Jyrki Saarela jättää MyPan
Miika Herrala palaa Titaaneihin – Henri Rahkonen lähtee pois
Keltakallion asemakaavaehdotus valmistui lautakunnan käsittelyyn – Sammakkojen ja perhosten säilyminen turvataan
Mehiläinen tuottaa jatkossakin Etelä-Kymenlaakson psykiatrian avohoidon lääkäripalvelut
Mielipide:Avoin kysymys päättäjille
Jesse Hartoselle kartingmestaruus
Kotiseututyön ansiomitali kahdelle ansioituneelle kymenlaaksolaiselle
Ei tullut koripallostadionia, kun ei sellaista tilattukaan – Satama Areenan rakennuttajia on ryöpytetty julkisuudessa
Mielipide: Kutomossa syntyvät kauniit matot ja uuden ystävyyssuhteet
Players Sports Bar Kotkassa sulkee ovensa
Rallicross SM -sarja tekee kahden vuoden tauon jälkeen paluun Tykkimäelle
Kirppis-yrittäjäksi rakkaudesta kierrätykseen
Poikki menneet nivelsiteet voivat kasvaa takaisin kiinni
Yrittäjien uusi kumppani
Mielipide: Kouvolan liikunta- ja kulttuurilautakunta on kovan paikan edessä
Kaupunginhallitus hyväksyi kesäkuussa ensi vuoden talouskehyksen, joka sopeuttaa kaupungin taloutta jo vuonna 2024 noin 14 miljoonaa ja vuonna 2027 noin 23 miljoonaa euroa. Tiistaina 12.9. kaupunki julkaisi liikunta- ja kulttuuripalveluiden säästölistan, joka puhuu omaa karua kieltään: Sivistyksessä liikunnan ja kulttuurin säästötavoite kehyksessä on yhteensä miltei neljä miljoonaa, joista lähes 800 000 vuonna 2024. Kaupungin tulee sopeuttaa toimintaansa, jotta se saa lakisääteiset palvelut tuotettua.
Nyt viranhaltijoiden tekemässä esityksessä on muun muassa nostettu esiin uimahalliverkko uuden urheilupuiston uimahallin valmistuttua, jäähalliverkko, Kymenlaakson Opiston ostopalveluraha ja vapaan sivistystyön uudelleenjärjestäminen maakunnan laajuisessa yhtiössä, kirjastojen palveluverkko ja myöhästymismaksut, kulttuuriavustusten leikkaukset, Kouvolan teatterin tuki, Kuusankosken ja Anjalankosken teattereiden tuki, Kymenlaakson Orkesterin tuki ja Pohjois-Kymen musiikkiopiston tuki.
Selvää on se, että Kouvolan kaupungin taloudellinen suunta pitää muuttaa. Kiviä, kantoja ja jopa kuoppia on käännetty, jotta vaihtoehtoja lähes mahdottomillekin säästötoimille löytyisi. Totuus on kuitenkin se, ettei juustohöylällä tästä säästötavoitteesta tulla selviämään, vaan edessä on pakollisiakin palveluverkkomuutoksia. Sen lisäksi kaupunki tekeekin säästöjen rinnalla investointeja, jotka tuottavat tulevaisuudessa käyttötaloussäästöjä.
Näiden kaikkien lisäksi joudutaan tekemään myös muita sopeuttamistoimia, jotta tavoitteisiin päästään. Siksi onkin tärkeää rakentaa ja löytää myös uusia tapoja toimia, kehittää ja luoda yrittäjämäistä toimintatapaa läpi hallintoalojen yhteistyötä kehittäen. Veronkorotuksella tappioiden paikkaaminen muuttotappiokunnassa ei ole kannattava ratkaisu pitkällä tähtäimellä, mikäli toimintatavoissa ei tapahdu muutosta.
Näinä hetkinä päättäjänä oleminen on haasteellista. Nyt edessä olevat päätökset kantavat pitkälle niin hyvässä ja pahassa ja tehdään millaisia päätöksiä tahansa, osuu päätökset korkealta ja kovaa meihin kaikkiin.
Päätöksenteossa pitää osata katsoa pitkälle tulevaisuuteen, vaikka jotkut päätökset kirpaisevatkin juuri nyt. Päätöksenteon pohjalla ei voi olla mututuntuma, vaan päätösten pitää perustua faktatietoon – ja päätöksiä ohjatkoon vasta taannoin valmistunut kaupungin strategia ja liikunta- ja kulttuuriohjelmat.
Kaikkien päättäjien tehtävänä on kuitenkin turvata Kouvolan kaupungin talous nyt ja tulevaisuudessa.
Nita Ahola
kaupunginvaltuutettu (kok.)
varapuheenjohtaja, liikunta- ja kulttuurilautakunta
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.