Anjalassa ja Voikkaalla torjutaan vieraskasveja talkoilla
Missä ammut on?
Kansanmusiikki raikaa Kymenlaaksossa
Kädet saveen ja kuplivaa lasiin
Wiipurintien markkinat vie jälleen keskiajan tunnelmiin
Positiivisin kotkalainen 2025 finalistit julkaistu
Kouvolan kaupunki tarkistaa kiinteistörajoja ja rajamerkkejä
Tapio Heino jäi eläkkeelle mutta ei vielä kiikkustuoliin
Kouvolassa pääsee vikkelästi vihille perjantaisin
K-Market Hovinsaari saa uuden kauppiaan
Hyvä palvelu tekee iloisen mielen
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Mielipide: Upean elinympäristön yhteinen Kotka
Yksi onnistuneen kaupunkistrategian tunnusmerkki on sen jalostuminen toimintaa ohjaavaksi ja asukkaiden arkea tukevaksi konkretiaksi. Kotikaupungissamme strategian ja konkretian välissä on 12 strategiaa tarkentavaa ohjelmaa. Näistä osallisuusohjelman toimenpiteet ovat kuluvan vuoden aikana mahdollistaneet osallisuuden eri asukasryhmille ja tulleet tutuiksi tuhansille kotkalaisille.
Kesäkuussa toimeenpantu osallistuvan budjetoinnin kokeilu on jo nyt monelta osin konkretiaa. Itse olen käyttänyt ”nautintaoikeuttani” Santalahden nuotiopaikalla ja Mussalon uudistettuun Molskikseen kerkesin sukeltaa ennen säiden viilentymistä. Asian tunnettavuudesta ja sen aiheuttamasta julkisesta keskustelusta päätellen on löydetty toimiva tapa lisätä päättäjien ja asukkaiden välistä kanssakäymistä ja elinympäristön viihtyvyyttä.
Virka- ja luottamushenkilöjohdosta koostuneen pienryhmän Kylässä Kotkassa -vierailut Tiutisiin, Jäppilään ja Sunilaan jatkoivat samalla osallistavalla linjalla. Vaikka kaupunginosilla on omanlaisensa menneisyyteen pohjaava identiteetti, haasteet ja mielenkiinnon kohteet, myös yhteneväisyyksiä löytyy. Näistä lähiluonnon ja harrastuspaikkojen merkitys viihtyvyyden edistäjänä, huoli julkisista kulkuyhteyksistä ja vahva yhteisöllisyys jäivät päällimmäisinä mieleeni.
Lähiluonnon osalta selkeäksi epäkohdaksi koettiin ”rantojen ja raittien pusikoituminen”, mihin jokaisen elinvoimaisen meri-, satama- ja puistokaupungin puolestapuhujan on helppo yhtyä.
Vaikka kaupungin resurssien rajallisuus nopean muutoksen aikaansaamiseksi on hyvin tunnistettu, periksi ei haluta antaa. Voisiko keskusteluissa esillä olleesta, kaupungin resursseilla tuetusta talkootyöstä, kehittää laajemminkin käyttöön otettavissa olevan toimintatapamallin – kotkalaisen tavan edistää lähiympäristön viihtyvyyttä? Ainakin strategiset kärjet 2 ja 3, Upean elinympäristön Kotka ja Yhteinen Kotka tykkäisivät.
Jouko Rauhala (kok.)
Kaupunginvaltuutettu
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.