Anjalassa ja Voikkaalla torjutaan vieraskasveja talkoilla
Missä ammut on?
Kansanmusiikki raikaa Kymenlaaksossa
Kädet saveen ja kuplivaa lasiin
Wiipurintien markkinat vie jälleen keskiajan tunnelmiin
Kouvolan kaupunki tarkistaa kiinteistörajoja ja rajamerkkejä
Tapio Heino jäi eläkkeelle mutta ei vielä kiikkustuoliin
K-Market Hovinsaari saa uuden kauppiaan
Kotkassa maan kolmanneksi parhaat hampurilaiset – Kouvola sijalla viisi
Kylillä ovat taas ovet avoinna – Kymenlaaksossa noin 30 tapahtumaa
Hyvä palvelu tekee iloisen mielen
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Mielipide: On tuhoisaa lisätä hallintomenoja Kouvolassa
Saattaisi ajatella, että kaupungissa, joka on nippa nappa väistänyt valtion holhouksen omaisuuden myynnistä kertyneen rahaston purkamisella, pohdittaisiin menojen järkeistämistä. Saattaisi ajatella, että kaupungissa, jonka väkiluku hiipuu, pohdittaisiin avoimin mielin kulurakennetta. Saattaisi ajatella, että hallintoa pitää keventää, kun puolet taloudesta on siirtynyt muulle elimelle, meidän tapauksessamme Kymsotelle.
Saahan sitä ajatella, mutta Kouvolassa on toinen meno. Kun jostakin saadaan euron säästö, toiseen kohtaan lisätään euro tai pari.
Kun Kouvolaan ei saatu uitettua pormestari-mallia, esiin nostettiin kaupunginhallituksen puheenjohtajan kokopäiväisyys. Palkkaa olisi pitänyt maksaa jopa 6 800 euroa kuukaudessa. Sittemmin summa ”putosi” 5 100 euroon.
Hauskin peruste kumpuaa siitä, että kovapalkkainen puheenjohtaja voisi tiivistää ryhmien välisiä neuvotteluja ja yhteistyötä. Kouvolan politiikkaa seurannut on nähnyt, mitä tiivistynyt ”yhteistyö” merkitsee, kun puheenjohtajan demariryhmässä sapelit kalisevat. Henki on levinnyt laajemminkin. Miten palkka muuttaa puheenjohtajan käyttäytymistä? Miten iso ansio kohentaa puheenjohtajan osaamista? Miten iso ansio kohentaa kaikkein olennaisinta – kaupunkilaisten hyvinvointia?
Esiin on nostettu jopa Kotka, missä ”puolipäiväisyys” kuulemma toimii hyvin. Ken tietää Kotkan kuviot, ei nosta Kotkaa malliksi.
Epätoivoiseksi perusteeksi on keksitty edunvalvonnan tehostuminen. Tosiasia on, että viranhaltijat hoitavat kynähommat. On toinen juttu, onko edunvalvontalähetystön jäsen päätoiminen vai luottamuspohjainen henkilö. Molemmilla pysyy kahvikuppi kädessä.
Pramille on hinattu puheenjohtajuuden vaatima aika. Jos seuraavan kaupunginhallituksen puheenjohtaja haalii itselleen tukun muita hyvin tuottavia tehtäviä, niin tuleehan siinä kiire. Jos puheenjohtaja rientää kaikenmaailman tilaisuuksiin, joita ei saa kutsua kissanristiäisiksi, niin tuleehan siinä kiire. Olennaista on priorisointi. Saattaahan olla tilaisuuksia, jotka hoituvat ilman puheenjohtajaa.
Kummallisinta on puheenjohtajalle suotu mahdollisuus toimia kokopäiväisenä tai puolipäiväisenä. Puolustajat tunnustavat tietämättään, ettei päätoimisuus ole välttämätöntä. Ellei se ole välttämätöntä, miksi sitä ajettiin. Niin, miksi?
Ongelmallista on päätoimisen puheenjohtajan ja kaupunginjohtajan työnjako. Taitaa puurot ja vellit mennä sekaisin. On vahingollista muuttaa perinteistä, toimivaa työnjakoa luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden välillä.
Joku voi kysyä, miksi pengon jo päätettyä asiaa. Pengon vastaisen varalle. Kouvolassa on tehtävä stoppi uusille, menoja lisääville, tarpeettomille hankkeille. Jokaisen euron tarpeellisuus on punnittava ilman puoluepoliittisia intohimoja.
Esko Lavonen (kok)
kuntavaaliehdokas
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.