Anjalassa ja Voikkaalla torjutaan vieraskasveja talkoilla
Missä ammut on?
Kansanmusiikki raikaa Kymenlaaksossa
Kädet saveen ja kuplivaa lasiin
Wiipurintien markkinat vie jälleen keskiajan tunnelmiin
Kouvolan kaupunki tarkistaa kiinteistörajoja ja rajamerkkejä
Tapio Heino jäi eläkkeelle mutta ei vielä kiikkustuoliin
K-Market Hovinsaari saa uuden kauppiaan
Kotkassa maan kolmanneksi parhaat hampurilaiset – Kouvola sijalla viisi
Kylillä ovat taas ovet avoinna – Kymenlaaksossa noin 30 tapahtumaa
Hyvä palvelu tekee iloisen mielen
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Mielipide: Kouvola kaipaa henkistä jälleenrakennusta
Mikko Jaanu nosti (PK 22.11.) faktoja sivuuttavalla tavalla esiin väitteitä Kinnon toiminnasta. Taustaksi, että Kinno on kaupungin 100-prosenttisesti omistama elinkeinoyhtiö, jonka toiminnan rahoituksesta kaupunki kattaa palvelusopimuksen korvauksen kautta 43 prosenttia vuonna 2023. Loput Kinnon toiminnan rahoituksesta tulee kaupungin ulkopuolelta haettavasta hankerahoituksesta sekä tytäryhtiöiden liiketoiminnasta syntyvistä tuloista.
Kaupunki leikkasi Kinnon palvelusopimuksen korvausta vuonna 2022 miljoonalla eurolla. Kinno kattoi leikkauksen omista aiemmin kertyneistä varoistaan. Vuodelle 2023 palvelusopimuksen korvaus palautettiin kaupunginvaltuuston päätöksellä vuoden 2021 tasolle. Vuonna 2024 Kinnon palvelusopimuksen korvausta leikataan jälleen 250 000 eurolla.
Kinno avaa ja perustelee vuosittain muiden kaupungin konserniyhtiöiden tavoin seuraavan vuoden toimintansa painopisteet ja tavoitteet kaupunginhallituksen talousarviokäsittelyssä. Näiden esitystemme perusteella valtuusto viime kädessä keskustelee ja päättää, mille tasolle Kinnon palvelusopimuksen korvaus seuraavalle vuodelle asettuu.
Kinno on kuluneen vuoden aikana hankkinut kaupungin ulkopuolelta rahoitusta noin 2,4 miljoonaa euroa, jotka käytetään seuraavien 2–3 vuoden kehittämistoimenpiteisiin. Nämä rahat ja niiden käyttö on perusteltu kansallisille tai EU-tason rahoittajille tarkoilla suunnitelmilla ja etukäteen määritellyillä tavoitteilla, joissa kaikissa on alueen elinvoimaa kasvattava vaikutus. Kinnolla oli myös tärkeä rooli, kun valtioneuvosto myönsi äskettäin 2,2 miljoonaa euroa Kouvolan elintarvikekeskittymän vahvistamiseen osana Kymenlaakson äkillisen rakennemuutoksen suunnitelmaa.
Vanhoihin päätöksiin ei ole syytä mennä. Teemme työtä niissä olosuhteissa, jotka meillä kulloinkin ovat vastassa. Olosuhteiden isot puitteet määrittää maailmantalous ja tällä hetkellä erityisesti naapurivaltion käytös. Paikallisiin olosuhteisiin ja alueen houkuttelevuuteen voimme kaikki yhdessä vaikuttaa. Rakentavat ideat ja yhteistyö tuottavat paremmin kuin muiden toiminnan arvostelu.
Kouvola RRT ei saa aiemmin tähtäimessä olleista liikennevirroista riittävästi tuloja – näillä näkymin pitkään aikaan. Kaupungin, valtion ja EU:n yhteisen investoinnin hyödyntämättä jättäminen olisi kuitenkin tyhmää. Siksi olemme etsineet uusia tulonlähteitä muualta. Samalla olemme onnistuneet vahvistamaan Kouvola RRT:n, Suomen ensimmäisen kuivasataman hallinnointiin perustettua Railgate Finland Oy:tä alan vahvoilla asiantuntijoilla.
Kimolan kanava ja matkailu kuuluvat kaupungin organisaation vastuualueeseen. Kohoa Synergiakeskus on yrittäjien aloitteesta syntynyt paikallisten yrittäjien, säätiöiden, järjestöjen ja Kinnon yhteistyön ilmentymä. Edellä mainitut tahot onneksi kokevat yhteistyön tärkeäksi ja uskovat sen kautta syntyvään toimintaan ja parempaan huomiseen.
Toivotan kaikki tervetulleeksi tutustumaan Kinnon toimintaan. Sen ulottuvuudet, haasteet ja vaikutukset aukeavat parhaiten, kun sovitaan tapaaminen ja puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä kasvotusten.
Kimmo Niemi
toimitusjohtaja
Kouvola Innovation Oy
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.