Mielipide: Kuluttamalla paikallisesti syntyy positiivinen kierre
Kymenlaakson Yleisurheilu valitsi Vuoden urheilijaksi Krista Tervon
Virtuaalimuseossa Kyminlinnan alue herää henkiin alkuperäisessä asussaan
KTP vahvisti hyökkäystään potentiaalisella maalintekijällä
Kotka tekee lahjoituksen John Nurmisen Säätiölle osana Meritontti-kampanjaa
Mielipide: Maailman vihrein akkumateriaalitehdas
Mielipide: Olkaamme kiitollisia itsenäisyydestä
Kotkan Citymarketin kauppias vaihtuu
Kotihoitoa Kouvolassa - Myö välitetään sinusta!
Miun & ihanan kaupan tarina
Kuvassa Äidinmaa-esityksessä mukana olevat Carita Hiltunen, Elisa Heikkinen, Juulia Rihu, Miia Jyräs.
Kuva: Milja Marttila
Kuusankosken teatterin talous tiukilla
Teatterinjohtaja Karolina Eklund-Vuorela toivoo tilanteeseen ratkaisua.
Teija Piipari
Todella haastava. Näin luonnehtii vuotta 2022 Kuusankosken teatterin teatterinjohtaja Karolina Eklund-Vuorela. Lähes jokainen produktio kärsi vuoden aikana perumisesta tai siirtämisestä joko koronan tai muiden sairaustapausten vuoksi.
– Katsojat myös tuntuvat edelleen arkailevan katsomoihin palaamista. Toki määriin varmasti vaikuttavat koronan lisäksi muutkin asiat, kuten sähkön kallistuminen. Ihmiset miettivät entistä tarkemmin, mihin haluavat tai voivat rahansa laittaa.
Oli vuodessa tietysti hyvääkin.
– Mielestäni meillä oli laadukas, monipuolinen ohjelmisto ja esitykset itsessään onnistuneita, viihdyttäviä ja huolella tehtyjä. Harrastajanäyttelijöiden kanssa työskentelminen on ilo, ja heidän sopeutumisensa, joustamisensa ja sinnikkyytensä kaikenlaisissa tilanteissa on ollut ihailtavaa, Eklund-Vuorela kiittää.
Esityksiä oli lopulta 61 ja katsojia noin 3100.
Taloudellisesti teatterin tilanne on koko ajan huolestuttavampi.
– Tähän vaikuttavat Kouvolan kaupungin vuosille 2020 ja 2021 tekemät raskaat avustusleikkaukset sekä pandemia-aika. Kuusankosken teatteri ei myöskään ole koko korona-aikana saanut minkäänlaisia korona-avustuksia mistään.
Vuodelta 2023 Karolina Eklund-Vuorela ei uskalla tai osaa toivoa juuri mitään.
– Toki toivoisin jonkinlaista ratkaisua teatterin taloustilanteeseen, että toiminta ja teatterin tulevaisuus saataisiin turvattua jatkossakin.
Teatterin kevätkausi alkaa tammikuussa vierailuesityksellä Äidinmaa. Fyysistä teatteria, kansanrunoutta ja musiikkia yhdistelevä esitys on suku- ja kasvutarina, joka kertoo äideistä ja tyttäristä, perinnöstä ja perinteistä, juurista ja juurettomuudesta. Ohjaus on Milja Marttilan. Käsikirjoituksesta vastaavat Marttilan lisäksi Carita Hiltunen ja Emma Unimeri.
Elokuussa Voikkaan Virtakiven jokimaisemassa kantaesityksensä saanut Äidinmaa on toteutettu työryhmän omana, vapaana teatterituotantona. Se on valittu Työväen Näyttämöiden liiton järjestämille 45. Työväen Näyttämöpäiville Mikkelissä tammikuun lopulla.
Helmikuussa ensi-iltaan tuleva Sirkku Peltolan käsikirjoittama Mummun saappaassa soi fox on kuvaelma välinpitämättömyydestä ja muka-välittämisestä, kuvaus siitä, kuinka ollaan paikalla olematta kuitenkaan läsnä. Nimestään huolimatta musiikkinäytelmästä ei ole kyse. Esityksen ohjaa Kimmo Lavaste.
Maaliskuussa tarjoillaan musisointia ja nostalgista menoa kahden Musaklubin verran. Aiheena on ikisuosikki Dingo. Huhtikuussa on luvassa kiihkeistä rytmejä ja tulista tunnelmaa Flamenco Azulin Flamenco ilta -vierailuesityksen muodossa.
Loppukeväästä nähdään Kuusankosken teatterin nuorisoteatteriryhmän toistaiseksi nimetön, satuja käsittelevä kantaesitys.
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.