Jaalan hammashoitola sulkeutuu pysyvästi
Leijonarastit on koko perheen ulkoilutapahtuma, jossa pääsee myös suunnistamaan
Go Käyrälampi -tapahtumaan ilmainen bussikuljetus nyt kahdelta eri reitiltä
Xamkista valmistui viime vuonna lähes 2400 korkeakoulutettua
Merikeskus Vellamon yleisötilaisuudessa juhlistetaan taidevälittäjä Hellmuth van Assendelftin muistokokoelmaa
Koiratreffit tuo karvakuonot Karhulan torille
Kymenlaakson vuoden kylä ja maaseututoimijat on valittu
Kotkan kauppatorin kehittäminen jatkuu – Yhteisterassi monipuolistuu, torin kesässä uusia toimijoita ja tapahtumia
Vesitorninkadun eteläinen osa Karhulassa suljetaan väliaikaisesti
Kotkan kaupunki ja Kotka Peace United yhteistyöhön
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Virtuaalimuseossa Kyminlinnan alue herää henkiin alkuperäisessä asussaan
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) on yhteistyössä Kymenlaakson museon kanssa toteuttanut 1800-luvun Kyminlinnasta pelillisen virtuaalimuseon. Kävijä pääsee tutustumaan kadonneisiin rakennuksiin ja historiallisiin hahmoihin suurella kosketusnäytöllä Merikeskus Vellamossa osana Kymenlaakson museon Mosaiikki-näyttelyä.
Kotkassa sijaitseva Kyminlinna on suurista linnoituksista ainoa lähes kaikkine etuvarustuksineen säilynyt Kaakkois-Suomen linnoitus. Se oli sotilaskäytössä yli 200 vuotta aina vuoteen 2005 asti, jonka jälkeen alue ei ole ollut aktiivisessa käytössä. Kyminlinna on aina kiehtonut historiasta kiinnostuneita matkailijoita, mutta linnoituksessa vieraileminen opastettujen kierrosten ulkopuolella ei ole ollut mahdollista.
Virtuaalimuseossa Kyminlinnan alue herää henkiin alkuperäisessä asussaan. Rakennukset, kuten 1920-luvulla purettu päävartio, on mallinnettu tarkasti rakennuskomennuskunnan 1800-luvun alussa laatimista teknisistä asiakirjoista.
Infopisteet kertovat tarinoita ja herättävät menneen ajan eloon dokumenttien, rakennuspiirustusten – jotka itsessään ovat käsin maalattuja taideteoksia – ja Muinaistieteen toimikunnan paikoin jopa humorististen lausuntojen ja anekdoottien avulla.
Virtuaalimuseossa tapaa myös ihmishahmoja, jotka ehdottavat kokijalle erilaista tekemistä. Luonnontieteilijä Alexander von Nordmann kutsuu luokseen ja pyytää vierailijaa avukseen tunnistamaan Kyminlinnan alueella olevia perhoslajeja.
Nuori tykistökersantti on siinä uskossa, että vierailija on palvelukseen astunut alokas ja opettaa seikkaperäisesti kenttätykin toimintaperiaatteen ja ampumakuntoon laittamisen. Historiaa koetaan virtuaalimuseossa peliteknologian keinoin.
Kyminlinna 1800 Virtuaalimuseo on toteutettu Kymenlaakson liiton rahoittamassa Game Tech & Museums -hankkeessa AKKE-rahoituksen avulla.
Hankkeen tavoitteena on toteuttaa Merikeskus Vellamon museoiden, Xamkin opiskelijoiden ja hankkeen asiantuntijoiden kanssa teknologiapilotteja, joissa pyritään löytämään sopivimmat teknologiat erityyppisiin museosisältöihin ja niihin liittyviin tarpeisiin.
Tuotetut pilotit tarjoavat uusia näkökulmia ja toimintatapoja siihen, miten museosisältöjä voidaan kehittää jatkossa. Museoille pilotit tuovat osaamista, ymmärrystä ja kustannustehokkuutta uusien näyttelysisältöjen suunnitteluun ja toteutukseen sekä teknologiainvestointeihin liittyen.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.