Katariinan kyläjuhlat vietetään Mansikkalahden uimarannalla
Nuorisopalveluiden syksy käynnistyy Kouvolassa: ehkäisevää päihdetyötä ja nuorisotilat auki
Koronatartuntoja on Kymenlaaksossa edelleen runsaasti – tilanne ei kuitenkaan ole enää pahentunut
"Ykkösdivari on meidän naisillemme ihan hyvä"
Kaikille 65 vuotta täyttäneille tarjotaan mahdollisuus hyvinvointia edistävään keskusteluun
Meripäivien ajan poikkeavat liikennejärjestelyt – Paikallisliikenteeseen lisävuoroja
Meripäiväparaatia juhlittiin näyttävästi kahden vuoden tauon jälkeen – Katso kuvakooste
Seppo Vanhanen ja Tiina Mertanen ovat Meripäivien neuvos ja neuvoksetar
Kotkaan on yön aikana piilotettu sata kappaletta Kotkan Meripäivien festivaalitorin lippua
Pyhtään Saaristomarkkinoille on ilmoittautunut yli 30 myyjää
Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palveslut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.
Suomessa viranomaiset suosittelevat kotitalouksia varautumaan erilaisiin häiriöihin 72 tunnin ajaksi. Suositus on annettu jo ennen Ukrainan sotaa, mutta se on noussut entistä enemmän esiin kansainvälisen tilanteen kiristyessä.
− Jokaisessa kodissa kannattaa varautua esimerkiksi pitkittyvään sähkökatkoon tai vedenjakelun häiriöihin kolmen vuorokauden ajaksi, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen toteaa tiedotteessa.
Katso videolta, miten kaupungin turvallisuuspäällikkö on varautunut erilaisiin poikkeustilanteisiin, kuten sähkökatkoihin kolmen vuorokauden ajaksi. Tauriainen antaa hyvin käytännönläheisiä vinkkejä varautumiseen.
−72 tunnin varautuminen ei ole monimutkaista. Monet tarvittavat asiat ovat niitä, mitä käytämme ihan perusarjessa. Jos haluaa hankkia jotakin ekstraa, niin esimerkiksi vesiastioita on hyvä olla kotona, Tauriainen kertoo.
https://www.youtube.com/watch?v=lmWLfWrIF-A– Uimarannan vieressä sijaitsevan jääkiekkokaukalon ylläpito on meille kyläaktiiveille ylivoimainen juttu, vaikka saisimme jonkin lähialueen vapaapalokunnista tuomaan vettä jäädytystä varten, arvioi vuohijärveläissyntyinen Pia Holm.
Kuva: Kai-Pekka Vesalainen
Elovalkeat-kylältä vietiin liikuntapaikat
KAI-PEKKA VESALAINEN
Kouvolan kaupunki on karsinut liikuntapaikkoja ankaralla kädellä. Tämä on koettu myös ensi vuoden Elovalkeat-kylällä Vuohijärvellä, jossa kaupunki on luopunut valaistun ladun, jääkiekkokaukalon, urheilukentän ja yleisen uimarannan ylläpidosta.
– Tuskin kukaan vuohijärveläisistä on tyytyväinen kaupungin toimintaan, toteaa Vuohijärven kyläyhdistyksen sihteeri Pia Holm ja kummastelee, miksi kaupunki hylkää haja-asutusalueensa viimeisetkin vireät kylät.
Vuohijärven kyläyhdistys on päättänyt solmia Kouvolan kaupungin kanssa käyttöoikeussopimuksen Vuohijärven Horpun uimarannan alueesta. Näin kyläyhdistys ottaa käytännössä uimarannan hoitoonsa.
– Kyläyhdistyksen vastuulle jäävät jatkossa kaikki uimarannan ylläpidosta aiheutuvat kustannukset, kuten vesinäytteet, rakenteiden kunnossapito, puuceen tyhjennys ja alueen muu hoito, taustoittaa Holm ja muistuttaa, että ilman kaupungin kanssa tehtyä sopimusta uimaranta olisi jätetty luonnontilaan ja kaikki rakenteet olisi poistettu.
Holmia ihmetyttää kaupungin toimissa se, ettei Horpunrannassa kesäaikaan periaatteessa ole hiljaista päivää.
– Uimareita riittää jopa pitkin vuorokautta, sillä taajamassamme sijaitsevan UPM:n viilutehtaan työntekijöitä käy pulahtamassa järvessä niin ilta-, aamu- kuin yövuoron jälkeen. Oma lukunsa ovat muualta Kouvolasta ja laajalti eteläisestä Suomesta tulevat uimarannan käyttäjät.
– Onhan seutukunnallamme rantaviivaa, mutta vapaat uimarannat ovat Repoveden alue mukaan luettuna vähissä, eikä ilman venettä kelvollisille uimapaikoille pääse.
Kyläyhdistyksen tarkoituksena on rahoittaa uimarannan ylläpito meneillään olevalla varainkeräyksellä, avustuksilla ja muilla satunnaisilla tuloilla. Iso rooli kunnossapidossa tulee kuitenkin olemaan kyläaktiivien talkootyöllä. Palkkaa tekemisistään ei heistä kukaan tietenkään ota.
– Lokakuun loppuun asti jatkuvaan pienkeräykseemme on lähdetty yritykset mukaan lukien hyvin mukaan. Ensi kesänä joudumme varmaan järjestämään uuden keräyksen, sillä uimarannan ylläpidon lopullisia kustannuksia on mahdotonta arvioida. Onneksi meillä on käsistään käteviä miehiä, jotka pystyvät huoltamaan jopa laiturirakenteita, toteaa Holm ja selvittää taloudenpidon vaikeaa ennakoivuutta sillä, että suurin osa kyläyhdistykselle ensi vuodelle kaavailluista avustuksista menee Elovalkeat-viikon tapahtumajärjestelyihin.
Holmin mukaan Elovalkeat-viikon avajaistapahtuma järjestetään todennäköisesti Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalolla, mutta päättäjäisiksi suunniteltu Soihtujen ilta nimenomaan Horpunrannassa.
– Ohjelmaa olemme lähteneet kasaamaan sillä periaatteella, että kenellekään ei pystytä esiintymisistä maksamaan.
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 4, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.