Iiris Vesalainen viihtyy kotipuutarhassaan
Mielipide: Kuusankoskitalon vähäinen käyttö harmittaa
Mielipide: Kiitos ystävällisille ihmisille Kotkassa
Mielipide: Vuokralainen on myös ihminen
Kristallinloistoa vanhassa hirsilinnassa
”Uudella alamitalla kuhan kalastaminen loppuu” – Kuhan pyyntimitan nostaminen ihmetyttää Jyri Langia
Ennätysmäärä kilpailijoita RX Masters rallicrossiin Kouvolan Tykkimäelle
Vain toinen leski voi ymmärtää toista
Kotkan Kairossa soi taas jazz – Yksi vieraista on Amy Winehousen bändissä kantavana voimana ollut multi-instrumentalisti Xantone Blacq
Hyväntekeväisyyskalenterissa Kotkaa kauneimmillaan
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Lajityypillinen ruokinta – avain hevosen ja koiran hyvinvointiin
Myö välitetään sinusta - Sinun Tähden Hoivapalvelut tarjoaa tukea kaikille
Juoksulenkki, koirakävely tai pyöräily - Antaa sinulle energiaa sekä hyvän mielen
Huolenpitoa suurella sydämellä
Ulla Ribu on tykännyt työskennellä Kairossa. -Tämä on omaleimainen paikka, hän sanoo.
Veli-Pekka Kelloniemi
Pitkä ura Kotkan tunnetussa ravintolassa päätökseen
Veli-Pekka Kelloniemi
Ravintola Kairon pitkäaikainen ravintolapäällikkö Ulla Ribu, 63, jää eläkkeelle Liisa Rinteen jatkaessa hänen tehtäviään.
– Tulin Kairoon töihin vuonna 1976 viinikassaksi. Se tarkoitti juomien mittaamista laseihin tarjoilijoille, kertoo Ribu.
Ravintolapäällikkö ehti nähdä Kairon hurjat 70- ja 80-luvut merimiehineen ja laivatyttöineen, kun Kantasatama oli vielä toiminnassa.
– Silloin sattui ja tapahtui. Töissä oli hauska olla, kun oli todella paljon ihmisiä aamu viidestä lähtien. Silloin ei ollut vielä pubeja ja tanssikulttuuri oli voimissaan.
Sittemmin alun perin Tampereelta kotoisin oleva Ribu kouluttautui tarjoilijaksi, ja 90-luvulta lähtien hän on toiminut nykyisessä tehtävässään.
Ribu on nauttinut pitkän historian omaavan työpaikkansa kulttuuritarjonnasta.
– Tämä on Suomen ensimmäinen ravintolateatteri. Ensimmäistä näytelmää vuonna -86 eli Maratontansseja oli tarkoitus esittää kolme kertaa, mutta sitä esitettiinkin kolme ja puoli vuotta.
Ravintolapäällikkö on seurannut Ekamin Kymen Konservatorion esiintyjien kehitystä ujoista nuorista valmiiksi artisteiksi.
Vuosien saatossa ravintolatyö on muuttunut entistä hektisemmäksi henkilöstön vähentyessä.
– Asiakkaiden juomakulttuurissa näkyy muutos yleiseurooppalaiseen suuntaan eli juodaan vähemmän alkoholia.
Eläkesuunnitelmia Ribulla ei vielä ole. Iltatyöhön tottuneena hän kertoo ensin vain fiilistelevänsä, miltä tuntuu elää normaalissa päivärytmissä.
– Harrastan lukemista. Opettelen runojen ja dekkareiden lukemista.
Ulla Ribun eläköitymiskahvit tarjotaan Kairossa perjantaina 28. helmikuuta kello 16–19.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.