Anjalassa ja Voikkaalla torjutaan vieraskasveja talkoilla
Missä ammut on?
Kansanmusiikki raikaa Kymenlaaksossa
Kädet saveen ja kuplivaa lasiin
Wiipurintien markkinat vie jälleen keskiajan tunnelmiin
Tapio Heino jäi eläkkeelle mutta ei vielä kiikkustuoliin
K-Market Hovinsaari saa uuden kauppiaan
Keskikosken museosillan painorajoitus Kouvolassa muuttuu
Mielipide: Presidentti ja Pride
Työ Kymenlaakson luonnon eteen toi ympäristöpalkinnon
Hyvä palvelu tekee iloisen mielen
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Hannu Puhakan oluthuone Rempon liikeidea pohjaa pienpanimotuotteisiin.
Kuva: Kai-Pekka Vesalainen
Pienpanimo-oluita paikallisin voimin Kotkassa
KAI-PEKKA VESALAINEN
Miten pienpanimo-olut maistuu Kotkan seudulla?
– Kyllä se maistuu. Helsingissä ja suurkaupungeissa haetaan erikoisuuksia ja uusia tyylejä, kun kotkalaiseen makuun menee paremmin perinteisempi linja. Jokainen satsi on vähän erilainen, mutta tärkeintä on pystyä täyttämään asiakkaiden odotukset ja viranomaisten vaatimukset, toteaa Kotkansaaren Kirkkokadulla Oluthuone Rempon avannut Harri Puhakka ja muistuttaa, että täysin samanlaisia tuotantoeriä olutta valmistuu vain tietokoneohjatuissa prosesseissa.
Rempossa on myynnissä nykyisellään kuutta P&N Brewingin tuotetta, joista vaaleahko lager-olut Kotkan Poika on Puhakan Tuomo Nurmisen kanssa 2019 perustaman panimon lippulaiva. Kysyntää riittää myös keskitummalle Kuparileka-alelle. Lisäksi valikoimaan kuuluu muun muassa espoolaisen Olarin panimon lager-olut Ostarin Rokkitähti ja marjapohjainen, berliiniläistyylinen Nasty Granny.
– Ajatus on, että Rempo olisi pääasiassa panimotuotteiden myymälä, mutta alkuun porukka on käynyt enemmän tuopillisilla.
Puhakan kiinnostus olutkulttuuriin lähti kotioluen tekemisestä. Menestys kotiolutkilpailuissa sai miehen syvällisemmin innostumaan asiasta.
– Vuonna 2016 saavuttamani Suomen Kotiolutmestari -kilpailun voiton myötä pääsin osallistumaan esimerkiksi EM-kilpailuihin Italiassa. Omien tuotteiden valmistus alkoi kiertolaispanimoita hyödyntäen, kertoo Puhakka, joka vetää P&N Brewingiä Nurmisen kanssa harrastuspohjalta.
– Jotta oluen valmistuksella pystyisi elämään, panimon tuotannon pitäisi olla ainakin 50 000 litraa vuodessa, kun meidän panimomme tuotanto on 5 000 litran tietämillä.
Rempon sisustuksessa kunnioitetaan kotkalaista musiikkimenneisyyttä valokuvin ja soittimin.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.