Katariinan kyläjuhlat vietetään Mansikkalahden uimarannalla
Nuorisopalveluiden syksy käynnistyy Kouvolassa: ehkäisevää päihdetyötä ja nuorisotilat auki
Koronatartuntoja on Kymenlaaksossa edelleen runsaasti – tilanne ei kuitenkaan ole enää pahentunut
"Ykkösdivari on meidän naisillemme ihan hyvä"
Kaikille 65 vuotta täyttäneille tarjotaan mahdollisuus hyvinvointia edistävään keskusteluun
Meripäivien ajan poikkeavat liikennejärjestelyt – Paikallisliikenteeseen lisävuoroja
Meripäiväparaatia juhlittiin näyttävästi kahden vuoden tauon jälkeen – Katso kuvakooste
Seppo Vanhanen ja Tiina Mertanen ovat Meripäivien neuvos ja neuvoksetar
Kotkaan on yön aikana piilotettu sata kappaletta Kotkan Meripäivien festivaalitorin lippua
Pyhtään Saaristomarkkinoille on ilmoittautunut yli 30 myyjää
Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palveslut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.
Suomessa viranomaiset suosittelevat kotitalouksia varautumaan erilaisiin häiriöihin 72 tunnin ajaksi. Suositus on annettu jo ennen Ukrainan sotaa, mutta se on noussut entistä enemmän esiin kansainvälisen tilanteen kiristyessä.
− Jokaisessa kodissa kannattaa varautua esimerkiksi pitkittyvään sähkökatkoon tai vedenjakelun häiriöihin kolmen vuorokauden ajaksi, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen toteaa tiedotteessa.
Katso videolta, miten kaupungin turvallisuuspäällikkö on varautunut erilaisiin poikkeustilanteisiin, kuten sähkökatkoihin kolmen vuorokauden ajaksi. Tauriainen antaa hyvin käytännönläheisiä vinkkejä varautumiseen.
−72 tunnin varautuminen ei ole monimutkaista. Monet tarvittavat asiat ovat niitä, mitä käytämme ihan perusarjessa. Jos haluaa hankkia jotakin ekstraa, niin esimerkiksi vesiastioita on hyvä olla kotona, Tauriainen kertoo.
https://www.youtube.com/watch?v=lmWLfWrIF-AMielipide: Kotka investoi yli varojensa!
Kotkan investointiohjelma pursuu yli äyräitten. Mitään investointilistaa ei ole, kiinteistösalkku on päivitetty 2017 ja infran tilasta ei ole mitään selvityksiä tehty aikoihin.
Syksyn 2021 talousarviossa hyväksyttiin yli 45,7 miljoonan euron bruttoinvestoinnit ja listasta puuttuu vielä kokonaan pääkirjaston, lasten kulttuurikeskuksen ja musiikkiopiston kohtalo.
Tilinpäätöksen osalta päästiin kuivin jaloin eteenpäin, mutta väistämättä on pohdittava sosiaali- ja terveyspalveluiden toimintakulujen jatkuvaa kasvua. Puhumattakaan nousevista rakennuskustannuksista ja Karhulan rapautuvasta infrasta, eli väylistä ja teknisistä verkostoista, jotka oikeasti hajoavat jo käsiin.
Kotkan vihreiden valtuustoryhmä on koko edellisen valtuustokauden vastustanut ylisuuria investointeja. Mutta aina on ollut jotkut vaalit tulossa ja kotkalaisten mieltä ei ole voinut pahoittaa.
Jo aloitettuja rakennushankkeita ei voi enää peruuttaa. Mutta millainen lisälasku on vielä tulossa Xamkin kiinteistöstä ja Tapahtuma-areenasta, kun rakennuskustannukset nousevat ja inflaatio jyrähtää kunnolla päälle?
Nyt pitää käydä tiukka arvokeskustelu siitä, mitä investoinneissa priorisoidaan. Ainakin puolet on karsittava.
Ensisijaisesti pitäisi tehdä uusi kiinteistösalkku ja ottaa jo olemassa olevia tiloja käyttöön. Miksi esimerkiksi musiikkiopistolle ei kelpaa Ekamin tarjoamat tilat tai Hovinsaaren Ympäristötaloon Xamkin opinnäytetyönä tehty hieno suunnitelma?
Kuka meistä ostaisi uuden sohvan, jos talon katto vuotaa?
Kotkan seudun Vihreät
Nanni Mamia, pj.
Leena Griinari, hallituksen jäsen ja valtuutettu
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 4, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.