Junalla pääsee pian retkeilemään Repoveden kansallispuistoon
Valokuvia esillä monipuolisesti Kouvola-talolla
Matonpesupaikat on avattu Kouvolassa
Kouvolan kaupungin ja Kymsoten yhteinen tahtotila: Kymenlaaksossa tulee turvata vahvat päivystyspalvelut
Maakaasun tulo Venäjältä katkeaa lauantaina 21. toukokuuta kello 7
Juha Huhtala erotettiin Liike Nytistä
Kouvola haluaa osansa Iitin Kymiringin heinäkuisesta kisafiiliksestä
Roppakaupalla epäonnea mukana – Ranskassa sattunut onnettomuus poiki Juha Marttiselle kirjan verran tarinaa
Kotimaisen tekemisen historiaa tarjolla kansanoopperan muodossa
Liikenne Saimaan kanavasta siirtyi maanteille ja raiteille – Kanavakonkarin mielestä Venäjän ei kannata irtisanoa vuokrasopimusta, josta se saa rahaa, vaikka yhtään laivaa ei kulkisi
Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palveslut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.
Suomessa viranomaiset suosittelevat kotitalouksia varautumaan erilaisiin häiriöihin 72 tunnin ajaksi. Suositus on annettu jo ennen Ukrainan sotaa, mutta se on noussut entistä enemmän esiin kansainvälisen tilanteen kiristyessä.
− Jokaisessa kodissa kannattaa varautua esimerkiksi pitkittyvään sähkökatkoon tai vedenjakelun häiriöihin kolmen vuorokauden ajaksi, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen toteaa tiedotteessa.
Katso videolta, miten kaupungin turvallisuuspäällikkö on varautunut erilaisiin poikkeustilanteisiin, kuten sähkökatkoihin kolmen vuorokauden ajaksi. Tauriainen antaa hyvin käytännönläheisiä vinkkejä varautumiseen.
−72 tunnin varautuminen ei ole monimutkaista. Monet tarvittavat asiat ovat niitä, mitä käytämme ihan perusarjessa. Jos haluaa hankkia jotakin ekstraa, niin esimerkiksi vesiastioita on hyvä olla kotona, Tauriainen kertoo.
https://www.youtube.com/watch?v=lmWLfWrIF-ACityravit Haminassa ovat hevosten kiihdytysajot historiallisessa miljöössä
Hevoset Bastionissa-tapahtuman Cityravit Haminassa ovat hevosten kiihdytysajot historiallisessa miljöössä.
Tavallisista raveista poiketen cityravit on kaksinkamppailu, josta voittaja pääsee aina jatkoon. Kun asetelma on näin selkeä, yleisön ei tarvitse tietää raveista juuri mitään voidakseen jännittää mukana. Rata on lyhyt ja vauhti on kova. Yleisö pääsee tuntemaan jalkojensa alla, miten tanner tömisee.
– Vauhtia on luvassa, ja sen pääsee näissä olosuhteissa aistimaan todella läheltä, kun täyttä vauhtia ravaavat hevoset suhahtavat ohi, kuvailee Suomen Hippoksen raviurheilujohtaja Tomi Himanka tiedoteessa.
Cityravit nähdään Suomessa kolmatta kertaa. Aiemmin on pidetty Hevoset Kaivarissa -tapahtuma Helsingissä vuonna 2017 ja Ideapark Lumiravit Lempäälässä vuonna 2018.
Haminaan tehdään kahdeksan metriä leveä ja 300 metriä pitkä kivituhkarata. Kivituhka on samaa ainetta, jota käytetään raviradoilla. Hevoset lähetetään pareittain matkaan, ja kaksikosta voittaja etenee jatkoon. Ponitkin pääsevät näyttämään vauhtiaan, ja niille radan pituus on 150 metriä.
Cityravit ovat Haminassa 10.–11.6. Perjantaina 10.6. lämminveristen ravihevosten kärrylähtö, suomenhevosten monté eli raviratsastuslähtö ja A-ponien lähtö. Lauantaina 11.6. suomenhevosten kärrylähtö, lämminveristen monté-lähtö ja B-ponien lähtö.
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 4, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.