Anjalassa ja Voikkaalla torjutaan vieraskasveja talkoilla
Missä ammut on?
Kansanmusiikki raikaa Kymenlaaksossa
Kädet saveen ja kuplivaa lasiin
Wiipurintien markkinat vie jälleen keskiajan tunnelmiin
Tapio Heino jäi eläkkeelle mutta ei vielä kiikkustuoliin
K-Market Hovinsaari saa uuden kauppiaan
Keskikosken museosillan painorajoitus Kouvolassa muuttuu
Mielipide: Presidentti ja Pride
Työ Kymenlaakson luonnon eteen toi ympäristöpalkinnon
Hyvä palvelu tekee iloisen mielen
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Kaakkois-Suomen metsäneuvosto linjasi alueellisen metsäohjelman tavoitteita
Vahvan metsäteollisuuskeskittymän ansiosta Kaakkois-Suomen metsien hyödyntäminen tulee olemaan aktiivista jatkossakin. Metsien kasvuun ja elinvoimaisuuteen tulee panostaa sekä puuntuotannon että ilmastonmuutoksen näkökulmasta.
Metsätalouden toimintaedellytysten parantaminen, metsäluonnon monimuotoisuus, vesiensuojelu ja eri käyttömuotojen yhteensovittaminen nousivat keskeiseen rooliin, kun Kaakkois-Suomen metsäneuvosto hahmotteli alueelliseen metsäohjelman tavoitetilaa vuosille 2021–2025.
Kaakkois-Suomen metsäteollisuus käyttää noin 30 prosenttia Suomessa jalostettavasta puusta.
– Kuljetusten ja niiden päästöjen minimoimiseksi on järkevää, että lähialueen kestäviä hakkuumahdollisuuksia käytetään aktiivisesti, totesi UPM:n Janne Seilo.
Seilon mukaan puuhuollon pullonkaulaksi muodostuvat ilmaston muuttuessa yhä useammin tiet, joiden hoitoon tulisi panostaa nykyistä enemmän.
Metsien kestävyyden, tulevan puuntuotoksen ja hiilensidonnan kannalta lisää vauhtia kaivattiin taimikonhoitoihin, ensiharvennuksiin sekä metsäpinta-alaa ja puun kasvua lisääviin toimiin. MTK:n Hannu Ripatti näkee metsätalouden ja kannattavuudesta huolehtimisen olevan avainasemassa töitä edistettäessä. Metsätalouden kannustimet ovat siinä yksi keskeinen työkalu.
Myös metsänomistajien tavoitteiden monipuolistuminen tulee huomioida metsätalouden palveluissa ja keinovalikoimassa metsän käsittelytapaa valittaessa.
Varsinkin Repoveden ja Saimaan vetovoiman ansiosta luontomatkailulla ja virkistyskäytöllä on merkittävä rooli Kaakkois-Suomen metsien hyödyntämisessä, ja käyttömuotojen arvioitiin kasvavan tulevaisuudessa.
Suomen ladun Jari Vanhanen toivookin lisää panostusta retkeilyreitteihin. Sopimusmenettelyissä sekä luontomatkailun ansaintalogiikassa todettiin olevan kehittämisen tarvetta. Myös erilaiset luonnontuotteet ja niiden jalostaminen ovat yhä suuremman kiinnostuksen kohteena.
Alueellisen metsäohjelman valmistelu jatkuu työryhmien työpajoissa talven aikana ja siihen pääsee vaikuttamaan muun muassa 25.2.2020 järjestettävässä avoimessa Puhutaan metsästä seminaarissa. Ohjelma tulee lausunnoille kesän 2020 aikana ja sen on määrä valmistua syksyllä.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.