Kantaaottavaa taidetta tavallisen suomalaisen näkökulmasta
Huvipuisto ja vesipuisto valmiina kesään
Kouvolan kuudes yhteisötila avataan Valkealaan
Virolahden turvallisuuspäivässä arjen varautumista ja kohtaamisia rajaseudulla
Mielipide: Kuntavaaleista
Koiratreffit tuo karvakuonot Karhulan torille
Kotkan kauppatorin kehittäminen jatkuu – Yhteisterassi monipuolistuu, torin kesässä uusia toimijoita ja tapahtumia
Kymenlaakson vuoden kylä ja maaseututoimijat on valittu
Vesitorninkadun eteläinen osa Karhulassa suljetaan väliaikaisesti
Kotkan kaupunki ja Kotka Peace United yhteistyöhön
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Mielipide: Suomen Yrittäjät haluaa Suomeen lisää työtä ja hyvinvointia
Kari Valen totesi (PK 23.6) minun laukoneen Ylen aamussa ”kovaa tekstiä”. En ole esittänyt asumistuen poistamista. Jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oltava oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon.
Tämän Suomen perustuslaissa turvatun oikeuden takaaminen edellyttää, että kaikki työkykyiset osallistuvat hyvinvointivaltion palveluiden rahoitukseen. Työllisyysasteemme on Pohjoismaiden alhaisin ja rakenteellinen työttömyys korkein. Suomessa on lähes 100 000 pitkäaikaistyötöntä ja 320 000 työvoiman ulkopuolella olevaa parhaassa työiässä (25–59v) olevaa ihmistä. Monilla heistä on päteviä, esimerkiksi työkykyyn liittyviä syitä, miksi he eivät voi palata työmarkkinoille. Yhtä selvää on se, että monilla tällaisia syitä ei ole.
Ei ole ihmisen, vaan järjestelmän vika, jos työtä ei kannata ottaa vastaan. Siksi tarvitaan uudistuksia ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan ja sosiaaliturvaan.
Pienissä yrityksissä tieto kulkee ja luottamus yrittäjän ja työntekijöiden välillä on vahva. Paikallisen sopimisen edellytykset ovat erittäin hyvät.
Lainsäädäntö ei anna mahdollisuutta sopia työehdoista paikallisesti niin, että sopimuksesta hyötyvät molemmat osapuolet. Laki myös kohtelee liittoon kuulumattomia yrityksiä ja työntekijöitä syrjivästi. Siksi tarvitaan muutoksia paikallisen sopimisen sääntelyyn.
Jokaisella on vapaus kuulua ja olla kuulumatta liittoon. Liiton jäsenyys ei kuitenkaan tuo oikeutta ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan, vaan sen antaa työttömyyskassan jäsenyys. Ne työntekijät, jotka eivät kuulu kassaan, eivät ole oikeutettuja etuuteen. Tämä on väärin, sillä kaikki osallistuvat työttömyysvakuutusmaksuilla järjestelmän rahoittamiseen. Esittämämme ratkaisu on yleinen ansioturva, joka ei edellytä kassan jäsenyyttä.
Suomen Yrittäjien tavoitteena on muuttaa työmarkkina- ja sosiaaliturvajärjestelmää niin, että myös jatkossa kykenemme turvaamaan hyvinvointivaltion rahoituksen. Se onnistuu ainoastaan, jos yritykset menestyvät, uskaltavat palkata työntekijöitä ja työtä on kannattavaa ottaa vastaan.
Työ ehkäisee syrjäytymistä, luo osallisuutta ja tuo verotuloja. Veroilla rahoitetaan hyvinvointia niillekin, jotka eivät siihen itse pysty.
Janne Makkula
johtaja, varatuomari
Suomen Yrittäjät
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.