Junalla pääsee pian retkeilemään Repoveden kansallispuistoon
Valokuvia esillä monipuolisesti Kouvola-talolla
Matonpesupaikat on avattu Kouvolassa
Kouvolan kaupungin ja Kymsoten yhteinen tahtotila: Kymenlaaksossa tulee turvata vahvat päivystyspalvelut
Maakaasun tulo Venäjältä katkeaa lauantaina 21. toukokuuta kello 7
Juha Huhtala erotettiin Liike Nytistä
Kouvola haluaa osansa Iitin Kymiringin heinäkuisesta kisafiiliksestä
Roppakaupalla epäonnea mukana – Ranskassa sattunut onnettomuus poiki Juha Marttiselle kirjan verran tarinaa
Kotimaisen tekemisen historiaa tarjolla kansanoopperan muodossa
Liikenne Saimaan kanavasta siirtyi maanteille ja raiteille – Kanavakonkarin mielestä Venäjän ei kannata irtisanoa vuokrasopimusta, josta se saa rahaa, vaikka yhtään laivaa ei kulkisi
Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palveslut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.
Suomessa viranomaiset suosittelevat kotitalouksia varautumaan erilaisiin häiriöihin 72 tunnin ajaksi. Suositus on annettu jo ennen Ukrainan sotaa, mutta se on noussut entistä enemmän esiin kansainvälisen tilanteen kiristyessä.
− Jokaisessa kodissa kannattaa varautua esimerkiksi pitkittyvään sähkökatkoon tai vedenjakelun häiriöihin kolmen vuorokauden ajaksi, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen toteaa tiedotteessa.
Katso videolta, miten kaupungin turvallisuuspäällikkö on varautunut erilaisiin poikkeustilanteisiin, kuten sähkökatkoihin kolmen vuorokauden ajaksi. Tauriainen antaa hyvin käytännönläheisiä vinkkejä varautumiseen.
−72 tunnin varautuminen ei ole monimutkaista. Monet tarvittavat asiat ovat niitä, mitä käytämme ihan perusarjessa. Jos haluaa hankkia jotakin ekstraa, niin esimerkiksi vesiastioita on hyvä olla kotona, Tauriainen kertoo.
https://www.youtube.com/watch?v=lmWLfWrIF-ATE-palvelut siirtyvät kuntien ja kaupunkien hoidettaviksi vuoden 2024 aikana. Kouvolan kaupunki hakee muutosta valmistelemaan projektipäällikköä.
TE-palvelut siirtyvät kuntien ja kaupunkien hoidettaviksi vuoden 2024 aikana.
– Kyse on isosta periaatteellisesta uudistuksesta, kun työllisyyden hoito siirtyy valtiolta kunnille. Kunnat alkavat vastata työllisyyspalveluista, ja niissä työskentelevä henkilöstö siirtyy kuntien palvelukseen, kertoo Kouvolan kaupungin hyvinvointipäällikkö Sanna-Riitta Junnonen tiedotteessa.
Junnonen näkee uudistuksen myönteisenä asiana: kuntatoimijat ovat joustavia, ja pystyvät ketterästi muokkaamaan työllisyyden hoitoa muuttuvan toimintaympäristön vaatimalla tavalla.
– Kun uudistus on toteutunut, työllisyyden hoidon tavoitteet ja keinot voidaan määrittää kaupungin omassa organisaatiossa. Lähtökohtana on, että vauhditetaan ihmisten työllistymistä ja helpotetaan eri tavoin työvoiman, yritysten ja koulutustoimijoiden kohtaamista. Näin lisätään paikallista elinvoimaa ja hyvinvointia. Myös työttömien yksilölliset tarpeet tulee pystyä ottamaan huomioon jatkossa vahvasti ja erilaisia räätälöintejä hyödyntäen.
Muutoksen toteutumiseen on vielä aikaa, mutta Kouvolan kaupunki valmistautuu jo tulevaan tehtäväänsä yhdessä alueen muiden toimijoiden, kuten Kymsoten, oppilaitosten, TE-palveluiden ja kehitysyhtiö Kouvola Innovationin kanssa.
Uudistuksen valmisteluun haetaan projektipäällikköä. Haku on avoinna 27. toukokuuta asti.
– Haemme konsernipalveluihin henkilöä, jolla on vahvaa työllisyyden palveluiden osaamista ja lisäksi sellaista innostunutta ja innovatiivista otetta, jota tarvitaan näin ison muutoksen läpivientiin, Sanna-Riitta Junnonen sanoo.
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 4, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.