Anjalassa ja Voikkaalla torjutaan vieraskasveja talkoilla
Missä ammut on?
Kansanmusiikki raikaa Kymenlaaksossa
Kädet saveen ja kuplivaa lasiin
Wiipurintien markkinat vie jälleen keskiajan tunnelmiin
Positiivisin kotkalainen 2025 finalistit julkaistu
Kouvolan kaupunki tarkistaa kiinteistörajoja ja rajamerkkejä
Tapio Heino jäi eläkkeelle mutta ei vielä kiikkustuoliin
K-Market Hovinsaari saa uuden kauppiaan
Kotkassa maan kolmanneksi parhaat hampurilaiset – Kouvola sijalla viisi
Hyvä palvelu tekee iloisen mielen
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Mielipide: Kunnassa mielenterveys tulee ymmärtää sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden edellytyksenä
Puhummepa mielen hyvinvoinnista tai mielenterveydestä, on hyvä tietää, että kyseessä on elämän eri vaiheissa vaihteleva voimavara, jota voidaan vahvistaa päivittäisissä ihmissuhteissa ja ympäristöissä, joissa elämme.
Mielenterveyden turvin lapset oppivat ja kehittyvät, aikuiset jaksavat osallistua ja kantaa vastuuta itsestään ja toisista, ikääntyneet voivat elää hyvää elämää toimintakykyisinä.
Hyvä mielenterveys rakentuu varhaislapsuudesta lähtien ja kasvuolosuhteet vaikuttavat merkittävästi mielenterveyteen. Siksi lasten ja nuorten hyvästä arjesta on huolehdittava aivan erityisesti. Varhaiskasvatuksen ja koulun on tuettava hyvää ja turvallista kasvua ja harrastamisen mahdollisuudet tulee taata kaikille. Aikuiset tarvitsevat tietoa ja ymmärrystä mielenterveydestä voimavarana, mielenterveyden suoja- ja riskitekijöistä sekä keinoista, joilla mielenterveyttä voi vahvistaa. Näitä taitoja voi, ja tulee opettaa kaikille kuntalaisille.
Mielen hyvinvointia vahvistavassa kunnassa varmistetaan, että apua ja hoitoa on saatavilla sote-palveluissa silloin, kun kuntalainen niitä tarvitsee. Haavoittuvassa asemassa oleville annetaan kohdennettua tukea ja varmistetaan yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistumiseen ja päätöksentekoon. Kunnassa rakennetaan kumppanuutta kulttuuri- ja liikuntatoimijoiden, järjestöjen ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa ymmärtäen niiden merkitys kuntalaisten hyvinvoinnille. Yritykset ja työpaikat ovat kunnan elinvoiman tukipilareita. Avoin vuoropuhelu ja yhteistyö edistävät niiden menestymistä.
Mielen hyvinvointia vahvistavassa kunnassa mielenterveys nähdään sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden edellytyksenä. Kuntalaisia tuetaan mielenterveytensä vahvistamiseen ja painopiste siirtyy korjaavista palveluista ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen tukeen. Kunnan tulee huolehtia tehtävästään, eli sellaisista toimintarakenteista ja – tavoista, joilla kaikkien kuntalaisten hyvinvointia tuetaan poikkihallinnollisesti, kaikilla tasoilla.
Miia Kurttila (sd.)
kuntavaaliehdokas
Kotka
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.