Anjalassa ja Voikkaalla torjutaan vieraskasveja talkoilla
Missä ammut on?
Kansanmusiikki raikaa Kymenlaaksossa
Kädet saveen ja kuplivaa lasiin
Wiipurintien markkinat vie jälleen keskiajan tunnelmiin
Tapio Heino jäi eläkkeelle mutta ei vielä kiikkustuoliin
K-Market Hovinsaari saa uuden kauppiaan
Keskikosken museosillan painorajoitus Kouvolassa muuttuu
Mielipide: Presidentti ja Pride
Työ Kymenlaakson luonnon eteen toi ympäristöpalkinnon
Hyvä palvelu tekee iloisen mielen
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Panssarilaiva Ilmarinen lähdössä merelle. SA-kuva on otettu noin kuukausi ennen kuin Ilmarinen ajoi miinaan ja upposi 13.9.1941.
Suomen laivasto sodassa 1939–1945 -seminaari ja näyttely Haminassa
Suomen laivaston osuus viime sotiemme taisteluissa ja meriliikenteen suojaamisessa nostetaan esiin tulevana kesänä Haminassa. Asialla on Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus Wanha Veteraani.
Näyttelykausi avataan lauantaina 14. toukokuuta Reserviupseerikoulun Maneesissa merisotaseminaarilla. Se pohjustaa samana päivänä Wanhassa Veteraanissa alkavaa Suomen laivasto sodassa 1939–1945 uutta vaihtuvaa näyttelyä.
Seminaarin pääpuhujana näyttelyotsikon aiheesta on merisotahistorioitsija, komentaja Ville Vänskä Merivoimista. Hän tekee selkoa itseasiassa viime sotien historiassa jalkoihin jääneestä ja vähemmän puhutusta laivastomme roolista ja taisteluista osana Suomen sotatoimia ja meriliikenteen turvaamista.
Laivastohistorioitsija, päätoimittaja, komentajakapteeni (res) Hannu Hillo puhuu tarkemmin moottoritorpedoveneistä ja niiden taistelusta yhtenä osana Suomen merisotaa.
Seminaarin avaa Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus ry:n uusi puheenjohtaja Markku Pakkanen Kouvolasta. Hän valottaa samalla seminaarijärjestäjä Wanhaa Veteraania yhtä aikaa museona, perinnekeskuksena sekä rauhanturvamiljööksi rakennettuna, yleisölle muonaa ja majoitusta tarjoavana Camp Hamina -kriisinhallintatukikohtana.
Laivastomme viime sotien historiaseminaari alkaa RUK:n päärakennuksen vieressä sijaitsevassa Maneesissa kello 12. Rauhanturvaamisen perusnäyttelyn rinnalla laivastonäyttely on nähtävissä Wanhan Veteraanin tiloissa Kadettikoulunkatu 7:ssä samana päivänä kello 10–16.
Merisotaseminaarin aluksi MPK Kaakkois-Suomen soittokunta nostattaa tunnelmaa reipashenkisellä merimusiikilla. Sadalle ensimmäiselle seminaarivieraalle on varattu maneesin aulaan munkkikahvit kello 11.15 lähtien. Noin kaksi tuntia kestävä seminaari on maksuton.
Moottoritorpedovene Vinhaan lastataan torpedoja emälaiva von Döbelniltä Viipurinlahdella heinäkuussa 1942. Mt-veneiden aseistukseen kuului kaksi torpedoa. SA-kuva.
Wanhan Veteraanin laivastonäyttely perustuu kotkalaisen ylilääkäri Petri Loikaksen keräämään ainutkertaiseen esineistöön ja yksityisiin valokuviin. Aineisto on ensi kertaa julkisesti nähtävillä.
Näyttely tuo esiin uusin valokuvin ja tekstein myös paikallisesti Kymenlaakson rannikon ja sen merisotilaiden vahvan panoksen laivaston sotatoimissa. Miinanraivaukset heti sodan jälkeen ovat siinä mukana. Näyttelyn kokoaa ja pystyttää Ismo Flink Wanhasta Veteraanista.
Wanhan Veteraanin museonäyttelyt ovat avoinna 14.5.–18.9. tiistaista sunnuntaihin kello 10–16.
Hamina Tattoo -viikolla 12.–16. heinäkuuta Wanhan Veteraanin pihaan pystytettävässä 200 hengen teltassa soi Bastion Jazz osana Tattoon konserttitarjontaa joka ilta. Tuolloin näyttelytkin ovat auki kello 20. saakka.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.