Sadun lumoa Kimaran keväässä
Mielipide: Hyvä bisnes perustuu luonnon ylläpitämiseen
Rauhan viesti -kevätkonsertti Ukrainan hyväksi Myllykosken kirkossa
Mielipide: Ratamon yöpäivystyksen lopetus – säkillä valoa pirttiin ja pimeää ulos
Hyvinvointialueen palvelulautakunta: Elimäen, Jaalan ja Miehikkälän terveysasemat lakkautetaan
Akkutehtaasta jätettiin adressi ministereille – CNGR:n mukaan Haminan akkutehdasta ei voida rinnastaa muihin tehtaisiin ratkaisuiltaan
Henkilö: Ahkera mielipidekirjoittaja Jukka Poikolainen herättää vahvoja reaktioita, puolesta ja vastaan – ”Yritän olla humanisti”
Pekka Korpivaara vaatii Kymenlaakson hyvinvointialueen johtajaylilääkärin erottamista – Hyvinvointialue puolustaa johtajaylilääkäriä
Rallicrossia triplasti Tykkimäellä
Tykkimäen huvipuiston kesän uutuuslaite kohoaa 38 metriin
Wiinijuhlat Kuusankoskella
Digiasemalta uutta osaamista yrityksille
Palveleva kangaskauppa
Luksulla valmistaudutaan Tammikuun talkoisiin
Kotihoitoa Kouvolassa - Myö välitetään sinusta!
Ulla Ribu on tykännyt työskennellä Kairossa. -Tämä on omaleimainen paikka, hän sanoo.
Veli-Pekka Kelloniemi
Pitkä ura Kotkan tunnetussa ravintolassa päätökseen
Veli-Pekka Kelloniemi
Ravintola Kairon pitkäaikainen ravintolapäällikkö Ulla Ribu, 63, jää eläkkeelle Liisa Rinteen jatkaessa hänen tehtäviään.
– Tulin Kairoon töihin vuonna 1976 viinikassaksi. Se tarkoitti juomien mittaamista laseihin tarjoilijoille, kertoo Ribu.
Ravintolapäällikkö ehti nähdä Kairon hurjat 70- ja 80-luvut merimiehineen ja laivatyttöineen, kun Kantasatama oli vielä toiminnassa.
– Silloin sattui ja tapahtui. Töissä oli hauska olla, kun oli todella paljon ihmisiä aamu viidestä lähtien. Silloin ei ollut vielä pubeja ja tanssikulttuuri oli voimissaan.
Sittemmin alun perin Tampereelta kotoisin oleva Ribu kouluttautui tarjoilijaksi, ja 90-luvulta lähtien hän on toiminut nykyisessä tehtävässään.
Ribu on nauttinut pitkän historian omaavan työpaikkansa kulttuuritarjonnasta.
– Tämä on Suomen ensimmäinen ravintolateatteri. Ensimmäistä näytelmää vuonna -86 eli Maratontansseja oli tarkoitus esittää kolme kertaa, mutta sitä esitettiinkin kolme ja puoli vuotta.
Ravintolapäällikkö on seurannut Ekamin Kymen Konservatorion esiintyjien kehitystä ujoista nuorista valmiiksi artisteiksi.
Vuosien saatossa ravintolatyö on muuttunut entistä hektisemmäksi henkilöstön vähentyessä.
– Asiakkaiden juomakulttuurissa näkyy muutos yleiseurooppalaiseen suuntaan eli juodaan vähemmän alkoholia.
Eläkesuunnitelmia Ribulla ei vielä ole. Iltatyöhön tottuneena hän kertoo ensin vain fiilistelevänsä, miltä tuntuu elää normaalissa päivärytmissä.
– Harrastan lukemista. Opettelen runojen ja dekkareiden lukemista.
Ulla Ribun eläköitymiskahvit tarjotaan Kairossa perjantaina 28. helmikuuta kello 16–19.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.