Bussit ajavat vappuna myös yövuoroja
Yleisessä Saunassa yksi konsertti
Varissaaren ravintolatoiminnan ja yhteysliikenteen kilpailutus avattu
Haminan Mäntlahden entisen upseerikylän alueen tontit myynnissä
Näyttelijä Eero Ahosta Hamina Priden suojelija
Koiratreffit tuo karvakuonot Karhulan torille
Kymenlaakson vuoden kylä ja maaseututoimijat on valittu
Vesitorninkadun eteläinen osa Karhulassa suljetaan väliaikaisesti
Kotkan kauppatorin kehittäminen jatkuu – Yhteisterassi monipuolistuu, torin kesässä uusia toimijoita ja tapahtumia
Sopeuttaminen tuottaa tulosta Kouvolassa
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Kouvola ei niele Ratamon yöpäivystyksen lakkautusta
Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 22. huhtikuuta kannanottoa koskien Kouvolan ympärivuorokautisen akuuttilääketieteen ja perusterveydenhuollon päivystyksen lakkauttamista. Kouvolan Ratamon päivystyksessä asioi vuodessa noin 45 000 potilasta.
Maan hallituksen kehysriihessään tällä viikolla linjaama Kouvolan yöpäivystyksen lakkauttaminen ei tuo säästöjä, vaan lisää kuluja.
– Kouvolan kaupunki ei hyväksy lakkautusta. Tällä tavoitellaan säästöjä, mutta ne eivät toteudu, vaan päinvastoin. Yhteiskunnan kustannukset kasvavat monella tavalla ja kuntalaisten palvelut heikentyvät. Myös inhimillisestä näkökulmasta päätös on kestämätön, toteaa Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka tiedotteessa.
Kouvolan kaupungin tiedotteen mukaan lakkautuspäätös on soteuudistuksen perusajatuksen vastainen ja rikkoo asukkaiden yhdenvertaisuutta. Hallituksen esitys on epäoikeudenmukainen ja vaarantaa ihmisten perusoikeudet, potilasturvallisuuden ja palvelujen saatavuuden Kouvolassa.
Kouvola on Suomen 11. suurin kaupunki ja maantieteellisesti laaja. Asukkaita on lähes 80 000. Kaupunki on kooltaan aivan toisessa mittaluokassa kuin muut kaupungit, joissa yöpäivystys lakkaa. (Iisalmi 20 801 asukasta, Jämsä 19 347, Raahe 24 073, Varkaus 19 759).
Kaupunginhallituksen käsittelyyn tulevassa kannanotossa todetaan, että päivystyksen keskittäminen Kotkaan lisää kustannuksia useaa kautta: sairaankuljetusten ja Kela-kyytien määrä kasvaa. Kotkan keskussairaalan päivystystiloja on laajennettava, sillä päivystystä ei ole rakennettu nykyistä isompien potilasmäärien varalle.
Mikäli ympärivuorokautiseen päivystykseen tukeutuva psykiatrinen sairaala joudutaan siirtämään Kotkaan, uusien tilojen rakentaminen sairaalalle tuo 15–20 miljoonan euron lisäkustannukset. Lisäksi psykiatrisen sairaalan nykyisistä tiloista on solmittu pitkä, 20 vuoden vuokrasopimus, joka rasittaisi hyvinvointialueen taloutta entisestään. Nykyinen hyväkuntoinen sairaalakiinteistö jää tyhjilleen.
Yöpäivystyksen keskittäminen Kotkaan lisää myös huomattavasti liikennettä huonokuntoisella ja tilastollisesti yhdellä Suomen vaarallisimmalla valtatiellä 15. Yöpäivystyksen säilyttämistä puoltaa lisäksi muun muassa Kouvolan asema Suomen suurimpana varuskuntakaupunkina.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.