Junalla pääsee pian retkeilemään Repoveden kansallispuistoon
Valokuvia esillä monipuolisesti Kouvola-talolla
Matonpesupaikat on avattu Kouvolassa
Kouvolan kaupungin ja Kymsoten yhteinen tahtotila: Kymenlaaksossa tulee turvata vahvat päivystyspalvelut
Maakaasun tulo Venäjältä katkeaa lauantaina 21. toukokuuta kello 7
Juha Huhtala erotettiin Liike Nytistä
Kouvola haluaa osansa Iitin Kymiringin heinäkuisesta kisafiiliksestä
Roppakaupalla epäonnea mukana – Ranskassa sattunut onnettomuus poiki Juha Marttiselle kirjan verran tarinaa
Kotimaisen tekemisen historiaa tarjolla kansanoopperan muodossa
Liikenne Saimaan kanavasta siirtyi maanteille ja raiteille – Kanavakonkarin mielestä Venäjän ei kannata irtisanoa vuokrasopimusta, josta se saa rahaa, vaikka yhtään laivaa ei kulkisi
Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palveslut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.
Suomessa viranomaiset suosittelevat kotitalouksia varautumaan erilaisiin häiriöihin 72 tunnin ajaksi. Suositus on annettu jo ennen Ukrainan sotaa, mutta se on noussut entistä enemmän esiin kansainvälisen tilanteen kiristyessä.
− Jokaisessa kodissa kannattaa varautua esimerkiksi pitkittyvään sähkökatkoon tai vedenjakelun häiriöihin kolmen vuorokauden ajaksi, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen toteaa tiedotteessa.
Katso videolta, miten kaupungin turvallisuuspäällikkö on varautunut erilaisiin poikkeustilanteisiin, kuten sähkökatkoihin kolmen vuorokauden ajaksi. Tauriainen antaa hyvin käytännönläheisiä vinkkejä varautumiseen.
−72 tunnin varautuminen ei ole monimutkaista. Monet tarvittavat asiat ovat niitä, mitä käytämme ihan perusarjessa. Jos haluaa hankkia jotakin ekstraa, niin esimerkiksi vesiastioita on hyvä olla kotona, Tauriainen kertoo.
https://www.youtube.com/watch?v=lmWLfWrIF-AMyyjä, varo huijareita verkon myyntialustoilla
Internetin kauppapaikoilla tapahtuu huijauksia, jotka liittyvät tavaran myymiseen, ostamiseen tai vuokraamiseen. Poliisi muistuttaa, että myös myyjät voivat joutua kaupankäynnin yhteydessä rikoksen uhriksi.
Kaakkois-Suomen poliisille on alkuvuoden aikana saapunut kymmeniä rikosilmoituksia tapauksista, jossa huijauksen uhriksi joutuneet myyjät ovat kärsineet taloudellista vahinkoa täytettyään maksukorttinsa tiedot huijaussivustolle. Menetetyt summat ovat yleensä kymmeniä tai satoja euroja, joissain tapauksissa jopa yli tuhat euroa. Poliisi tutkii tapauksia muun muassa rikosnimikkeillä petos ja maksuvälinepetos.
– Huijaustapoja on erilaisia. Tyypillisessä tapahtuman kulussa myyntialustalle ilmoituksen jättänyt myyjä saa yhteydenoton mahdollisena ostajana esiintyvältä henkilöiltä. Kaupankäynnin aikana ostaja ehdottaa myyjälle käytettäväksi palvelua, joka huolehtii maksun välityksestä ja tuotteen kuljetuksesta. Tämän jälkeen myyjä saa linkin ulkoisesti aidolta vaikuttavalle palvelutarjoajan sivulle. Siellä myyjää pyydetään esimerkiksi maksun vahvistuksen tai vakuusmaksun varjolla syöttämään oman maksukorttinsa tiedot, poliisin tiedotteessa kerrotaan.
Poliisi muistuttaa, että kaupankäynnin yhteydessä kannattaa olla tarkkana, mitä tietoja itsestään toiselle osapuolelle luovuttaa.
– Kyseenalaista, miksi myyjän ehdottamaa palvelua pitää kaupankäynnin yhteydessä käyttää. Huijaussivustot on voitu luoda tutun palvelutarjoajan nimissä ja ne saattavat vaikuttaa hyvin aidoilta. Varoituskellojen tulisi soida viimeistään, jos ulkopuolinen taho tiedustelee maksukortin tietoja tai verkkopankkitunnuksia.
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 4, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.