Leppoisaa kesää koiran kanssa
Markkinatunnelmaa Suur-Miehikkälässa
Saariston Sirkka tai Sven julkistetaan taas tänä vuonna Pyhtäällä
Kotkan kirkossa on konserttien kesä
Kotkan Kantasataman uusi brändi kertoo erilaisista kohtaamisista
Sari Varonen hätkähdyttää ulkoisella olemuksellaan
Suomen suurin yleisötapahtuma järjestetään tulevana viikonloppuna – Kymenlaaksosta mukana 15 kyläkohdetta
Kirkkoherra Helteen perheelle mökkiympäristö on rakas
16 operaatiota Ukrainan hyväksi Kotkassa
Kotkalaisessa kerrostalossa on vahva yhteisöllisyys
Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palveslut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.
Suomessa viranomaiset suosittelevat kotitalouksia varautumaan erilaisiin häiriöihin 72 tunnin ajaksi. Suositus on annettu jo ennen Ukrainan sotaa, mutta se on noussut entistä enemmän esiin kansainvälisen tilanteen kiristyessä.
− Jokaisessa kodissa kannattaa varautua esimerkiksi pitkittyvään sähkökatkoon tai vedenjakelun häiriöihin kolmen vuorokauden ajaksi, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen toteaa tiedotteessa.
Katso videolta, miten kaupungin turvallisuuspäällikkö on varautunut erilaisiin poikkeustilanteisiin, kuten sähkökatkoihin kolmen vuorokauden ajaksi. Tauriainen antaa hyvin käytännönläheisiä vinkkejä varautumiseen.
−72 tunnin varautuminen ei ole monimutkaista. Monet tarvittavat asiat ovat niitä, mitä käytämme ihan perusarjessa. Jos haluaa hankkia jotakin ekstraa, niin esimerkiksi vesiastioita on hyvä olla kotona, Tauriainen kertoo.
https://www.youtube.com/watch?v=lmWLfWrIF-ALivelähetyksessä 16.12. keskusteltiin Kymenlaakson hyvinvointialueesta – Katso tallenne
Mikä ihmeen hyvinvointialue? -livelähetyksessä keskusteltiin torstaina 16.12. puolentoista tunnin ajan Kymenlaakson hyvinvointialueesta. Keskustelua syntyi muun muassa hyvinvointialueen peruskysymyksistä, kuten rahoituksen muodostumisesta ja hyvinvointialueelle siirtyvien palvelujen tulevaisuuden näkymistä. Lisäksi paneelissa keskusteltiin ensi vuonna aloittavan aluevaltuuston tehtävistä ja hyvinvointialueen ja kuntien yhteistyön merkittävyydestä.
Paneelin keskustelijoina olivat Kymenlaakson hyvinvointialueen valmistelun muutosjohtaja Lauri Lehto, Kympen pelastusjohtaja Juhani Carlson, Kouvolan kaupungin hyvinvointipäällikkö Sanna-Riitta Junnonen sekä kehittämispäällikkö Ninni Taavitsainen ja vastaava johtava sosiaalityöntekijä Tommi Reiman Kymsotesta. Lisäksi kymenlaaksolaisten asukkaiden näkökulmaa keskusteluun toi Reeta Halonen Kotkasta. Paneelin juonsi Hannu Lehtinen.
Verkkolähetystä seuraavilla katsojilla oli mahdollisuus osallistua keskusteluun ja kysyä panelisteilta kysymyksiä viestiseinän kautta.
Livelähetyksen tallenne on katsottavissa Kymsoten Youtube-kanavalla 31.12.2021 asti.
Linkki tallenteeseen.(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 4, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.