Anjalassa ja Voikkaalla torjutaan vieraskasveja talkoilla
Missä ammut on?
Kansanmusiikki raikaa Kymenlaaksossa
Kädet saveen ja kuplivaa lasiin
Wiipurintien markkinat vie jälleen keskiajan tunnelmiin
Positiivisin kotkalainen 2025 finalistit julkaistu
Kouvolan kaupunki tarkistaa kiinteistörajoja ja rajamerkkejä
Tapio Heino jäi eläkkeelle mutta ei vielä kiikkustuoliin
K-Market Hovinsaari saa uuden kauppiaan
Kotkassa maan kolmanneksi parhaat hampurilaiset – Kouvola sijalla viisi
Hyvä palvelu tekee iloisen mielen
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
-Talouden tasapainotuksen tavoitteet saavutettiin siltä osin, että tulos oli talousarviota parempi, mutta toki samalla kumulatiivinen alijäämä kasvoi, toteaa Harri Hagman tiedotteessa tavoitteiden toteutumisesta. Arkistokuva.
Kuva: Teija Piipari
Kymenlaakson hyvinvointialueen viime vuoden tulos ennakoitua parempi – samalla kumulatiivinen alijäämä kasvoi
Kymenlaakson hyvinvointialueen viime vuoden tilinpäätöksen tulos toteutui talousarviota parempana.
Tilinpäätöksen alijäämä on noin 62,5 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa noin 2,7 miljoonaa euroa parempaa tulosta kuin mitä alkuperäiseen talousarvioon oli suunniteltu. Toimintatuotot toteutuivat 6,6 miljoonaa euroa talousarviota suurempina ja toimintakulut puolestaan ylittivät talousarvion 6,9 miljoonalla eurolla.
Vaikka vuoden 2024 talousarvio oli tehty alijäämäiseksi, niin se oli myös tiukka, kertoo hyvinvointialuejohtaja Harri Hagman tiedotteessa.
– Olimme sisällyttäneet siihen noin 32 miljoonan euron säästötavoitteen, josta nyt toteutui lähes 25 miljoonaa euroa. Yhtenä merkittävänä tekijänä olivat alentuneet henkilöstökulut, joihin muiden muassa sairaspoissaolojen että lisä- ja ylitöiden vähenemät vaikuttivat sekä suoraan että sivukulujen kautta, Hagman sanoo.
Hyvinvointialuejohtaja Hagman toteaa tulosparannuksen olevan onnistuminen tämän hetken haasteellisessa ja vaikeasti ennakoitavassa toimintaympäristössä. Hän korostaa hyvinvointialueen koko henkilöstön vaikutusta tulosparannukseen.
– Tämän onnistumisen takana on koko henkilöstömme ja haluankin kiittää jokaista työtekijäämme sitoutuneisuudesta yhteisten tavoitteidemme eteen.
Valtion rahoitus vuodelle 2024 oli 828 miljoonaa euroa. Toimintatuottoja, joka pitää sisällään muiden muassa maksut toisilta hyvinvointialueilta, asiakasmaksut sekä tuet ja avustukset, kertyi noin 123 miljoonaa euroa. Toimintakulut olivat vajaa 1 017 miljoonaa euroa, joista suurimmat kuluerät olivat henkilöstökulut noin 407 miljoonaa euroa ja palvelujen ostot noin 470 miljoonaa euroa.
Vuosi 2024 on toinen alijäämäinen tilinpäätös hyvinvointialueelle ja kumulatiivista alijäämää hyvinvointialueelle on kertynyt vuosilta 2024 ja 2023 yhteensä noin 93,5 miljoonaa euroa. Hyvinvointialueiden tulee kattaa alijäämä seuraavan kolmen vuoden aikana laskettuna alijäämäisen tilinpäätöksen hyväksymisvuodesta, mikä Kymenlaaksossa tarkoittaa vuoden 2026 loppuun mennessä. Kymenlaakson hyvinvointialue on ilmaissut jo aiemmin, että sen ei ole mahdollista palveluja vaarantamatta kattaa alijäämiä täysimääräisesti määräajassa.
Tilinpäätös on aluevaltuuston päätettävänä toukokuussa.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.