Junalla pääsee pian retkeilemään Repoveden kansallispuistoon
Valokuvia esillä monipuolisesti Kouvola-talolla
Matonpesupaikat on avattu Kouvolassa
Kouvolan kaupungin ja Kymsoten yhteinen tahtotila: Kymenlaaksossa tulee turvata vahvat päivystyspalvelut
Maakaasun tulo Venäjältä katkeaa lauantaina 21. toukokuuta kello 7
Juha Huhtala erotettiin Liike Nytistä
Kouvola haluaa osansa Iitin Kymiringin heinäkuisesta kisafiiliksestä
Roppakaupalla epäonnea mukana – Ranskassa sattunut onnettomuus poiki Juha Marttiselle kirjan verran tarinaa
Kotimaisen tekemisen historiaa tarjolla kansanoopperan muodossa
Liikenne Saimaan kanavasta siirtyi maanteille ja raiteille – Kanavakonkarin mielestä Venäjän ei kannata irtisanoa vuokrasopimusta, josta se saa rahaa, vaikka yhtään laivaa ei kulkisi
Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palveslut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.
Suomessa viranomaiset suosittelevat kotitalouksia varautumaan erilaisiin häiriöihin 72 tunnin ajaksi. Suositus on annettu jo ennen Ukrainan sotaa, mutta se on noussut entistä enemmän esiin kansainvälisen tilanteen kiristyessä.
− Jokaisessa kodissa kannattaa varautua esimerkiksi pitkittyvään sähkökatkoon tai vedenjakelun häiriöihin kolmen vuorokauden ajaksi, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen toteaa tiedotteessa.
Katso videolta, miten kaupungin turvallisuuspäällikkö on varautunut erilaisiin poikkeustilanteisiin, kuten sähkökatkoihin kolmen vuorokauden ajaksi. Tauriainen antaa hyvin käytännönläheisiä vinkkejä varautumiseen.
−72 tunnin varautuminen ei ole monimutkaista. Monet tarvittavat asiat ovat niitä, mitä käytämme ihan perusarjessa. Jos haluaa hankkia jotakin ekstraa, niin esimerkiksi vesiastioita on hyvä olla kotona, Tauriainen kertoo.
https://www.youtube.com/watch?v=lmWLfWrIF-AMielipide: Voidaanko sodat estää?
Koulukirjat antavat sodista usein vääristyneen kuvan. Sotia käydään niiden mukaan puolustaen ihmisoikeuksia ja rangaisten niiden rikkojia. Tuo väittämä kuuluu kaikkien sotien perustotuuksiin, niihin totuuksiin, jotka kuolevat ensimmäisenä sodassa. Molempien osapuolten armeijat kertovat olevansa pelkästään ”puolustusvoimia”, eivät mitään sotaa ja tappamista varten koulutettuja joukkoja. Uusimpia ja erikoisimpia tappamisen peittelyselityksiä oli määritellä liittouman toimia Afganistanissa ”ennakoivaksi puolustautumiseksi”.
Myös sotien romantisoiminen kuuluu kuvioon, harvemmin sotimisesta kertovissa elokuvissa näytetään ruhjoutuneita ruumiita ja niistä irronneita osia. Erotiikkaa edustaa ihailua herättävän sankariparin suhteen kehkeytyminen, ei maksullista naista käyttävän tai raiskaavan sotilaan pyrkimys paeta todellisuutta.
Vastapuoli leimataan epäinhimilliseksi raakalaiseksi, vaikka samanlaisia ihmisiä kaikkine inhimillisine ominaisuuksineen on molemmilla puolilla. Ja enemmistö heistä on varsin halutonta sotimaan, mistä kertoo se, että toisessa maailmasodassa käytettiin yhdeksän tonnia ammustarvikkeita yhtä kuollutta sotilasta kohden. Historia osoittaa kiistattomasti, että sotien taustalta löytyvät vallan ja taloudellisten etujen tavoittelu. Sen havaitseminen vaatii hiukan vaivaa ja kykyä kaivaa sotapropagandan alta todelliset tapahtumat. Usein sotaan lähteneiden tavoitteet eivät toteudu. Toinen osapuoli jää kokonaan ilman saalista ja nimetään häviäjäksi. Mitä lähemmäksi nykyaikaa tullaan, sen useammin toteamme molempien osapuolten kuuluvan häviäjiin. Voittajiksi jäävät vain kummankin osapuolen armeijoita varustanut teollisuus ja ennen kaikkea niiden omistajat. Häviäjät ovat sellaisia kuin sotainvalidi-isäni, joka viimeiset elinvuotensa istui pyörätuolissa, tai hänen veljensä, jonka tie päättyi tarkka-ampujan luotiin Kutisman Villavaarassa.
Markku J Kekäläinen
Korela
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 4, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.