mielipide: Maailman vihrein akkumateriaalitehdas
Kotkan Citymarketin kauppias vaihtuu
Yhteinen taival alkoi kynsistä
Miun & ihanan kaupan tarina
Kotihoitoa Kouvolassa - Myö välitetään sinusta!
Virve Eronen: Minusta tekee hyvän työssäni organisointikyky. Tiimipäällikön tulee pystyä organisoimaan arkea sujuvaksi koulupäiväksi niin opiskelijoille kuin henkilöstölle.
Kuvat: Teija Piipari
Minä osaan! Minä olen hyvä!
Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto Ekami tuo työntekijöitään esiin valtakunnallisella Osaaminen näkyviin -teemaviikolla.
Teija Piipari
Jatkuvan Oppimisen Palvelukeskus, lyhyemmin Jotpa, tuo osaamista näkyviin ensi viikolla. Tavoitteena on auttaa ihmisiä ja yhteisöjä huomaamaan osaamistaan, tekemään sitä näkyväksi ja nostaa aihetta julkiseen keskusteluun.
Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto Ekami nostaa teemaviikolla ekamilaisia keskiöön työnantajanäkökulmasta. Seuraavassa neljä Tekijöiden Tekijää pääsee ääneen.
Virve Eronen, tiimipäällikkö:
– Tiimiini kuuluvat sähkö-, automaatio-, prosessiteollisuus-, tieto- ja viestintätekniikka- sekä vielä tällä hetkellä ajoneuvoala. Henkilöstöä on 31, opiskelijoita noin 450. Työni on arjen organisointia, esimerkiksi lukujärjestysten tekoa ja hankinnoista johtuvien laskujen hyväksymistä. Myös erilaiset hankkeet työllistävät. Nyt pohdimme muun muassa tulevaisuuden koulutusvaihtoehtoja liittyen mahdollisten akkutehtaiden tuloon sekä muuntokoulutusta Sunilan tehtaalta työttömäksi jääneille. Vinkkinä sanon, että meillä on vaihtoehtoja kouluttautua tai tulla opettajaksi.
– Tulin Ekamiin 2018. Puolitoista vuotta olin muissa tehtävissä, nykyisessä työssäni olen ollut neljä vuotta. Päätoimipisteeni on Haminan kampus, mutta käyn muissakin pisteissä. Työssäni parasta ovat monipuolisuus sekä ihmiset; kollegat, henkilöstö, tiimi, opiskelijat ja yritykset, joiden kanssa teen yhteistyötä. Suurin haaste on saada autettua peruskoulusta tulleet nuoret löytämään oma tulevaisuuden ammattinsa. Kouluttaudun koko ajan. Työ tarjoaa monenlaisia koulutuksia, joilla saa laajennettua omaa ammatillista osaamistaan. Aloitin myös opinto- ja uraohjaajan koulutuksen, jotta voisin paremmin ohjata opiskelijoita tulevaan ammattiinsa.
-Jos tykkää ihmissuhdetyöstä, suosittelen tätä ammattia, toteaa Tanja Laakso.
Tanja Laakso, pintakäsittelyalan lehtori:
– Teemme käytännön maalaus-, tapetointi-, lattia ja rappaustöitä sisällä ja ulkona. Tiimissämme on viisi henkilöä ja oppimisympäristöjä on ympäri Kotkaa, Haminassakin. Oppilaiden ikäjakauma on 15–62 vuotta, minulla ovat enimmäkseen ”ykköset” eli peruskoulusta tulleet nuoret, mutta myös vanhempia opiskelijoita. Koen positiivisena, että nuoria ja aikuisia on samassa ryhmässä, koska aikuiset tukevat nuoria näiden kasvussa kohti ammattia.
– Ekamilla aloitin 2010. Pidän työstäni aidosti ja teen tätä sydämelläni. Olen saanut palautetta, että olen hyvin ihmisläheinen. Kaiken ydin ovat opiskelijat: kun pääsemme oppilaiden kanssa tavoitteisiin, että he oppivat elämäntaitoja, saavat ammatin ja työpaikan, se tuntuu hyvälle. Koko 25-vuotisen työurani ohessa olen myös opiskellut, se on vastapainoa tälle työlle. Paraikaa olen jatko-opiskelijana Mikkelin yliopistolla.
-Kasvatan opiskelijani vastuuntuntoon, siihen, että työtehtävät tulevat hoidettua, kertoo Kalevi Laine.
Kalevi Laine, tieto- ja viestintätekniikan lehtori:
– Työskentelen pääasiassa Haminan kampuksella, jonne on rakennettu oma Datacenter. Se on ollut iso kehittämishanke, jonka on mahdollistanut suurelta osin Google ja jonka ensimmäisessä vaiheessa olin mukana. Teen myös merenkululle projektitöitä Katariinan kampuksella. Kehitän koululaivalle digitalisaatioita. Työssäni on ollut mukavia tapahtumia, kun olen saanut nähdä maailmaa kansainvälisissä projekteissa muun muassa Kanariansaarilla, Saksassa ja Turkissa. En ehkä näyttäydy lepsuna opettajana, mutta ainakin kuvittelen, että minua pidetään oikeudenmukaisena.
– Tulin taloon 2005 ikään kuin puolihuolimattomasti. Työskentelin aiemmin tutkimusinsinöörinä, ja kun se projekti loppui ja tulin tutun opettajan kanssa pyörähtämään Ekamiin, niin tuli puhetta haluaisinko kokeilla opettajan hommaa. Minulla on pitkä koulutushistoria ammattikoulusta yliopistosuoritteisiin kursseihin. Olen aina ajatellut niin, että opiskelen aina uusia asioita, kuten tietoteknisiä asioita. Opettajakoulutuksen pedagogiset taidot pidän kunnossa lisäkoulutuksin.
-Tykkään auttaa ihmisiä, rohkaista heitä löytämään omat vahvuutensa, Salla-Mari Rinkinen kertoo.
Salla-Mari Rinkinen, työvalmentaja:
– Työvalmentajana olen tukea antava aikuinen, joka pitää huolta, auttaa tunneilla ja kyselee perään, jos opiskelijaa ei näy. Mielestäni kohtaan jokaisen yksilönä ja kohtelen kaikkia yhdenvertaisesti. Tykkään työstäni suuresti ja tunnen olevani arvostettu. On ihanaa saada olla mukana löytämässä nuorelle tämän omaa paikkaa maailmassa. Koen suurta merkityksellisyyttä ammatistani.
– Olen koulutukseltani humanististen tieteiden kandidaatti Helsingin yliopistosta. Opiskelin Afrikan tutkimusta. Tämän syksyn sijaistan liiketoiminta-alan opettajaa. Minulla on myös pedagogiset perusopinnot, mutta joskus aion vielä pätevöityä opettajaksi. Leikin pienenä opettajaa, se oli haaveammattini, joten Ekami on minulle luonteva paikka olla töissä.
Valtakunnallinen Osaaminen näkyviin -viikko 2.–8. lokakuuta.
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.