Anjalassa ja Voikkaalla torjutaan vieraskasveja talkoilla
Missä ammut on?
Kansanmusiikki raikaa Kymenlaaksossa
Kädet saveen ja kuplivaa lasiin
Wiipurintien markkinat vie jälleen keskiajan tunnelmiin
Tapio Heino jäi eläkkeelle mutta ei vielä kiikkustuoliin
K-Market Hovinsaari saa uuden kauppiaan
Keskikosken museosillan painorajoitus Kouvolassa muuttuu
Mielipide: Presidentti ja Pride
Työ Kymenlaakson luonnon eteen toi ympäristöpalkinnon
Hyvä palvelu tekee iloisen mielen
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Mielipide: Venäjän hyökkäystä ei voi perustella muiden tekemisillä
Ankkurin ja PK-lehden lukijapalstoilla on viime aikoina lukuisten kirjoittajien toimesta puolusteltu Venäjän raakaa hyökkäystä Ukrainaan. Perusteluina näissä teksteissä on lähes poikkeuksetta käytetty Yhdysvaltojen aiempia sotatoimia, milloin Serbiassa, Irakissa tai Afganistanissa.
Olipa sodan juurisyistä lopulta mitä mieltä tahansa, ei Venäjän hyökkäystä voi mitenkään puolustaa sillä, että joku toinen maa joskus historiassa on toiminut samoin. Vuosisatojen saatossa laittomia hyökkäyssotia ja kansanmurhia ovat toteuttaneet muun muassa Saksa, Ranska, ottomaanit ja Tsingis Khan. Historiassa ei kuitenkaan tapahdu enää mitään, emmekä voi vaikuttaa mihinkään aiemmin tapahtuneeseen.
Yhdysvallat liittolaisineen on toki käynyt monia kyseenalaisia sotia, jotka ovat tuottaneet kärsimystä siviiliväestölle. Jos 1800-luvun intiaanisotia ei lasketa mukaan, on ero Venäjän sotatoimiin Ukrainassa kuitenkin merkittävä. Yhdysvallat, toisin kuin Venäjä Ukrainassa, ei ole pyrkinyt liittämään Vietnamia, Serbiaa, Irakia tai Afganistania omaksi osavaltiokseen. Yhdysvallat, toisin kuin Venäjä Ukrainassa, ei ole pyrkinyt hävittämään kohdemaidensa kulttuuria ja kansaa pois maailmankartalta, eikä kiistänyt näiden kansojen olemassaoloa ja oikeutusta itsenäisyyteen.
Ymmärrän hyvin, että Venäjää ottaa päähän Ukrainan halu liittyä mukaan eurooppalaiseen perheeseen. Onhan mailla kuitenkin pitkä yhteinen historia takanaan. Venäjän olisi kuitenkin syytä katsoa peiliin. Missäköhän lienee vika, jos tuhatvuotinen yhteinen avioliitto Ukrainan toimesta halutaan nyt purkaa? Tuskin Ukraina länteen haikailisi, jos Venäjän kanssa olisi kokemusta mukavasta ja auvoisesta yhteiselosta.
Juho Eerola (ps.)
Kansanedustaja
Kotka
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.