Katariinan kyläjuhlat vietetään Mansikkalahden uimarannalla
Nuorisopalveluiden syksy käynnistyy Kouvolassa: ehkäisevää päihdetyötä ja nuorisotilat auki
Koronatartuntoja on Kymenlaaksossa edelleen runsaasti – tilanne ei kuitenkaan ole enää pahentunut
"Ykkösdivari on meidän naisillemme ihan hyvä"
Kaikille 65 vuotta täyttäneille tarjotaan mahdollisuus hyvinvointia edistävään keskusteluun
Meripäivien ajan poikkeavat liikennejärjestelyt – Paikallisliikenteeseen lisävuoroja
Meripäiväparaatia juhlittiin näyttävästi kahden vuoden tauon jälkeen – Katso kuvakooste
Seppo Vanhanen ja Tiina Mertanen ovat Meripäivien neuvos ja neuvoksetar
Kotkaan on yön aikana piilotettu sata kappaletta Kotkan Meripäivien festivaalitorin lippua
Pyhtään Saaristomarkkinoille on ilmoittautunut yli 30 myyjää
Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palveslut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.
Suomessa viranomaiset suosittelevat kotitalouksia varautumaan erilaisiin häiriöihin 72 tunnin ajaksi. Suositus on annettu jo ennen Ukrainan sotaa, mutta se on noussut entistä enemmän esiin kansainvälisen tilanteen kiristyessä.
− Jokaisessa kodissa kannattaa varautua esimerkiksi pitkittyvään sähkökatkoon tai vedenjakelun häiriöihin kolmen vuorokauden ajaksi, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen toteaa tiedotteessa.
Katso videolta, miten kaupungin turvallisuuspäällikkö on varautunut erilaisiin poikkeustilanteisiin, kuten sähkökatkoihin kolmen vuorokauden ajaksi. Tauriainen antaa hyvin käytännönläheisiä vinkkejä varautumiseen.
−72 tunnin varautuminen ei ole monimutkaista. Monet tarvittavat asiat ovat niitä, mitä käytämme ihan perusarjessa. Jos haluaa hankkia jotakin ekstraa, niin esimerkiksi vesiastioita on hyvä olla kotona, Tauriainen kertoo.
https://www.youtube.com/watch?v=lmWLfWrIF-ASyyslukukauden käynnistyminen tuo säpinää Kouvolan liikenteeseen – Suojatiepäivystys tuo turvaa ensimmäisenä koulupäivänä
Liikenteessä on syytä olla erityisen tarkkana, kun tuhannet koululaiset ja opiskelijat aloittavat syyslukukauden Kouvolassa ensi tiistaina. Pienet koululaiset voivat olla liikenteessä yksin ensimmäistä kertaa. Koululaisten käyttämät liikkumisvälineet ovat monipuolistuneet: liikenteessä on mopoja ja jopa sähköpotkulautoja.
Koulutiensä aloittaa Kouvolassa noin 735 ekaluokkalaista, eniten Mansikkamäen, Sarkolan ja Korian kouluissa. Lukuvuonna 2022–2023 perusopetuksessa on oppilasennusteen mukaan noin 6 900 koululaista 27 eri koulussa.
Esiopetuksessa olevia on noin 570. Suurin osa esiopetusryhmistä toimii varhaiskasvatuksen yksiköissä.
Lukio-opinnot aloittaa Kouvolan Yhteislyseossa 252 ja Kuusankosken lukiossa noin 100 uutta opiskelijaa. Lukiolaisten kokonaismäärä Kouvolassa on noin 1200. Päivälukion lisäksi Kouvolassa voi opiskella iltalukiossa, johon on jatkuva haku ympäri vuoden. Syksyisin iltalukion aloittaa noin 40 opiskelijaa.
Kouvolan Ammattiopisto Edukossa syyslukukausi käynnistyi jo viime viikolla. Uusia opiskelijoita aloittaa elokuussa 470 ja lisää aloittaa jatkuvan haun kautta pitkin vuotta. Ammattiopistossa on syyslukukauden alkaessa yhteensä noin 2 750 opiskelijaa.
Kouvolan kaupungin opetuspalvelupäällikkö Pirjo Piiroinen muistuttaa vanhempia ottamaan matalalla kynnyksellä yhteyttä koulun rehtoriin tai muuhun henkilökuntaan, jos lapsen koulutiellä tai opinnoissa on ongelmia tai epäselvyyksiä esimerkiksi lukujärjestyksissä, koulukyydeissä, ruokailussa tai oppilaan hyvinvoinnissa koulussa.
Joustavan esi- ja alkuopetuksen toiminta uudistuu uuden opetussuunnitelman myötä ja myös laajenee koskemaan tavalla tai toisella kaikkia Kouvolan alueen lapsia, jotka ovat esiopetuksessa ja ensimmäisellä tai toisella luokalla. Harrastamisen Kouvolan mallin toiminta laajenee kaikkiin kouluihin syksyn aikana. Näin koululaisilla on entistä parempi mahdollisuus päästä harrastamisen piiriin.
Perusopetusikäisiä maahanmuuttaneita on tullut kesän aikana mm. Ukrainan kriisin seurauksena. Tästä syystä valmistavaan opetukseen käynnistyy syyslukukauden alussa kolme uutta ryhmää kahden entisen lisäksi.
Toisen asteen opiskelussa on ajankohtaista syksyllä alkava Tuva-tutkintoon valmentava koulutus, jonka Kouvolan kaupunki järjestää yhteistyössä ammattiopisto Edukon kanssa. Koulutus yhdistää aiemmat perusopetuksen ja toisen asteen nivelvaiheen koulutukset eli perusopetuksen lisäopetuksen (kymppiluokka), lukioon valmentavan koulutuksen (Luva) ja ammatilliseen koulutuksen valmentavan koulutuksen (Valma).
Koulutus on suunnattu oppivelvollisille ja aikuisille, jotka haluavat kehittää omia valmiuksiaan tai tarvitsevat tukea siirtyäkseen lukio- tai ammatilliseen koulutukseen. Tuva-koulutus sopii myös silloin, jos haluaa tutustua eri koulutusaloihin ja etsiä suuntaa jatko-opintoihin tai uravalintaan, kehittää opiskeluvalmiuksia, joiden avulla voi hakeutua jatko-opintoihin, korottaa perusopetuksen arvosanoja, suorittaa lukiokoulutuksen ja/tai ammatillisen koulutuksen opintoja tai vahvistaa suomen kielen taitoja ennen toisen asteen koulutukseen siirtymistä.
Alakoulujen lähisuojateille jalkautuva suojatiepäivystys järjestetään koulujen alkaessa nyt kolmannen kerran. Tempauksessa jalkaudutaan alakoulujen lähisuojateille ja muille tienylityspaikoille tarkkailemaan ja tarvittaessa auttamaan koululaiset turvallisesti tien yli.
Tempauksessa ovat mukana Kouvolan kaupungin lisäksi myös MLL Kaakkois-Suomen piirin paikallisyhdistykset, LähiTapiola, Ely-keskus, paikalliset VPK:t sekä Liikenneturva. Mukana olevat tahot jakautuvat eri kouluille tarpeen mukaan, mutta mukaan toivotaan ensisijaisesti koulujen vanhempainyhdistysten omaa väkeä sekä muita vanhempia.
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 4, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.