Iiris Vesalainen viihtyy kotipuutarhassaan
Mielipide: Kuusankoskitalon vähäinen käyttö harmittaa
Mielipide: Kiitos ystävällisille ihmisille Kotkassa
Mielipide: Vuokralainen on myös ihminen
Kristallinloistoa vanhassa hirsilinnassa
”Uudella alamitalla kuhan kalastaminen loppuu” – Kuhan pyyntimitan nostaminen ihmetyttää Jyri Langia
Ennätysmäärä kilpailijoita RX Masters rallicrossiin Kouvolan Tykkimäelle
Vain toinen leski voi ymmärtää toista
Kotkan Kairossa soi taas jazz – Yksi vieraista on Amy Winehousen bändissä kantavana voimana ollut multi-instrumentalisti Xantone Blacq
Hyväntekeväisyyskalenterissa Kotkaa kauneimmillaan
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Lajityypillinen ruokinta – avain hevosen ja koiran hyvinvointiin
Myö välitetään sinusta - Sinun Tähden Hoivapalvelut tarjoaa tukea kaikille
Juoksulenkki, koirakävely tai pyöräily - Antaa sinulle energiaa sekä hyvän mielen
Huolenpitoa suurella sydämellä
Anjalankosken Säästöpankkisäätiö jakoi apurahoja
Anjalankosken Säästöpankkisäätiö jakoi viime kuun lopulla apurahoja yhteensä 21 000 euroa. Säätiölle tuli tänä vuonna yhteensä 30 hakemusta ja Tapani Arvolan muistorahastolle kaksi, jotka lähes kaikki täyttivät ne kriteerit, jotka apurahan saaminen edellyttää.
Anjalankosken Säästöpankki perusti säätiön yli 35 vuotta sitten. Säätiön tarkoituksena on anjalankoskelaisen kulttuurin ja kotiseutuperinteen vaaliminen ja tukeminen sekä pohjoiskymenlaaksolaisen säästöpankkiperinteen vaaliminen. Tätä tarkoitusta säätiö toteuttaa jakamalla vuosittain apurahoja. Ensimmäiset apurahat jaettiin vuonna 1991, minkä jälkeen säätiö on tämän vuoden apurahat mukaan lukien jakanut 420 000 euroa entisen Anjalankosken kaupungin alueella tehdyn kulttuurin ja kotiseutuperinteen tukemiseksi.
Tänä vuonna jaettiin seuraavat apurahat:
Henna Viren 500 euroa valokuvanäyttelyyn Kulttuuritalo Wanhan Rautakaupan tiloihin. Näyttelyn teemana on naisen elinkaari ja naiseuden eri vaiheet vauvasta vanhuuteen.
Hanna Huopainen 500 euroa hyväntekeväisyystoimintaan. Huopainen on kirjoittanut vuonna 2022 julkaisemattoman sadun nimeltään Hiirulainen ja rouva Varis, jota hän on käynyt ystävänsä kanssa lukemassa kehitysvammaisille aikuisille ja kahdessa koulussa nuorimmille oppilaille. Tarkoituksena on jatkaa toimintaa useammalle taholle.
Kymijoen Kankurit 500 euroa. Kymenlaakson Opiston lopetettua kudontatoiminnan Inkeroisissa harrastus on jatkunut 13 aktiivisen harrastajan omana toimintana uudella nimellä.
Partiolippukunta Myllykosken Koskikarat 500 euroa 90-vuotisjuhlavuoden tapahtumiin.
Sotien 1939–1945 Pohjois-Kymen Perinneyhdistys 1000 euroa. Sippolan seurakuntatalon tultua puretuksi sen seinässä olleet sankarivainajien muistolaatat jäivät vaille sijoituspaikkaa. Nyt on tarkoitus perustaa mustomerkki, johon nämä laatat kiinnitettäisiin. Yhdistyksen osana on muistomerkin ja muistolaattojen esilletulon tehostaminen mm. valaistuksella.
Mänttärin Sukuyhdistys 1000 euroa 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kesällä järjestettävään Mistä tulet, minne menet -sukututkimuksen seminaariin Myllykosken seuratalolla. Järjestelyissä on mukana Pohjois Kymen Sukututkijat ry.
Anjala-Seura 1000 euroa Suvi-illan konsertin ja muiden yhdistyksen kesätapahtumien järjestelyihin Ranta-Pukin kievarimuseolla.
Tarja Tornaeus 1500 euroa tuottamaansa elokuvanäytökseen Wanhassa kirjahallissa.
Ahvion soittokunta 1500 euroa vuoden lopussa järjestettävään joulumatineaan ja tätä varten uudistettavaan joululauluohjelmistoon.
Myllykoskelainen kantri- ja rockmuusikko Mika Byman 1500 euroa omaa musiikkia sisältävän levyn tuotantokustannuksiin. Lauluissa kuuluu vahvasti paikallisaiheet ja Kymenlaakson murre.
Myllykoskelainen laulaja ja lauluntekijä Otto Pilli 1500 euroa mylsäläistä kantria sisältävään cd-/vinyylilevyyn.
Myllykosken Metallimiesten kuoro 1500 euroa 70-vuotisjuhlakonserttiin keväällä 2025.
Anjalankosken Pelastakaa lapset 1500 euroa. Yhdistys tarjoaa tänä vuonna yläkoululaisille tilaisuudet aiheesta ”Tunnetaitojen käsittely sarjakuvapiirtämisen keinoin”. Vetäjinä Sippolaan asettuneet sarjakuvataiteilijat Milla Paloniemi (Kiroileva siili) ja Pertti Jarla (Fingerpori).
Toimittaja, FM Marja Kytömäki ja MML, eMBA Marja Ylätalo 2000 euroa sisar Ida Elomaasta ja kulttuurihistoriallisesta Elomaan talosta kertovaan historiikkiin. Sisar Ida Elomaa oli myllykoskelaislähtöinen ja elämäntyönsä Kaipiaisissa tehnyt diakonissa, joka hankki 60-luvun alussa nykyisin Elomaan talona tunnetun talon Kaipiaisista. Tämän Terijoelta 1800-luvun lopussa siirretyn talon hän lahjoitti aikanaan Sippolan seurakunnalle tavoitteenaan, että siitä tulisi koko kylän yhteinen kokoontumispaikka.
Taidekeskus Antares 4000 euroa kesän konserttisarjaan, joka sisältää yhtyeitä ja solisteja etupäässä etno- ja kansanmusiikin genrestä.
Tapani Arvolan muistorahasto jakoi seuraavat apurahat:
Sofia Kelloniemi 500 euroa musiikin harrastamiseen. 14-vuotias Sofia on opiskellut trumpetinsoittoa Pohjois-Kymen musiikkiopistossa kuusi vuotta.
Toivo Seppälä 500 euroa musiikin harrastamiseen. 13-vuotias Toivo on opiskellut sähkökitaran soittoa neljän vuoden ajan Pohjois-Kymen musiikkiopistossa. Lisäksi hän soittaa musiikkiopiston bändissä.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.