Kotkaan toinen akkuteollisuuden hanke
Kymenlaakson innovaatioita etsivä IdeaKymi-kilpailu käynnistyy syksyllä
Vaarallisen jätteen, sähkölaitteiden ja metalliromun keräysautot Virolahdella
Kotkan K-Market Hovilaan uusi kauppias
Kenosta 60 000 euron voitto Kouvolaan
Positiivisin kotkalainen 2025 finalistit julkaistu
Kouvolan kaupunki tarkistaa kiinteistörajoja ja rajamerkkejä
Tapio Heino jäi eläkkeelle mutta ei vielä kiikkustuoliin
Kouvolassa pääsee vikkelästi vihille perjantaisin
K-Market Hovinsaari saa uuden kauppiaan
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Mielipide: Kulttuuri kuuluu kuuluu kaikille
Kulttuuri todellakin kuuluu kaikille. Se on meidän arkipäivää, pyhäpäivää. Sitä tehdään missä vain. Tosin olemme tottuneet, että sitä löytyy teatterista, konserteista jne. Mutta sitä on myös siellä missä ihmiset kohtaavat, tapaavat tuttuja ja myös tuntemattomia.
Ei pelkkä ns. korkea kulttuuri ole kaupungin teatteria tai Kymin Sinfonietan konsertteja. Teatteria, Luojalle kiitos, löytyy meidän alueelta lukuisista harrastajapohjaisista teattereista ja ryhmistä, joista esim. Nelosteatterin ryhmä tai ryhmät ovat hyvä esimerkki. Toinen kiven ja kannon alta raivannut ryhmä on Karhulan Työväennäyttämö.
Kymin Sinfonietta on tehnyt valtavan vaikutteen allekirjoittaneeseen. Muistan heidän alkutaipaleella todenneeni monelle ystävälleni, ettei tämä toimi! Mutta kuinkas kävikään? Hyvin porskuttaa, huonoista ajoista huolimatta! Sekin on jonkinlainen korkeakoulu!
Kotkalaisella teatterilla on pitkät perinteet. Se on kärsinyt valtion ja kunnan leikkauksista, joskus pakosta (ei ilkeämielisistä), mutta jos on leikattava niin, niin leikataan kultuurista.
Kysymys: miksi aina kulttuurista? Voisin piruillessa sanoa, että ne jotka leikkaavat, vaativat ”vapaalippuja ja VIP-kohtelua". Emme ole siinä suhteessa tas-arvoisia, eli kulttuurin lisäkkeet eivät todellakaan kuulu kaikille.
On myös paljon puhuttu kulttuurin sitomisesta ns. majoituspalveluihin ja muihin lisäpalveluihin. Meillä Kotkassa on vain yksi suuri majoituksen ja ravitsemuspalveluiden tarjoaja, jonka kanssa käsitttääkseni on olemassa lippu/majoitus tilaus, ainakin kaupunginteatterin osalta.
Mitä meillä on muuta tarjottavaa? Kairo, Satama Areena, Vellamo, Maretarium? Tietenkin voisimme ottaa mallia kummikaupunki Tallinnasta, joka on kehittänyt mitä mahtavimman ja toimivan järjestelmän, eli järjestelmän, jossa on mukana melkein kaikki kaupungin museot, liikkeet, nähtävyydet jne. Siinä voisi Kotkallakin olla hyvät saumat! Kotkan keskusta-alueet, Merikeskus Vellamo, Maretarium, tori, teatteri, hyvä lounaspaikka, kiertokäynti Alvar Aallon Sunilassa, entinen Ahlströmin tehdasalue jne. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka – ja tietenkin illan pelastaisi tanssitaitoisille liput Tampsan lavalle! Ei kesä-iltaa ilman tanssilavaa, vaikka ei olekaan rantaa eikä koivikkoa, paitsi Tampsan monttu.
Eli lyhyesti sanottuna, kulttuuri ei ole elitismiä! Se kuuluu meille kaikille.
Tomi ”Tomppa” Leinonen
Kulttuurin monikäyttäjä ja tekijä jo monessa polvessa,
kuntavaaliehdokas (Sdp)
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.