Jyrki Saarela jättää MyPan
Miika Herrala palaa Titaaneihin – Henri Rahkonen lähtee pois
Keltakallion asemakaavaehdotus valmistui lautakunnan käsittelyyn – Sammakkojen ja perhosten säilyminen turvataan
Mehiläinen tuottaa jatkossakin Etelä-Kymenlaakson psykiatrian avohoidon lääkäripalvelut
Mielipide:Avoin kysymys päättäjille
Jesse Hartoselle kartingmestaruus
Kotiseututyön ansiomitali kahdelle ansioituneelle kymenlaaksolaiselle
Ei tullut koripallostadionia, kun ei sellaista tilattukaan – Satama Areenan rakennuttajia on ryöpytetty julkisuudessa
Mielipide: Kutomossa syntyvät kauniit matot ja uuden ystävyyssuhteet
Players Sports Bar Kotkassa sulkee ovensa
Rallicross SM -sarja tekee kahden vuoden tauon jälkeen paluun Tykkimäelle
Kirppis-yrittäjäksi rakkaudesta kierrätykseen
Poikki menneet nivelsiteet voivat kasvaa takaisin kiinni
Yrittäjien uusi kumppani
Ulla Ribu on tykännyt työskennellä Kairossa. -Tämä on omaleimainen paikka, hän sanoo.
Veli-Pekka Kelloniemi
Pitkä ura Kotkan tunnetussa ravintolassa päätökseen
Veli-Pekka Kelloniemi
Ravintola Kairon pitkäaikainen ravintolapäällikkö Ulla Ribu, 63, jää eläkkeelle Liisa Rinteen jatkaessa hänen tehtäviään.
– Tulin Kairoon töihin vuonna 1976 viinikassaksi. Se tarkoitti juomien mittaamista laseihin tarjoilijoille, kertoo Ribu.
Ravintolapäällikkö ehti nähdä Kairon hurjat 70- ja 80-luvut merimiehineen ja laivatyttöineen, kun Kantasatama oli vielä toiminnassa.
– Silloin sattui ja tapahtui. Töissä oli hauska olla, kun oli todella paljon ihmisiä aamu viidestä lähtien. Silloin ei ollut vielä pubeja ja tanssikulttuuri oli voimissaan.
Sittemmin alun perin Tampereelta kotoisin oleva Ribu kouluttautui tarjoilijaksi, ja 90-luvulta lähtien hän on toiminut nykyisessä tehtävässään.
Ribu on nauttinut pitkän historian omaavan työpaikkansa kulttuuritarjonnasta.
– Tämä on Suomen ensimmäinen ravintolateatteri. Ensimmäistä näytelmää vuonna -86 eli Maratontansseja oli tarkoitus esittää kolme kertaa, mutta sitä esitettiinkin kolme ja puoli vuotta.
Ravintolapäällikkö on seurannut Ekamin Kymen Konservatorion esiintyjien kehitystä ujoista nuorista valmiiksi artisteiksi.
Vuosien saatossa ravintolatyö on muuttunut entistä hektisemmäksi henkilöstön vähentyessä.
– Asiakkaiden juomakulttuurissa näkyy muutos yleiseurooppalaiseen suuntaan eli juodaan vähemmän alkoholia.
Eläkesuunnitelmia Ribulla ei vielä ole. Iltatyöhön tottuneena hän kertoo ensin vain fiilistelevänsä, miltä tuntuu elää normaalissa päivärytmissä.
– Harrastan lukemista. Opettelen runojen ja dekkareiden lukemista.
Ulla Ribun eläköitymiskahvit tarjotaan Kairossa perjantaina 28. helmikuuta kello 16–19.
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.