Junalla pääsee pian retkeilemään Repoveden kansallispuistoon
Valokuvia esillä monipuolisesti Kouvola-talolla
Matonpesupaikat on avattu Kouvolassa
Kouvolan kaupungin ja Kymsoten yhteinen tahtotila: Kymenlaaksossa tulee turvata vahvat päivystyspalvelut
Maakaasun tulo Venäjältä katkeaa lauantaina 21. toukokuuta kello 7
Juha Huhtala erotettiin Liike Nytistä
Kouvola haluaa osansa Iitin Kymiringin heinäkuisesta kisafiiliksestä
Roppakaupalla epäonnea mukana – Ranskassa sattunut onnettomuus poiki Juha Marttiselle kirjan verran tarinaa
Kotimaisen tekemisen historiaa tarjolla kansanoopperan muodossa
Liikenne Saimaan kanavasta siirtyi maanteille ja raiteille – Kanavakonkarin mielestä Venäjän ei kannata irtisanoa vuokrasopimusta, josta se saa rahaa, vaikka yhtään laivaa ei kulkisi
Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palveslut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.
Suomessa viranomaiset suosittelevat kotitalouksia varautumaan erilaisiin häiriöihin 72 tunnin ajaksi. Suositus on annettu jo ennen Ukrainan sotaa, mutta se on noussut entistä enemmän esiin kansainvälisen tilanteen kiristyessä.
− Jokaisessa kodissa kannattaa varautua esimerkiksi pitkittyvään sähkökatkoon tai vedenjakelun häiriöihin kolmen vuorokauden ajaksi, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen toteaa tiedotteessa.
Katso videolta, miten kaupungin turvallisuuspäällikkö on varautunut erilaisiin poikkeustilanteisiin, kuten sähkökatkoihin kolmen vuorokauden ajaksi. Tauriainen antaa hyvin käytännönläheisiä vinkkejä varautumiseen.
−72 tunnin varautuminen ei ole monimutkaista. Monet tarvittavat asiat ovat niitä, mitä käytämme ihan perusarjessa. Jos haluaa hankkia jotakin ekstraa, niin esimerkiksi vesiastioita on hyvä olla kotona, Tauriainen kertoo.
https://www.youtube.com/watch?v=lmWLfWrIF-ABiojätteestä tuotetaan biokaasulaitoksessa biokaasua, jota käytetään esimerkiksi liikennepolttoaineena.
Kuva: Teija Piipari
Viisi taloa Kouvolassa kilpailee keskenään biojätteen lajittelun tehokkuudesta
Kymenlaakson Jäte Oy ja Kouvolan Asunnot Oy järjestävät kokeilun biojätteen lajittelun tehostamiseksi viidessä kerros- ja rivitalokiinteistössä. Asukkaille tarjotaan neuvontaa ja tarvittavat välineet, kuten jäteastiat ja biopussit. Kokeilu alkaa tammi-helmikuun vaihteessa ja kestää noin viisi kuukautta. Kiinteistöt sijaitsevat Kouvolan Tornionmäessä ja Lehtomäessä, sekä Kuusankoskella, Myllykoskella ja Valkealassa.
Talojen bio- ja sekajätteistä tehdään alku-, väli-, ja loppukartoitukset, jolloin jätteet punnitaan ja tutkitaan. Kampanjan lopuksi selviää, mikä taloista on onnistunut lisäämään biojätteen lajittelua tehokkaimmin ja laadukkaimmin niin, että bio- ja loppujätteet päätyvät aiempaa tarkemmin oikeaan jäteastiaan. Voittajatalo palkitaan.
Kymenlaakson Jäte kannustaa kaikkia asukkaita kiinnittämään huomiota biojätteiden lajitteluun.
– Biojätteeseen on varastoitunut runsaasti energiaa ja ravinteita. Parhaiten nämä resurssit saadaan talteen, kun biojäte lajitellaan pois loppujätteen seasta, kertoo Kymenlaakson Jätteen laatu- ja kehityspäällikkö Virpi Leppälä tiedotteessa.
Biojätteestä tuotetaan biokaasulaitoksessa biokaasua, jota käytetään esimerkiksi liikennepolttoaineena. Biokaasukäsittelyn jälkeen jäljelle jäävä eloperäinen massa on puolestaan erinomaista lannoitetta maanviljelyksen tarpeisiin.
– Lajittelemalla jätteet oikein, asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa myös kiinteistölle koituviin jätehuollon kuluihin ja tätä kautta asumisen kustannuksiin, kannustaa Kouvolan Asuntojen Mari Martikainen tiedotteessa.
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 4, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.