Mielipide: Työsuhdeturvan heikennysten haitat olisivat selvästi mahdollisia hyötyjä suuremmat
Kotkaan toinen akkuteollisuuden hanke
Kymenlaakson innovaatioita etsivä IdeaKymi-kilpailu käynnistyy syksyllä
Vaarallisen jätteen, sähkölaitteiden ja metalliromun keräysautot Virolahdella
Kotkan K-Market Hovilaan uusi kauppias
Positiivisin kotkalainen 2025 finalistit julkaistu
Kouvolan kaupunki tarkistaa kiinteistörajoja ja rajamerkkejä
Tapio Heino jäi eläkkeelle mutta ei vielä kiikkustuoliin
Kouvolassa pääsee vikkelästi vihille perjantaisin
K-Market Hovinsaari saa uuden kauppiaan
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Mielipide: Valokuitu on rantarataa tärkeämpi
Etätyö lisääntyy voimakkaasti ja koronapandemia on vain kiihdyttänyt kehitystä entisestään. Kotkan ja muun Etelä-Kymenlaakson muodostumisessa pääkaupunkiseudun etätyössäkäyntialueeksi nopeat ja kustannustehokkaat verkkoyhteydet ovat elintärkeitä.
Kaupallisten verkkopalvelujen varaan etätyötä voi rakentaa: Esimerkiksi täällä Mussalossa eräänkin kaupallisen toimijan yhteyksissä on pahoja ongelmia vuodesta toiseen. Niiden korjaaminen ei verkko-operaattoria kiinnosta, kun kuluttajan on maksettava koska parempaakaan ei ole tarjolla.
Kotkan kaupunki, Cursor ja muut alueen toimijat selvittävät nyt mahdollisuutta rakentaa alueelle oma valokuituverkko. Se olisi nopeampi kuin nykyiset kaupalliset yhteydet ja se olisi kuluttajille jopa edullisempi, kuin nykyiset ylihinnoitellut ja silti huonosti toimivat yhteydet.
Vastaavia kuntien omia valokuituverkkoja on jo useammissa kunnissa eri puolilla Suomea. Haaveet rantaradasta saatiin haudata ainakin toistaiseksi, kiitos valtiovallan käsittämättömän näköalattomuuden ja Liikeneministeriön sekä liikenneministeri Harakan aluepoliittisen suhmuroinnin.
Etätyöläisen ei tarvitse matkustaa mihinkään, mutta nopean verkkoyhteyden hän ja hänen työnantajansa tarvitsevat. Omassa valokuituverkossa hyvä puoli on se, että emme kotkalaisina ole kenenkään lobatun ministerin tai muiden kuntien kotiinpäinvetämisen armoilla: Me voimme kuntana tehdä tämän itse ja meille parhaalla mahdollisella tavalla.
Hinta-arvio ei asian merkityksellisyyteen suhteutettuna ole paljon, noin 20 miljoonaa euroa. Yhtiöittämällä verkkoyhtiö ja myymällä osuuksia jo ennakkoon, voidaan merkittävä osuus pääomasta kerätä kuluttajilta ja alueen yrityksiltä, mikä pienentää kaupungin investointia huomattavasti.
Kim Soares
kaupunginvaltuutettu (Sd.)
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.