Anjalassa ja Voikkaalla torjutaan vieraskasveja talkoilla
Missä ammut on?
Kansanmusiikki raikaa Kymenlaaksossa
Kädet saveen ja kuplivaa lasiin
Wiipurintien markkinat vie jälleen keskiajan tunnelmiin
Positiivisin kotkalainen 2025 finalistit julkaistu
Kouvolan kaupunki tarkistaa kiinteistörajoja ja rajamerkkejä
Tapio Heino jäi eläkkeelle mutta ei vielä kiikkustuoliin
K-Market Hovinsaari saa uuden kauppiaan
Kotkassa maan kolmanneksi parhaat hampurilaiset – Kouvola sijalla viisi
Hyvä palvelu tekee iloisen mielen
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Kantaesityksiä ja arkistojen aarteita
Satavuotias Kouvolan Laulu juhlii kahdella marraskuisella konsertilla.
Teija Piipari
Millainen kuoro on tänä vuonna satavuotisiaan viettävä sekakuoro Kouvolan Laulu, kuoronjohtaja ja taiteellinen johtaja Tanja Varha?
– Ihana kuoro! Eri-ikäisiä laulajia on nelisenkymmentä, naisia on reippaasti enemmän mutta miehiäkin on mukana mukava määrä.
– Laulamme mielenkiintoista musiikkia, kansansävelmistä poppiin ja klassisesta musikaalisäveliin.
– Harjoittelemme maanantaisin Sarkolan seurakuntakodissa pari tuntia kerrallaan. Toki jos on tiedossa esiintymisiä, harjoituksia on useammin.
Kerro itsestäsi; kuka ja mikä olet?
– Olen Korialla syntynyt ja Kouvolassa kasvanut, vuonna 2000 opintojen perässä täältä pois muuttanut ja 2015 takaisin palannut musiikin maisteri. Opiskelin Sibelius-Akatemiassa Helsingissä. Opetan Naukion yhtenäiskoulussa musiikkia ja keikkailen satunnaisesti. Kouvolan Laulua olen johtanut tammikuusta 2016.
– Olen ylpeästi kouvolalainen. En olisi halunnut täältä pois, mutta kun ei alan koulua ollut, oli pakko. Mutta nyt olen täällä taas [nauraa].
Kuoro juhlii satavuotista taivaltaan kahdella konsertilla. Mitä on luvassa?
– Ohjelmisto sisältää vanhaa, nykyistä ja uutta. Saamme kunnian kantaesittää kaksi ennen kuulematonta teosta, jotka on säveltänyt Jouko Törmälä. Hän oli aikanaan Kouvolan laulun kuoronjohtaja. Vuodenaikatango on hauska ja kepeä, Kesän hetki taas herkempi ja perinteisempi. On ihan mielettömän upea juttu, että Jouko on säveltänyt nämä teokset meille.
– Ohjelmistossa on lisäksi nykyisiä suosikkilaulujamme sekä arkistojen aarteita edellisten johtajien ajoilta – viihdyttävää musiikkia tunnelmasta ja tyylilajista toiseen. Laulamme sekä a cappella -teoksia että säestyksellisiä lauluja.
Kuorolaulun tilanne pohjoisessa Kymenlaaksossa; löytyykö laulajia ja onko kilpailua?
– Kuoroja on paljon, mutta mahdumme tänne kaikki, henki on hyvä. Kilpailua on lähinnä mieslaulajista ja hyvistä keikkapäivistä, mutten ole törmännyt kyynärpäätaktikointiin siinäkään. Toki konserttipäivät pitää haarukoida kalenterista tarkkaan, jos ei halua päällekkäisyyksiä muiden kanssa. Mielestäni on ihanaa, että on paljon tarjontaa, ja olisi hienoa tehdä enemmänkin yhteistyötä muiden kuorojen kanssa.
Kun juhlat on juhlittu, mitä kuorolle sen jälkeen kuuluu?
– Lomailemme joulukuun, uusi kausi alkaa tammikuussa. Otamme työn alle kansanmusiikkipainotteisen ohjelmiston. Idea syntyi Kaustisten kansanmusiikkijuhlien tulevan kesän Kymenlaakso-maakuntateemasta. Seuraava suurempi konsertti on suunnitteilla syksyksi 2020, pienempimuotoisia keikkoja laulamme pitkin vuotta.
Kouvolan Laulun 100-vuotiskonsertit sunnuntaina 24.11. Kuusankoskitalo ja lauantaina 30.11. Kouvolan kaupungintalo kello 14.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.