Mielipide: Kuluttamalla paikallisesti syntyy positiivinen kierre
Kymenlaakson Yleisurheilu valitsi Vuoden urheilijaksi Krista Tervon
Virtuaalimuseossa Kyminlinnan alue herää henkiin alkuperäisessä asussaan
KTP vahvisti hyökkäystään potentiaalisella maalintekijällä
Kotka tekee lahjoituksen John Nurmisen Säätiölle osana Meritontti-kampanjaa
Mielipide: Maailman vihrein akkumateriaalitehdas
Mielipide: Olkaamme kiitollisia itsenäisyydestä
Kotkan Citymarketin kauppias vaihtuu
Kotihoitoa Kouvolassa - Myö välitetään sinusta!
Miun & ihanan kaupan tarina
Mielipide: Menestyvät yrittäjät ja yritykset ovat yhteiskuntamme perusta
Tulevien päättäjien tulee tehdä töitä sen eteen, että yksinyrittäjillä, työnantajilla ja muilla yrittäjyyden muodoilla on tilaa toimia ja kasvaa jatkossakin. Tämä on hyvinvointiyhteiskuntamme turvaamiseksi välttämätöntä. Tarvitsemme yrityksiä innovoimaan uutta toimintaa, vastaamaan muuttuvan maailman tarpeisiin sekä kirittämään kilpailua.
Poliittisesta keskustelusta unohdetaan kuitenkin liian usein itsensä työllistävät eli yksinyrittäjät ja mikroyritykset, vaikka 93 prosenttia yrityksistä on alle kymmenen henkeä työllistäviä. Pelkästään jo yksinyrittäjien määrä on Suomessa noin 200 000, määrä on tuplaantunut 2000-luvun aikana.
Talven ja kevään aikana olen tavannut useita yrittäjiä ja käynyt vielä useampia keskusteluja – muutoksia tarvitaan moneen asiaan.
Keskusteluissa on tullut esiin se, että byrokratian määrä on liiallinen nykyisellään, yrittäjien ja yritysten verot sekä veroluonteiset maksut ovat korkeat. Esimerkiksi monelle yksinyrittäjälle merkittävä YEL-uudistus tulee ottaa kokonaisvaltaiseen tarkasteluun tulevalla vaalikaudella. Myös vähäisen liiketoiminnan arvonlisäverovelvollisuuden rajaa tulee nostaa ensi hallituskaudella, josta voidaan saada apua kaikkein pienituloisimpien yksinyrittäjien arkeen.
Tulevalla hallituskaudella tulee pitää kiinni siitä, että yrittämisen eikä työnteon verotus nouse. Verotuksen painopistettä ylipäätään tulee siirtää työstä ja yrittämisestä haittoihin sekä päästöihin. Lisäksi työelämän joustoja ja paikallisen sopimisen mahdollisuutta tulee laajentaa. Paikallinen sopiminen lisää työllisyyttä sekä mahdollistaa perheen ja työelämän paremman yhteensovittamisen. Meidän tulee panostaa uudelleen koulutukseen, jotta kohtaanto-ongelmaa saadaan ratkaisuja.
Lisäksi tarvitsemme työ- ja osaamisperusteista maahanmuuttoa. Nykyinen työvoimapula on este myös investoinneille.
Muun muassa näitä asioita minä haluan päätöksentekijänä viedä eteenpäin.
Itsekin yrittäjänä toimineena haluan olla edistämässä toimenpiteitä, joilla tuetaan yritysten luomaa kestävää kasvua. Katseet on fokusoitava laajasti koko yrittäjäkenttään ja mitään yrittäjyydenmuotoa ei saa jättää huomiotta.
Christa Carpelan (kok.)
eduskuntavaaliehdokas
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.