Anjalassa ja Voikkaalla torjutaan vieraskasveja talkoilla
Missä ammut on?
Kansanmusiikki raikaa Kymenlaaksossa
Kädet saveen ja kuplivaa lasiin
Wiipurintien markkinat vie jälleen keskiajan tunnelmiin
Kouvolan kaupunki tarkistaa kiinteistörajoja ja rajamerkkejä
Tapio Heino jäi eläkkeelle mutta ei vielä kiikkustuoliin
K-Market Hovinsaari saa uuden kauppiaan
Kotkassa maan kolmanneksi parhaat hampurilaiset – Kouvola sijalla viisi
Kylillä ovat taas ovet avoinna – Kymenlaaksossa noin 30 tapahtumaa
Hyvä palvelu tekee iloisen mielen
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Satamaperkele-näyttelyn maalaukset on tehnyt entinen merimies Matti Masalin. Kuvassa näyttelyn järjestänyt merikapteeni Carl-Gustav Walldén.
XAMK
Kymenlaakson ihme -juhlavuosi tarjoaa tekemistä – Kymenlaakson laulun yhteislaulun epävirallista maailmanennätystä koetetaan Kymijokipäivänä
Veli-Pekka Kelloniemi
Kymijokivarren metsäteollisuuden 150-vuotista taivalta juhlitaan yhdessä teemaan liittyvin tapahtumin. Etenkin aiheesta kertovat monet näyttelyt ovat myös oivia kesäretkikohteita.
Kymenlaakson museo ja Unescon maailmanperintökohde Verla ovat satsanneet juhlavuoteen uusilla näyttelyillä. Puun vuoro tutustuttaa Vellamossa teollisuuden arkeen ja kulttuuriin elämyksellisesti vuoteen 2026 asti. Verlan näyttely Verla 150 kertoo tehtaan ja museon taipaleesta ja on avoinna 30. syyskuuta asti.
Ankkapurhan teollisuusmuseoon on juhlavuoden kunniaksi vapaa pääsy koko kesän 24. elokuuta asti. Ankkapurhassa on myös InkJazz 26. elokuuta.
Sunilan Kantolassa on esillä muotoilija Aino Marsio-Aallon tuotantoa ja harvinaisuuksia keräilijä Pertti Männistön kokoelmista 31. heinäkuuta asti.
Metsäteollisuuden kehittymiselle tärkeän, 151-vuotiaan Kotkan sataman tarinoihin voi tutustua audiovisuaalisessa näyttelyssä Siunauksena Satamaperkele Kotkan klubilla 31. elokuuta asti.
Ajankohtainen on myös metsäteollisuusteemainen Kymijokipäivä 6. elokuuta. Esimerkiksi Kymenlaakson kylät ry järjestää teemabussiretken Kymenlaakson kyläkohteisiin.
Kymenlaakson kylät ry ja Valtakunnan Virallinen XV Kylähullu haastavat yrittämään Kymenlaakson laulun yhteislaulun epävirallista maailmanennätystä kello 12. Ennätysyritykseen kokoonnutaan ryhminä tai yksittäin Kymijoen varteen tai johonkin juuri itselle sopivalle paikalle Kymenlaaksossa ja laulajien lukumäärä ilmoitetaan jälkikäteen Kymenlaakson Kylät ry:lle osoitteeseen toimisto@kymenlaaksonkylat.fi.
Juhlavuoden koordinaattorit ja Kymenlaakson kylät ry järjestävät Kymijoen kuvakilpailun Facebookissa ja Instagramissa 1.–6. elokuuta. Tunnisteella #kymijokipäivä2022 julkaistut postaukset osallistuvat arvontaan.
Yhteinen juhla Kymenlaakson ihme - metsäteollisuutta 150 vuotta koostuu eri toimijoiden järjestämästä ohjelmasta. Juhlavuoden tapahtumat herättelevät kysymään, millainen Kymenlaakso metsäteollisuuden vaikutuksesta muodostui. Entä mikä on Kymenlaakson tulevaisuus? Juhlavuoden kautta halutaan vahvistaa tietoisuutta metsäteollisuuden merkityksestä liitännäisaloineen ja edistää osaavan työvoiman saatavuutta tulevaisuudessa.
Juhlavuosi toteutetaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Luovien alojen tutkimusyksikön koordinoimana avoimena verkostoyhteistyönä. Mukana on mm. kuntien ja maakuntien toimijoita, kulttuurialan edustajia sekä yrityksiä.
Teemaan liittyviä erilaisia tapahtumia tai myytäviä tuotteita voi ilmoittaa juhlavuoden sivustolle koko vuoden ajan.
Lisätiedot tapahtumista, lisää tapahtumia ja blogi verkkosivulla kymenlaaksonihme.fi. Blogissa luettavissa mm. Teemu Keskisarjan puhe Kymenlaaksosta.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.