Kirkkokadun koronarokotuspisteen eteen väliaikaisia parkkipaikkoja
"Kun on vuosi jo kitkuteltu, se on paljon" – Yrittäjät pettyivät hallituksen esitykseen kustannustuesta sulun kurittamille yrityksille
Kesän päällystyskohteet lautakuntakäsittelyyn Kouvolassa
Kymsoten Omaolon sosiaalihuollon palveluarviot käyttöön – auttavat erityisesti ikääntyvien palvelutarpeiden selvittämisessä
Tuleeko Euroopassa käyttöön venäläinen koronarokote? Euroopan lääkevirasto alkoi arvioida Sputnikia
Jari Nenoselta "paljastuskirja"
Älä mene verkkopankkiin Googlen kautta – Suomalaisia huijataan nyt uudella, erittäin uskottavalla tavalla
”Tämä on harmittava takaisku”
Googlen yhteisötukiavustukset haettavissa Kymenlaakson alueen organisaatioille
AstraZenecan rokotetta annetaan vain alle 70-vuotiaille – Tässä järjestyksessä rokotetaan
Viikon Pulinat -show
Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Samoin Viikon Pulinat. Viimeisessä ohjelmassa käydään pohjalla ja noustaa huipulle eli mukana mm. parhaat/huonoimmat palat, nostalgiaa, yllätysvieraita jne.
Tuotanto: Same-eYes Oy / Citymedia.fi
Mielipide: Translain uudistamisesta
Translain uudistamisesta puhuttaessa otetaan usein esille nuorten ihmisten mielenterveysongelmat. On tietenkin ikävää, jos alaikäinen tyttö tai poika päätyy itsetuhoisiin ajatuksiin, koska kokee oman kehonsa vieraaksi ja on epävarma omasta sukupuoli-identiteetistään. Tähän ilmiöön tuleekin reagoida.
Mielestäni olisi kuitenkin syytä miettiä aina hyvin tarkoin, onko kyse todellisesta nuoren sukupuolidysforiasta vai muista kasvukivuista, jotka voisivat olla hoidettavissa vaikkapa hyvän terapian avulla. Eihän nuori usein vielä tiedä, mitä kaikkea hän tulevalta elämältään haluaa. Alaikäinen ihminen voi tuntea vahvasti, ettei hän tahdo koskaan saada lapsia, mutta silti hän ei pääse steriloitavaksi tämän tunteensa perusteella. Toisaalta anorektikolle ei tarjota hoidoksi laihdutusleikkausta.
Transseksuaalien etuja ajava Trasek painottaa, etteivät he vaadi translain uudistamisessa alaikäisille ihmisille tehtäviä sukupuolenkorjausleikkauksia ja hormonihoitoja vaan murrosiän siirtämistä lääkkeiden avulla. Trasekin ajatuksena kai on, että tällä tavalla nuori saisi lisää peliaikaa miettiä, haluaako hän olla aikuisena mies vai nainen tai kenties joku ihan muu. Voidaan kuitenkin esittää vastakysymys, eivätkö nämä kasvua ja kehitystä jarruttavat lääkitykset ole jo kajoamista alaikäisen tytön tai pojan hormonitoimintaan? Tiedetäänkö kunnolla, millaisia fyysisiä ja psyykkisiä vaikutuksia näillä lääkkeillä on ihmisen myöhempään elämään? Entä jos mielenterveysongelmat edelleen jatkuvat tai kenties jopa pahenevat?
Väistämättä tulee mieleen, harjoittaako Trasek samanlaista vähän kerrallaan väsyttämistä ja taivuttamista kuin Seta aikoinaan. Ajankohtaisen kakkosen homoillassa vuonna 1996 Setan silloinen pääsihteeri Rainer Hiltunen vakuutti, ettei Seta ollut ajamassa muuta kuin lakia rekisteröidystä parisuhteesta perimisoikeuksineen. Vuonna 2002 tämä laki astui voimaan, ja homot ja lesbot saivat sen jälkeen virallistaa suhteensa maistraatissa. Tiedämme hyvin, ettei Seta suinkaan ole tyytynyt tämän virstanpylvään saavuttamiseen.
Transaktivistien taustalla tuntuu vaikuttavan maailmanlaajuinen ideologia. Onko heidän tavoitteenaan kuitenkin, että tulevaisuuden Suomessa sukupuolenkorjausleikkauksia tehtäisiin myös alaikäisille? Onko lasten vanhemmilla tulevaisuudessa enää mahdollisuuksia puuttua näihin ratkaisuihin? Ulkomailla on jo ennakkotapauksia lasten huostaan ottamisesta, kun heidän vanhempansa eivät ole suostuneet näihin toimenpiteisiin.
Entä kuinka paljon tämä globaali villitys tulee maksamaan valtioille? Monivaiheinen genitaalien muokkaaminen uuteen uskoon ei liene leikkauksena aivan halvimmasta päästä.
Mikko Haaksluoto (ps.)
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 4, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.